Ухвала
від 23.10.2020 по справі 607/27290/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 607/27290/19Головуючий у 1-й інстанції Грицай К.М. Провадження №22-ц/817/1003/20 Доповідач - Сташків Б.І. Категорія -

У Х В А Л А

23 жовтня 2020 р. м.Тернопіль

Суддя судової палати з розгляду цивільних справ Тернопільського апеляційного суду Сташків Б.І., при вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державної установи "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України" на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 31.08.2020 р. у справі за позовом ОСОБА_1 до Державної установи "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України" про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

16.10.2020 р. Державна установа "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України" подало апеляційну скаргу на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 31.08.2020 р., пропустивши строк на апеляційне оскарження.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Державна установа "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України" просить поновити пропущений строк на апеляційне оскарження рішення Тернопільського міськрайонного суду від 31.08.2020 р., вказуючи, що повний текст указаного судового рішення отримано представником 18.09.2020 р.

Згідно п. 4 ч. 4 статті 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються докази, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення суду першої інстанції.

Однак, жодних доказів, які б свідчили про отримання копії оскаржуваного судового рішення представником саме 18.09.2020 р. відповідачем не подано (заява на отримання оскаржуваного судового рішення, із відміткою про дату вручення оскаржуваного судового рішення, або інших доказів, які б могли давати підстави вважати, що датою отримання рішення суду від 31.08.2020 р. є саме 18.09.2020 р.).

Також Державна установа "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України" не подало доказів щодо інших поважних причин пропуску строку на апеляційне оскарження рішення суду.

Крім того, із матеріалів справи видно, що апеляційна скарга не в повному обсязі оплачена судовим збором.

Частиною 3 ст. 6 Закону України "Про судовий збір" визначено, що за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Як видно з матеріалів справи, суд розглянув одночасно спір немайнового характеру - про поновлення на роботі та майнового характеру - про стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди.

Із змісту апеляційної скарги видно, що "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України" оскаржує рішення суду в повному обсязі, щодо поновлення ОСОБА_1 на роботі, щодо стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу у розмірі 8972,64 грн. та стягнення моральної шкоди у розмірі 2000 грн.

Згідно приписів Закону України "Про судовий збір", чинного на момент подання апеляційної скарги, апеляційна скарга на рішення суду оплачується судовим збором в розмірі 150 відсотків ставки, що підлягала сплаті при поданні позовної заяви, іншої заяви і скарги.

Ставки судового збору, які діяли на момент подання позову (2019 рік) встановлювалися з позовної заяви майнового характеру у розмірі 1% ціни позову, але не менше 0,4 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 5 розмірів мінімальної заробітної плати.

Враховуючи наведене, судовий збір за подання апеляційної скарги на рішення Тернопільського міськрайонного суду від 31.08.2020 р. становить 2305,20 грн., яка складається із 1152,60 грн. - за вимоги немайнового характеру (768,40 грн. сума судового збору за подання позовної заяви + 50% - 384,20 грн.), а також 1152,60 грн. за вимоги майнового характеру ( 768,40 грн. - мінімальна ставка судового збору за подання позовної заяви, що діяла на момент її подання із урахуванням оспорюваної суми + 50 % - 384,20 грн.)

Із матеріалів справи видно, що Державна установа "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України" частково сплатило суму судового збору за подання апеляційної скарги у розмірі 1152,60 грн., тому відповідачу слід доплатити 1152,60 грн.

Відповідно до п. 3 ч. 4 ст. 356 ЦПК України, до апеляційної скарги додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановленому порядку і розмірі, або документи, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до змісту ч.ч. 2, 3, 4 ст. 357 ЦПК України, до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу. Апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 354 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку. Якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у порядку, встановленому статтею 358 цього Кодексу.

З урахуванням наведеного та у відповідності з вимогами закону, апеляційну скаргу слід залишити без руху, надавши строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення Державній установі "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України" ухвали, для подання доказів, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення та (або) подання доказів щодо інших поважних причин пропуску строку на апеляційне оскарження ухвали суду, а також для доплати судового збору в розмірі 1152,60 грн. Оплату здійснити згідно реквізитів:

Платiжнi реквiзити для перерахування судового збору

Отримувач коштів УК у м.Тернополі /м.Тернопіль/, 22030101

Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37977726

Банк отримувача Казначейство України (ЕАП)

Код банку отримувача (МФО) 899998

Рахунок отримувача UA398999980313121206080019751

Код класифікації доходів бюджету 22030101

Призначення платежу *;101;_____(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифер, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом _____ (ПІБ чи назва установи, організації позивача), Тернопільський апеляційний суд, код ЄДРПОУ 42261572

При заповненні платіжного документа у графі "Код платника" платником судового збору - юридичною особою зазначається код ЄДРПОУ, а платником фізичною особою - ідентифікаційний код, а при його відсутності у зв`язку з релігійними переконаннями, зазначаються його паспортні дані.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 185, 356, 357 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Державної установи "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України" на рішення Тернопільського міськрайонного суду від 31.08.2020 р. залишити без руху, надавши строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали, для подання доказів, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення та (або) подання доказів щодо інших поважних причин пропуску строку на апеляційне оскарження рішення суду.

Якщо заяву не буде подано в зазначений строк або вказані підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у порядку, встановленому статтею 358 ЦПК України.

Надати Державній установі "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України" строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали, для доплати судового збору в розмірі 1152,60 грн.

У випадку виконання вимог ухвали у визначений судом строк апеляційна скарга буде вважатись поданою у день первісного подання її до суду. Інакше скарга вважається неподаною та повертається особі, яка її подала.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Тернопільського апеляційного суду Б.І. Сташків

Дата ухвалення рішення23.10.2020
Оприлюднено26.10.2020
Номер документу92404183
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/27290/19

Постанова від 04.01.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Сташків Б. І.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Сташків Б. І.

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Сташків Б. І.

Ухвала від 23.10.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Сташків Б. І.

Рішення від 31.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Рішення від 31.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 27.11.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні