Ухвала
від 02.10.2020 по справі 460/7263/20
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 жовтня 2020 року м. Рівне №460/7263/20

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Махаринця Д.Є., за участю секретаря судового засідання Боймиструк М.С., сторін та інших осіб, які беруть участь у справі позивача: представник не прибув, відповідача: представник не прибув, третьої особи: представник не прибув, розглянувши у відкритому судовому засіданні процесуальне питання щодо можливості розгляду в порядку письмового провадження адміністративної справи за позовом

Кандидата в депутати Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області Чумака Мирослава Володимировича до Рівненської міської територіальної виборчої комісії Рівненського району Рівненської області третя особа Рівненська міська організація політичної партії "Рівне разом" про визнання бездіяльності протиправною, скасування постанови,

В С Т А Н О В И В :

кандидат в депутати Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області ОСОБА_1 звернувся з позовом до Рівненської міської територіальної виборчої комісії Рівненського району Рівненської області, за змістом якого просить суд:

Визнати протиправною бездіяльність Рівненської міської територіальної виборчої комісії Рівненського району Рівненської області щодо неприйняття рішення про відмову у реєстрації кандидатів у депутати Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області, висунутих Рівненською міською організацією Політичною Партією Рівне Разом , заява про реєстрацію яких подана 24 вересня 2020 року о 12 год. 15хв., та у зв`язку з цим скасувати постанову Рівненської міської територіальної виборчої комісії Рівненського району Рівненської області №56 від 29.09.2020 року.

Ухвалою суду від 02.10.2020 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження в адміністративній справі №460/7263/20, розгляд справи вирішено провести за правилами статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України в загальному провадженні та призначено судове засідання на 10:00 год. 02.10.2020.

Представник позивача в судове засідання 02.10.2020 не прибув, подав клопотання про розгляд справи без участі учасників справи на підставі наявних матеріалів.

Представник відповідача в судове засідання 02.10.2020 не прибув, подав клопотання про розгляд справи без участі сторін в порядку письмового провадження.

Представник третьої особи в судове засідання 02.10.2020 не прибув, у відзиві на позов подав клопотання про розгляд справи без участі сторін в порядку письмового провадження.

Суд зазначає, що дана категорія справ розглядається за правилами загального позовного провадження з особливостями встановленими статтею 273 Кодексу адміністративного судочинства України.

Так, відповідно до частини одинадцятої вказаної статті суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Статтею 194 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що розгляд справи відбувається в судовому засіданні. Учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження на підставі наявних у суду матеріалів.

Згідно з ч.4 ст.229 КАС України, у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Виходячи з вищевикладеного, суд вважає можливим провести підготовче засідання без участі представників сторін, в порядку письмового провадження.

Враховуючи, що в матеріалах справи достатньо доказів, на підставі яких її може бути вирішено та те, що учасники справи заявили клопотання про розгляд справи за їх відсутності, суд вважає за можливе перейти з відкритого судового засідання до розгляду справи в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Керуючись статтями 194, 256, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Розгляд справи №460/7263/20 по суті за позовом кандидата в депутати Рівненської міської ради Рівненського району Рівненської області ОСОБА_1 до Рівненської міської територіальної виборчої комісії Рівненського району Рівненської області про визнання бездіяльності протиправною, скасування постанови проводити в порядку письмового провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Д.Є. Махаринець

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.10.2020
Оприлюднено05.10.2020
Номер документу91952097
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —460/7263/20

Рішення від 04.10.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Д.Є. Махаринець

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Д.Є. Махаринець

Рішення від 02.10.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Д.Є. Махаринець

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Д.Є. Махаринець

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Д.Є. Махаринець

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні