Ухвала
від 09.11.2020 по справі 607/27290/19
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 607/27290/19Головуючий у 1-й інстанції Грицай К.М. Провадження № 22-ц/817/1003/20 Доповідач - Сташків Б.І.

У Х В А Л А

09 листопада 2020 року м. Тернопіль

Тернопільський апеляційний суд в складі:

головуючого - Сташків Б.І.

суддів - Хома М. В., Щавурська Н. Б.,

при вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 31 серпня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди,-

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 31 серпня 2020 року позов ОСОБА_1 до Державної установи Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди задоволено частково.

Скасовано наказ в.о. директора Державної установи Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України №201-к від 22 жовтня 2019 року Про звільнення працівників в частині звільнення ОСОБА_1 з посади біолога санітарно-гігієнічної лабораторії відділу дослідження фізичних та хімічних факторів Державної установи Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України з 24 жовтня 2019 року на підставі п. 1 ст. 40 КЗпП України. Поновлено ОСОБА_1 на посаді біолога санітарно-гігієнічної лабораторії відділу дослідження фізичних та хімічних факторів Державної установи Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України .

Стягнуто з Державної установи Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 8972,64 (вісім тисяч дев`ятсот сімдесят дві) грн. 64 коп., дану суму виплат зазначено без урахування податків та зборів. Стягнуто з Державної установи Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України на користь ОСОБА_1 моральну шкоду в сумі 2000 (дві тисячі) грн. 00 коп. Стягнуто із Державної установи Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України на користь ОСОБА_1 понесені витрати на професійну правничу допомогу в сумі 3000 (три тисячі) грн. 00 коп. Стягнуто з Державної установи Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України на користь держави судовий збір у 768 (сімсот шістдесят вісім) грн. 40 коп.

У задовленні решти позовних вимог відмовлено.

Рішення суду в частині поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку у сумі 8972 грн. 64 коп. (дану суму виплат зазначено без урахування податків та зборів) допущено до негайного виконання.

Непогоджуючись із вказаним рішенням суду 16 жовтня 2020 року Державна установа «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» подало апеляційну скаргу, пропустивши строк на апеляційне оскарження.

У клопотанні про поновлення строку на апеляційне оскарження апелянт вказує, що копію оскаржуваного рішення ними було отримано 18 вересня 2020 року в канцелярії Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області на підставі заяви представника відповідача. Окрім того зазначає, що 28 вересня 2020 року повний текст оскаржуваного рішення був надісланий відповідачу судом першої інстанції Вх.№19/1621, через поштове відправлення, долучивши копію супровідного листа Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 17.09.2020 року на підтвердження вказаних обставин.

Відповідно до ч. 1 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Згідно ч. 1 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

З урахуванням вказаних обставин, наявні підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду.

Апеляційна скарга відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України, зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України перевірено, перешкод для відкриття апеляційного провадження відсутні.

Керуючись ст.ст. 127, 354, 357-359, 360, 361 ЦПК України, суд апеляційної інстанції,-

УХВАЛИВ:

Клопотання Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» про поновлення строку на апеляційне оскарження - задовольнити.

Поновити Державній установі «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» строк на апеляційне оскарження рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 31 серпня 2020 року .

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 31 серпня 2020 року.

Витребувати із Тернопільського міськрайонного суду Тернопільськоїобласті матеріали цивільної справи №607/27290/19 за позовом ОСОБА_1 до Державної установи «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров`я України» про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, стягнення моральної шкоди.

Зазначені матеріали надіслати апеляційному суду не пізніше 3 робочих днів з дня надходження даної ухвали.

Надати строк для подання учасниками справи відзиву на апеляційну скаргу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження.

До відзиву додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду судового рішення.

Учасники справи можуть ознайомитись з інформацією про рух справи на офіційному веб порталі судової влади України обравши назву суду, рубрику "громадянам" та "інформація щодо розгляду судових справ" за посиланням https://court.gov.ua/fair/sud1990/

Головуючий: Сташків Б.І.

Хома М.В.

Судді: Щавурська Н.Б.

СудТернопільський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення09.11.2020
Оприлюднено11.11.2020
Номер документу92763040
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/27290/19

Постанова від 04.01.2021

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Сташків Б. І.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Сташків Б. І.

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Сташків Б. І.

Ухвала від 23.10.2020

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Сташків Б. І.

Рішення від 31.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Рішення від 31.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 27.11.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні