Ухвала
від 12.10.2020 по справі 520/3731/2020
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

12.10.2020 Справа № 520/3731/2020

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Супрун Ю.О., розглянувши у порядку письмового провадження у місті Харкові в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду питання щодо повернення до стадії підготовчого провадження та заяву позивача про заміну позивача по справі № 520/3731/2020 за позовом Комсомольської селищної ради (вул. Миру, буд. 7, смт. Слобожанське, Зміївський район, Харківська область, 63460) до державного реєстратора відділу реєстраційних послуг Зміївської міської ради Калініної Людмили Миколаївни ( АДРЕСА_1 ) про скасування рішення, -

В С Т А Н О В И В :

Комсомольська селищна рада звернулось до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до державного реєстратора відділу реєстраційних послуг Зміївської міської ради Калініної Людмили Миколаївни, в якому просить суд:

- визнати незаконним та скасувати рішення державного реєстратора відділу реєстраційних прав Зміївської міської ради Харківської області Калініної Людмили Миколаївни про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер: 32809801 від 08.12.2016 17:49:29 про реєстрацію обтяження: заборона на нерухоме майно на земельну ділянку комунальної власності з кадастровим номером: 6321755600:01:006:0036.

До канцелярії Харківського окружного адміністративного суду від Комсомольської селищної ради надійшла заява, в якій позивач просить суд замінити первинного позивача Комсомольську селищну раду на належного позивача Слобожанську селищну раду Зміївського району Харківської області.

В обґрунтування заяви зазначено, що відповідні зміни внесені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, з відповідним кодом ЄДРПОУ 04397508.

У судове засідання позивач та відповідач не прибули, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 4 КАС України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

Згідно з п. 15 ч. 1 ст. 4 КАС України ухвала - письмове або усне рішення суду будь-якої інстанції в адміністративній справі, яким вирішуються питання, пов`язані з процедурою розгляду адміністративної справи, та інші процесуальні питання.

Суд керуючись п. 10 ч. 1 ст. 4, ч. 4 ст. 229 Кодексу адміністративного судочинства України, приходить до висновку про можливість розгляду заяви у порядку письмового провадження без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Суд, дослідивши матеріали справи, зазначає наступне.

Так, ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 02.04.2020 відкрито провадження в адміністративній справі за правилами загального позовного провадження та призначено справу у підготовче засідання.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 27.08.2020 закрито підготовче провадження та призначено розгляд справи по суті.

Відповідно до пункту 7 ст. 243 Кодексу адміністративного судочинства України ухвали, постановлені без виходу до нарадчої кімнати, заносяться секретарем судового засідання до протоколу судового засідання.

При цьому, згідно положень ст. 179 КАС України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання (ч.1 ст. 179 КАС України).

Відповідно до ч. 1, ч. 2 ст. 173 КАС України, підготовку справи до судового розгляду здійснює суддя адміністративного суду, який відкрив провадження в адміністративній справі.

Завданням підготовчого провадження є:1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи;6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 2 ст. 180 КАС України, у підготовчому засіданні суд 1) оголошує склад суду, а також прізвища секретаря судового засідання, перекладача, спеціаліста, з`ясовує наявність підстав для відводів; 2) з`ясовує, чи бажають сторони вирішити спір шляхом примирення або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді;3) у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; 4) вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, заміну позивача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше;5) роз`яснює учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи;6) з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; 7) з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом, чи причини їх неподання; пропонує учасникам справи надати суду додаткові докази або пояснення; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових та електронних доказів за їх місцезнаходженням; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання; вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше;8) вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста;9) за клопотанням учасників справи вирішує питання про забезпечення позову;10) вирішує заяви та клопотання учасників справи; 11) направляє судові доручення; 12) встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення;13) встановлює строк для подання пояснень третіми особами;14) встановлює строки та порядок врегулювання спору за участю судді за наявності згоди сторін на його проведення;15) призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (засідань) для розгляду справи по суті;16) встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, під час розгляду справи по суті, про що зазначається в протоколі судового засідання;17) вирішує питання про колегіальний розгляд справи; 18) здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Враховуючи наявність невирішеність питань, визначених ч. 2 ст. 180 КАС України та, зважаючи, що справа наразі перебуває на стадії судового розгляду по суті, суд приходить до висновку про повернення справи до стадії підготовчого провадження та про призначення підготовчого засідання.

Відносно заяви поданої з боку позивача щодо заміни первинного позивача Комсомольську селищну раду на належного позивача Слобожанську селищну раду Зміївського району Харківської області, суд зазначає наступне.

Зі змісту відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, вбачається зміна назви Комсомольської селищної ради на Слобожанську селищну раду Зміївського району Харківської області, що підтверджується також відповідним кодом ЄДРПОУ 04397508.

Відповідно до ч. 1 ст. 48 КАС України зазначено, суд першої інстанції, встановивши, що з позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, може за згодою позивача та особи, якій належить право вимоги, допустити заміну первинного позивача належним позивачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи.

Враховуючи викладене, суд вважає, що заява є обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Керуючись положеннями ст. ст.ст. 49, 179, 180, 205, 229, 243, 248, 250, 256 КАС України, суд КАС України, -

У Х В А Л И В:

Повернутися до стадії підготовчого провадження по справі № 520/3731/2020 за позовом Слобожанської селищної ради Зміївського району Харківської області (вул. Миру, буд. 7, смт. Слобожанське, Зміївський район, Харківська область, 63460) до державного реєстратора відділу реєстраційних послуг Зміївської міської ради Калініної Людмили Миколаївни ( АДРЕСА_1 ) про скасування рішення.

Заяву від 17.09.2020 щодо замінити первинного позивача Комсомольську селищну раду на належного позивача Слобожанську селищну раду Зміївського району Харківської області - задовольнити.

Замінити первинного позивача Комсомольську селищну раду на належного позивача Слобожанську селищну раду Зміївського району Харківської області у справі № 520/3731/2020 за позовом Слобожанської селищної ради Зміївського району Харківської області (вул. Миру, буд. 7, смт. Слобожанське, Зміївський район, Харківська область, 63460) до державного реєстратора відділу реєстраційних послуг Зміївської міської ради Калініної Людмили Миколаївни ( АДРЕСА_1 ) про скасування рішення.

Запропонувати третім особам подати до суду пояснення щодо позову разом з доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення (в разі неможливості їх подання - зазначити докази, які не можуть бути подані разом з поясненнями із зазначенням причин їх неподання) та документами, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів позивачу та відповідачу.

Відкласти розгляд справи № 520/3731/2020 на 05.11.2020 об 15:00 год., яке відбудеться за адресою: 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, зал №5.

Роз`яснити учасникам справи процесуальні права і обов`язки, що передбачені статтями 44, 45, 47, 60, КАС України.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Текст ухвали складено та підписано 12.10.2020.

Суддя Ю. О. Супрун

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.10.2020
Оприлюднено15.10.2020
Номер документу92159535
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/3731/2020

Рішення від 25.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Рішення від 25.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 05.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 05.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 12.10.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 17.09.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 27.08.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 25.06.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 15.06.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 04.05.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні