Ухвала
від 09.10.2020 по справі 11/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

09.10.2020 р. Справа № 11/20

Господарський суд Львівської області

у складі судді Фартушка Т.Б., розглянувши матеріали скарги: Приватного акціонерного товариства Львівобленерго , Львівська область, м.Львів, від 28.09.2020р. вих. №119-07-5038 (вх. №2551/20 від 06.10.2020р.)

про:

- визнання неправомірними дій (бездіяльності) державного виконавця (виконавців), або інших посадових осіб Галицького відділу Державної виконавчої служби міста Львова Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м.Львів), до компетенції яких належить (належало) вирішення питання про виконання судового рішення у справі №11/20;

- зобов`язання начальника відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець (виконавці) Галицького ВДВС, здійснити перевірку рішень та дій державного виконавця (виконавців) щодо виконання судового рішення у справі №11/20, в межах повноважень, наданих чинним законодавством України щодо виконання судових рішень, про що письмово повідомити суд та стягувача;

- у випадку втрати наказу №11/20, зобов`язати державного виконавця (виконавців) провести дії, необхідні для отримання дубліката втраченого виконавчого документа;

- зобов`язати державного виконавця (виконавців) Галицького ВДВС провести виконавчі дії щодо стягнення заборгованості за наказом №11/20 в порядку, встановленому чинним законодавством України щодо виконання судових рішень

у справі №11/20 за позовом: Відкритого акціонерного товариства «Львівобленерго» , Львівська область, м.Львів;

до Відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Ювента» , Львівська область, м.Львів;

про: стягнення 51702,49грн.

Орган оскарження: Галицький відділ Державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м.Львів), Львівська область, м.Львів;

ВСТАНОВИВ:

06.10.2020р. Приватним акціонерним товариством Львівобленерго засобами поштового зв`язку надіслано на адресу суду скаргу на дії (бездіяльність) державного виконавця (виконавців) та інших посадових осіб органу державної виконавчої служби від 28.09.2020р. вих. №119-07-5038 (вх. №2551/20) про визнання неправомірними дій (бездіяльності) державного виконавця (виконавців), або інших посадових осіб Галицького відділу Державної виконавчої служби міста Львова Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м.Львів), до компетенції яких належить (належало) вирішення питання про виконання судового рішення у справі №11/20; зобов`язання начальника відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець (виконавці) Галицького ВДВС, здійснити перевірку рішень та дій державного виконавця (виконавців) щодо виконання судового рішення у справі №11/20, в межах повноважень, наданих чинним законодавством України щодо виконання судових рішень, про що письмово повідомити суд та стягувача; у випадку втрати наказу №11/20, зобов`язати державного виконавця (виконавців) провести дії, необхідні для отримання дубліката втраченого виконавчого документа; зобов`язати державного виконавця (виконавців) Галицького ВДВС провести виконавчі дії щодо стягнення заборгованості за наказом №11/20 в порядку, встановленому чинним законодавством України щодо виконання судових рішень у справі №11/20 за позовом Відкритого акціонерного товариства «Львівобленерго» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ювента» про стягнення 51702,49грн.; Орган оскарження: Галицький відділ Державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м.Львів).

Підставами заявлених вимог Заявник зазначає відсутність інформації з відділу ДВС про хід виконавчого провадження та вчинення відділом ДВС необхідних дій з метою ефективного виконання судового рішення, а також ненадання письмової відповіді за результатами розгляду звернень Заявника.

Згідно приписів ч.1 ст.340 ГПК України скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

Суд зазначає і аналогічну правову позицію викладено, зокрема, у пункті 9.9. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17.10.2012р. №9 Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України (у чинній станом на момент надходження скарги до суду редакції), що скарга має відповідати загальним вимогам щодо змісту та форми позовної заяви.

Вирішуючи питання про прийняття скарги до розгляду, судом встановлено наявність підстав для повернення її без розгляду на підставі ст.170 ГПК України, зважаючи на наступне.

Як зазначено у постанові Верховного Суду у складі Касаційного господарського суду від 23.01.2020р. у справі №925/186/19, що: 5.11. Отже, наслідки подання заяви про збільшення розміру позовних вимог без доказів направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи, а також без виконання вимог щодо сплати судового збору визначені у частині 5 статті 46 та частині 10 статті 174 Господарського процесуального кодексу України . Разом з тим, недодержання інших загальних вимог до форми та змісту заяви, що викладені у частинах 1 та 2 статті 170 Господарського процесуального кодексу України , яка застосовується до всіх письмових заяв (у тому числі і до заяви про збільшення позовних вимог), якщо інше прямо не передбачено цим Кодексом, є підставою для повернення такої заяви заявнику без розгляду на підставі частини 4 цієї статті. .

1. Відповідно до п.1 ч.1 ст.170 ГПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву, клопотання або заперечення, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для такої фізичної особи), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України.

Заявник у поданій до господарського суду скарзі зазначає Боржником Товариство з обмеженою відповідальністю Ювента , місцезнаходження: 79013, Львівська область, м.Львів, вул.Нечуя-Левицького, буд.4; проте, не зазначено його ідентифікаційного коду.

Заявником також не зазначено місцезнаходження та ідентифікаційного коду Заявника, однак такі відомості містяться на верхньому колонтитулі бланку, на якому надруковано перший аркуш Скарги.

2. Відповідно до абз.2 ч.2 ст.170 ГПК України до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Пунктом 61 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009р. №270, передбачено, що у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення.

Однак скаржником при поданні скарги не долучено до матеріалів скарги належних доказів направлення всім Учасникам справи копії скарги та всіх доданих до скарги документів.

Так, як вбачається із матеріалів поданої Скарги, подані описи вкладення у цінні листи не містять номеру поштового відправлення. Окрім того, із найменування п.2 вкладення у цінний лист Додатки до скарги №119-07-5038 від 28.09.2020р. на 13 арк.) (без зазначення повної назви кожного документу, його дати та реквізитів), неможливо однозначно стверджувати, що скаржником направлено учасникам справи всі додані до скарги документи.

Відповідно до вимог ч.4 ст.170 ГПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З врахуванням вищенаведеного суд дійшов висновків щодо наявності правових підстав до повернення скарги Приватного акціонерного товариства Львівобленерго від 28.09.2020р. вих. №119-07-5038 (вх. №2551/20 від 06.10.2020р.) Заявнику без розгляду.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст. 170, 234, 339 ГПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Скаргу Приватного акціонерного товариства Львівобленерго від 28.09.2020р. вих. №119-07-5038 (вх. №2551/20 від 06.10.2020р.) про визнання неправомірними дій (бездіяльності) державного виконавця (виконавців), або інших посадових осіб Галицького відділу Державної виконавчої служби міста Львова Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м.Львів), до компетенції яких належить (належало) вирішення питання про виконання судового рішення у справі №11/20; зобов`язання начальника відділу, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець (виконавці) Галицького ВДВС, здійснити перевірку рішень та дій державного виконавця (виконавців) щодо виконання судового рішення у справі №11/20, в межах повноважень, наданих чинним законодавством України щодо виконання судових рішень, про що письмово повідомити суд та стягувача; у випадку втрати наказу №11/20, зобов`язати державного виконавця (виконавців) провести дії, необхідні для отримання дубліката втраченого виконавчого документа; зобов`язати державного виконавця (виконавців) Галицького ВДВС провести виконавчі дії щодо стягнення заборгованості за наказом №11/20 в порядку, встановленому чинним законодавством України щодо виконання судових рішень у справі №11/20 за позовом Відкритого акціонерного товариства «Львівобленерго» до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ювента» про стягнення 51702,49грн.; Орган оскарження: Галицький відділ Державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м.Львів) повернути Заявнику без розгляду.

2. Ухвала набирає законної сили в порядку та строк, передбачені ст.235 ГПК України.

3. Ухвала не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

Суддя Т.Б. Фартушок

Дата ухвалення рішення09.10.2020
Оприлюднено12.10.2020
Номер документу92095982
СудочинствоГосподарське
Суть: стягнення 51702,49грн. Орган оскарження: Галицький відділ Державної виконавчої служби у місті Львові Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м.Львів), Львівська область, м.Львів

Судовий реєстр по справі —11/20

Ухвала від 11.01.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Крупник Р.В.

Ухвала від 11.01.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Крупник Р.В.

Ухвала від 28.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Крупник Р.В.

Ухвала від 28.12.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Крупник Р.В.

Ухвала від 27.11.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кидисюк Р.А

Ухвала від 12.11.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кидисюк Р.А

Ухвала від 03.11.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кидисюк Р.А

Ухвала від 09.10.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Фартушок Т. Б.

Рішення від 10.05.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Бобров Ю.М.

Ухвала від 28.10.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні