Ухвала
від 02.10.2020 по справі 460/7263/20
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження в адміністративній справі та призначення справи до розгляду

02 жовтня 2020 року м. Рівне №460/7263/20 Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Махаринця Д.Є., після одержання позовної заяви

Кандидат в депутати Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області ОСОБА_1 до Рівненська міська територіальна виборча комісія Рівненського району Рівненської області Третя особа яка не заявляє самостійних вимог: Рівненська міська організація політичної партії Рівне Разом про визнання бездіяльності протиправною, скасування постанови, В С Т А Н О В И В :

кандидат в депутати Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області ОСОБА_1 звернувся з позовом до Рівненської міської територіальної виборчої комісії Рівненського району Рівненської області, за змістом якого просить суд:

Визнати протиправною бездіяльність Рівненської міської територіальної виборчої комісії Рівненського району Рівненської області щодо неприйняття рішення про відмову у реєстрації кандидатів у депутати Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області, висунутих Рівненською міською організацією Політичною Партією Рівне Разом , заява про реєстрацію яких подана 24 вересня 2020 року о 12 год. 15хв., та у зв`язку з цим скасувати постанову Рівненської міської територіальної виборчої комісії Рівненського району Рівненської області №56 від 29.09.2020 року

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність, відповідає вимогам, встановленими статтями 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України).

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Адміністративний позов подано у строк, установлений законом.

Підстави для повернення адміністративного позову, залишення його без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлені КАС України, відсутні.

Згідно з частини третьої статті 77 КАС України, суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом. Для перевірки обставин у справі виникла необхідність у витребуванні у відповідача належним чином засвідчену копію оскаржуваної постанови.

Статтею 273 КАС України визначено особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій.

Відповідно до ч.11 ст.273 КАС України, суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Згідно зі статтею 268 КАС України у справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 цього Кодексу, щодо подання позовної заяви та про дату, час і місце розгляду справи суд негайно повідомляє відповідача та інших учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - кур`єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

Учасник справи вважається повідомленим належним чином про дату, час та місце розгляду справи, визначеної частиною першою цієї статті, з моменту направлення такого повідомлення працівником суду, про що останній робить відмітку у матеріалах справи, та (або) з моменту оприлюднення судом на веб-порталі судової влади України відповідної ухвали про відкриття провадження у справі, дату, час та місце судового розгляду.

Неприбуття у судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи у судах першої та апеляційної інстанцій.

Відповідно до статті 269 КАС України у справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 цього Кодексу, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні.

Керуючись статтями 171, 241, 256, 268, 269, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Кандидат в депутати Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області Чумак Мирослав Володимирович ( АДРЕСА_1 ) до Рівненська міська територіальна виборча комісія Рівненського району Рівненської області ( вул. Шевченка, 45,м. Рівне,33013 ) про визнання бездіяльності протиправною, скасування постанови - прийняти до розгляду.

Відкрити провадження в адміністративній справі №460/7263/20.

Розгляд справи провести в загальному позовному провадженні за правилами статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України, яка визначає особливості провадження у справах щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій.

Розгляд справи по суті призначити у відкритому судовому засіданні на "02" жовтня 2020 р. о 10 год. з викликом сторін в залі судових засідань Рівненського окружного адміністративного суду (м. Рівне, вул. 16 Липня 87).

Залучити до справи в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог: Рівненську міську організацію політичної партії Рівне Разом (Код ЄДРПОУ 43812637 вул. Гагаріна 39, м. Рівне, 33003)

Роз`яснити відповідачу, що він має право до початку судового засідання подати відзив на позовну заяву, який відповідатиме вимогам ст.162 КАС України.

Роз`яснити відповідачу, що до відзиву додаються: докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу, що неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин відповідно до ч.4 ст.159 КАС України може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Витребувати у відповідача належним чином засвідчену копію оскаржуваної постанови

Копію даної ухвали та адміністративного позову надіслати учасникам справи та викликати їх у судове засідання у порядку, передбаченому статтею 268 Кодексу адміністративного судочинства України.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud1770.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо не оскаржується, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Д.Є. Махаринець

Дата ухвалення рішення02.10.2020
Оприлюднено05.10.2020
Номер документу91952092
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною, скасування постанови

Судовий реєстр по справі —460/7263/20

Рішення від 04.10.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Д.Є. Махаринець

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Д.Є. Махаринець

Рішення від 02.10.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Д.Є. Махаринець

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Д.Є. Махаринець

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Д.Є. Махаринець

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні