Ухвала
від 12.10.2020 по справі 229/4590/20
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 229/4590/20

Провадження № 1-кс/229/759/2020

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 жовтня 2020 року м.Дружківка

Слідчий суддя Дружківського міського суду

Донецької області ОСОБА_1

за участі:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши узакритому судовомузасіданні взалі судум.Дружківкиклопотання старшогослідчого СВДружківського ВПКраматорського ВПГУНП вДонецькій областікапітана поліції ОСОБА_4 ,погоджене зпрокурором Дружківськоговідділу Краматорськоїмісцевої прокуратури ОСОБА_5 ,про проведенняобшуку,-

В С Т А Н О В И В:

до Дружківського міського суду Донецької області надійшло клопотання старшого слідчого СВ Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області капітана поліції ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури ОСОБА_5 , про проведення обшуку.

У клопотанні слідчий зазначає, що у провадженні слідчого відділу Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020050260000784 від 07.10.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 272 КК України.

Проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що 07.10.2020 року о 10-08 годині до ЧЧ Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області надійшло повідомлення по лінії 102 про те, що за адресою: Донецька область, м. Дружківка, смт Олесієво-Дружківка. вул. Каштанова,4, працівника заводу ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , при порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, під час перебування на робочому місці, а саме на території підприємства, придавило погрузчиком. Чоловік ознаків життя не подає.

07.10.2020 року старшим слідчим СВ Дружківського ВП був проведений огляд місця події, цеху №1, який розташований за адресою: Донецька область, м. Дружківка, смт Олексієво- Дружківка, вул. Каштанова, 4. В ході проведеного огляду був виявлений погрузчик моделі Т-156 з номерним знаком на кабіні зліва НОМЕР_1 , який на момент огляду перебуває в перекинутому стані на правому боці. Кабіна має деформацію, заглядаючи до кабіни спостерігається тіло чоловіка, труп розташовується лежачі на груді, обличчям униз, права рука витягнута вище за голову. Труп притиснутий металевими частинами кабіни погрузчика. Поруч з головою трупа чоловіка ґрунт просякнут кров`ю, ліва рука, таз та ноги при огляді не видні.

При піднятті спеціальною технікою, а саме краном погрузчика виявлено труп ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На момент огляду труп має чисельні деформації тіла, зокрема голови, чисельні впадини та крововиливи в області голови, черепу.

07.10.2020 року в ході огляду місця події погрузчик моделі Т-156 з номерним знаком на кабіні зліва НОМЕР_2 ТВВ було вилучено та опечатано склейками з підписами понятих.

Просить визнати законним проникнення до цеху №1, який розташований за адресою: Донецька область, м. Дружківка, смт Олексієво- Дружківка, м.Дружківка, яке мало місце 07.10.2020 року, у зв`язку з невідкладним випадком, пов`язаним з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

У судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 , яка входить до складу слідчої групи, клопотання підтримала та просила його задовольнити.

Вислухавши пояснення слідчого, ознайомившись з матеріалами кримінального провадження, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання повністю обґрунтоване і підлягає задоволенню, з наступних підстав.

З матеріалів клопотання вбачається, що дане кримінальне правопорушення внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12020050280000784 від 07.10.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України.

Повідомлення про підозру не складалось.

Згідно протоколу огляду місця події від 07.10.2020 року огляд проводився на відкритій ділянці місцевості на території цеху №1, який розташований за адресою: вул. Каштанова, 4, смт Олексієво- Дружківка, м.Дружківка. Під час огляду виявлено у перекинутому стані погрузчик, моделі Т-156, з номерним знаком НОМЕР_1 , з трупом ОСОБА_6 в кабіні.

Вилучено погрузчик моделі Т-156, номерний знак НОМЕР_2 , та на двері якого поміщено склейки у кількості 2-х штук з підписом всіх учасників огляду (а.с.7-12).

Згідно пояснень ОСОБА_7 , який є директором і особою, яка має право вчиняти юридичні дії від імені ТОВ «Протемпа» (а.с. 29), ОСОБА_8 працював на посаді механіка на даному підприємстві (а.с. 13-14).

Згідно Витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності право власності на цех АДРЕСА_1 належить ТОВ «Протемпа», ЄДРПОУ 43224217 (а.с.28).

Згідно заяви від 07.10.2020 року ОСОБА_7 , добровільно дозволив провести огляд цеху № 1, що розташований за адресою: вул. Каштанова, 4, м.Дружківка 9, (а.с. 6).

Відповідно до ч.3 ст.233 КПК України слідчий, дізнавач, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення. У такому разі прокурор, слідчий, дізнавач за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися до слідчого судді із клопотанням про проведення обшуку. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч.2.ст.237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч.1.ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч.2. ст.234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Відповідно до ч.1 ст.235 КПК України, ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Відповідно до ч.5 ст.237 КПК України при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Слідчим суддею встановлено, що матеріали клопотання містять відомості про правову кваліфікацію кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 272 КК України, слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, виявлені речі, які мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду, на момент здійснення огляду були наявні підстави для проникнення до житла без ухвали слідчого судді у зв`язку з невідкладним випадком. Огляд проведений в обсязі, необхідному для досягнення мети огляду, а відомості, які містяться у відшуканих речах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що огляд проведений в межах вимог закону та слугував легітимній меті, а саме збиранню доказів щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а тому вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст. 376 КПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

клопотання старшого слідчого СВ Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області капітана поліції ОСОБА_4 , погоджене з прокурором Дружківського відділу Краматорської місцевої прокуратури ОСОБА_5 , про проведення обшуку, - задовольнити.

Надати по кримінальному провадженню № 12020050260000784 від 07.10.2020 року дозвіл на проведення обшуку у цеху № 1 ТОВ «Протемпа», який розташований за адресою: вул. Каштанова,4, смт Олексієво- Дружківка, Донецька область, у зв`язку з невідкладним випадком, пов`язаним з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину.

Дозвілна обшук надати старшому слідчому СВ Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій областікапітану поліції ОСОБА_4 .

Визнати законнимпроникнення тапроведення обшукууцеху № 1 ТОВ «Протемпа», який розташований за адресою: вул. Каштанова,4, смт Олексієво- Дружківка, Донецька область, яке мало місце 07.10.2020 року без ухвали слідчого судді, у зв`язку з невідкладним випадком.

Строк дії ухвали - один місяць з дня винесення.

Відповідно до вимогст. 235 КПК Україниухвала слідчого судді надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу слідчого судді може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Оголошення повного тексту ухвали відбудеться 16.10.2020 року о 10 годині 10 хвилин.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Повний текст ухвали складено 16.10.2020 року.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.10.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу92224553
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведенняобшуку

Судовий реєстр по справі —229/4590/20

Ухвала від 12.10.2020

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Панова Т. Л.

Ухвала від 09.10.2020

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Панова Т. Л.

Ухвала від 12.10.2020

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Панова Т. Л.

Ухвала від 09.10.2020

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Панова Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні