Ухвала
від 27.10.2020 по справі 306/1143/20
СВАЛЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 306/1143/20

Провадження № 2/306/526/20

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

27 жовтня 2020 року м. Свалява

Свалявський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого-судді Вінер Е.А.

за участю секретаря судового засідання Фалес Л.І.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні клопотання адвоката приватного акціонерного товариства "Закарпатавтотранс" Логойда В.М.

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Свалявського районного суду Закарпатської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 до Свалявської міської ради, третя особа, яка заявляє самостійні вимоги: відкрите акціонерне товариство «Закарпатавтотранс» , третя особа ,яка не заявляє самостійних вимог: товариство з додатковою відповідальністю »Свалявське автотранспортне підприємство 12140» про скасування рішення 17 сесії 3 скликання Свалявської міської ради народних депутатів від 01 лютого 2001 року «Про встановлення справи по встановленню меж землекористування ВАТ «Закарпатавтотранс» про затвердження справи про встановлення зовнішніх меж землекористування ділянки площею 0,51га по АДРЕСА_1 ВАТ «Закарпатавтотранс» для підготовки державного акту на право користування землею, скасування державного акту на право постійного користування землею ВАТ «Закарпатавтотранс» , яка розташована на автостанції м.Свалява, загальною площею 0,51га, та зареєстровано в книзі записів державних актів на право постійного користування землею № 95/173 серії 1-ЗК № 001595 та зобов»язання відповідача вчинити дії та стягнення судових витрат.

Адвокат приватного акціонерного товариства "Закарпатавтотранс" Логойда В.М. подав до суду клопотання про залишення позовної заяви без руху для усунення недоліків позовної заяви, залучення до участі в справі КБП "Хміль" та ПП "Вікторія", а також зміни процесуального статусу ПрАТ "Закарпатавтотранс" з третьої особи на відповідача по справі. Клопотання просить задоволити.

Адвокат позивача Немеш І.В. в підготовче судове засідання не з"явився, надав до суду заяву про розгляд підготовчого судового засідання без його участі.

Представник Свалявської міської ради в підготовче судове засідання не з"явився, надав до суду заяву про відкладення розгляду справи.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Позивачем зазначено в позовній заяві відкрите акціонерне товариство "Закарпатавтотранс", як третю особу, яка заявляє самостійні вимоги.

Адвокат приватного акціонерного товариства "Закарпатавтотранс" Логойда В.М. 05 жовтня 2020 року за вхідним № 1084 подав до суду письмові пояснення на позовну заяву, в яких зазначає, що у справі оскаржується правопосвідчуючий документ на землю, який хоч і виданий відповідачем, проте на користь третьої особи. А тому процесуальний статус ПрАТ "Закарпатавтотранс" повинен бути співвідповідач, а не третя особа з самостійними вимогами чи без них. Крім того, позивачм оспорюється рішення відповідача, яке містить і норми щодо встановлення земельного сервітутут на користь КБП "Хміль" та ПП "Вікторія", однак питання про їх залучення до участі в справі позивачем не порушується (а.с.35,36).

Відповідно до вимог ч.1 ст. 185 ЦПК України , суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 1 75 і 1 77 цього Кодексу , або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Статтею 52 ч.1 ЦПК України передбачено,що треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, можуть вступити у справу до закінчення підготовчого провадження або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, подавши позов до однієї або декількох сторін.

Враховуючи наведене, позивачу необхідно зазначити процесуальний статус ПрАТ "Закарпатавтотранс" шляхом подачі нової редакції позовної заяви з уточненням для всіх сторін .

Встановлена невідповідність позовної заяви вимогам ЦПК України є підставою для залишення її без руху з наданням позивачу строку для усунення недоліків.

Керуючись ст. ст. 1 75, 1 77, 185, 260, 261 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 , який діє в інтересах ОСОБА_2 до Свалявської міської ради, третя особа, яка заявляє самостійні вимоги: відкрите акціонерне товариство «Закарпатавтотранс» , третя особа ,яка не заявляє самостійних вимог: товариство з додатковою відповідальністю »Свалявське автотранспортне підприємство 12140» про скасування рішення 17 сесії 3 скликання Свалявської міської ради народних депутатів від 01 лютого 2001 року «Про встановлення справи по встановленню меж землекористування ВАТ «Закарпатавтотранс» про затвердження справи про встановлення зовнішніх меж землекористування ділянки площею 0,51га по АДРЕСА_1 ВАТ «Закарпатавтотранс» для підготовки державного акту на право користування землею, скасування державного акту на право постійного користування землею ВАТ «Закарпатавтотранс» , яка розташована на автостанції м.Свалява, загальною площею 0,51га, та зареєстровано в книзі записів державних актів на право постійного користування землею № 95/173 серії 1-ЗК № 001595 та зобов»язання відповідача вчинити дії та стягнення судових витрат - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання копії зазначеної ухвали.

Ухвала скарженню не підлягає.

Суддя Свалявського районного суду

Закарпатської області Е.А.Вінер

Дата ухвалення рішення27.10.2020
Оприлюднено28.10.2020
Номер документу92441365
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —306/1143/20

Ухвала від 16.03.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Постанова від 16.02.2023

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 15.07.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 07.07.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Ухвала від 19.05.2021

Цивільне

Закарпатський апеляційний суд

Мацунич М. В.

Рішення від 02.04.2021

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Вінер Е. А.

Рішення від 02.04.2021

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Вінер Е. А.

Ухвала від 04.01.2021

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Вінер Е. А.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Вінер Е. А.

Ухвала від 27.10.2020

Цивільне

Свалявський районний суд Закарпатської області

Вінер Е. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні