Ухвала
від 27.10.2020 по справі 734/1660/19
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

27 жовтня 2020 року

м. Київ

справа № 734/1660/19

провадження № 61-2311св20

Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду: Крата В. І. (суддя-доповідач), Антоненко Н. О., Русинчука М. М.,

учасники справи:

заявник (стягувач) - Kravag Logistic Versicherungs AG (Краваг Логістік Ферзіхерунгс АГ) ,

боржник - агропромислове виробниче підприємство Агротранссервіс ,

розглянув у попередньому судовому засіданні у порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи заяву Kravag Logistic Versicherungs AG (Краваг Логістік Ферзіхерунгс АГ), підписану представником Селівановим Михайлом Георгійовичемпро закриття касаційного провадження у справі закасаційною скаргою агропромислового виробничого підприємства Агротранссервіс на ухвалу Козелецького районного суду Чернігівської області від 07 листопада 2019 року в складі судді: Бараненко С. М., та постанову Чернігівського апеляційного суду від 15 січня 2020 року в складі колегії суддів: Мамонової О. Є., Бобрової І. О., Шитченко Н. В.,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Верховного Суду від 06 лютого 2020 року відкрито касаційне провадження у справі та відмовлено в задоволенні заяви АВП Агротранссервіс про зупинення виконання ухвали Козелецького районного суду Чернігівської області від 07 листопада 2019 року та постанови Чернігівського апеляційного суду від 15 січня 2020 року відмовлено.

У березні 2020 року Kravag Logistic Versicherungs AG (Краваг Логістік Ферзіхерунгс АГ) подало заяву, підписану представником Селівановим М. Г., в якій просило закрити касаційне провадження у справі за касаційною скаргою АВП Агротранссервіс на ухвалу Козелецького районного суду Чернігівської області від 07 листопада 2019 року та постанову Чернігівського апеляційного суду від 15 січня 2020 року у справі за клопотанням Kravag Logistic Versicherungs AG (Краваг Логістік Ферзіхерунгс АГ) про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України рішення земельного суду міста Брауншвейг по справі № 21 О 1711/15 в частині стягнення грошових коштів з АВП Агротранссервіс .

Заява мотивована тим, що малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. вимоги Kravag Logistic Versicherungs AG (Краваг Логістік Ферзіхерунгс АГ) до АВП Агротранссервіс по справі № 734/1660/19 становлять 176 838,44 грн, що не перевищує критерій визнання справи малозначною сто розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Не підлягають касаційному оскарженню судові рішення у малозначних справах.

Відповідно до пункту 1 частини шостої, частини дев`ятої статті 19 ЦПК України (у редакції, чинній на момент подання касаційної скарги) для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно частини першої статті 176 ЦПК України ціна позову визначається: 1) у позовах про стягнення грошових коштів - сумою, яка стягується, чи оспорюваною сумою за виконавчим чи іншим документом, за яким стягнення провадиться у безспірному (безакцептному) порядку; 2) у позовах про визнання права власності на майно або його витребування - вартістю майна; 3) у позовах про стягнення аліментів - сукупністю всіх виплат, але не більше ніж за шість місяців; 4) у позовах про строкові платежі і видачі - сукупністю всіх платежів або видач, але не більше ніж за три роки; 5) у позовах про безстрокові або довічні платежі і видачі - сукупністю платежів або видач за три роки; 6) у позовах про зменшення або збільшення платежів або видач - сумою, на яку зменшуються або збільшуються платежі чи видачі, але не більше ніж за один рік; 7) у позовах про припинення платежів або видач - сукупністю платежів або видач, що залишилися, але не більше ніж за один рік; 8) у позовах про розірвання договору найму (оренди) або договору найму (оренди) житла - сукупністю платежів за користування майном або житлом протягом строку, що залишається до кінця дії договору, але не більше ніж за три роки; 9) у позовах про право власності на нерухоме майно, що належить фізичним особам на праві приватної власності, - дійсною вартістю нерухомого майна, а на нерухоме майно, що належить юридичним особам, - не нижче його балансової вартості; 10) у позовах, що складаються з кількох самостійних вимог, - загальною сумою всіх вимог.

Оскаржені судові рішення ухваленні за клопотанням Kravag Logistic Versicherungs AG (Краваг Логістік Ферзіхерунгс АГ) про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України рішення земельного суду міста Брауншвейг по справі № 21 О 1711/15 в частині стягнення грошових коштів з АВП Агротранссервіс поданим та розглянутим відповідно до статей 462-468 ЦПК України, а тому справа не є справою за позовом про стягнення грошових коштів і не може бути кваліфікована як малозначна. За таких обставин, підстави для задоволення заяви про закриття касаційного провадження відсутні.

Керуючись статтями 260, 396 ЦПК України, Верховний Суд у складі колегії суддів Другої судової палати Касаційного цивільного суду,

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Kravag Logistic Versicherungs AG (Краваг Логістік Ферзіхерунгс АГ), підписаної представником Селівановим Михайлом Георгійовичем, про закриття касаційного провадження у справі за касаційною скаргою агропромислового виробничого підприємства Агротранссервіс на ухвалу Козелецького районного суду Чернігівської області від 07 листопада 2019 року та постанову Чернігівського апеляційного суду від 15 січня 2020 року відмовити.

Ухвала суду касаційної інстанції набирає законної сили з моменту її прийняття і оскарженню не підлягає.

Судді В. І. Крат

Н. О. Антоненко

М. М. Русинчук

Дата ухвалення рішення27.10.2020
Оприлюднено30.10.2020
Номер документу92509758
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —734/1660/19

Постанова від 27.10.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Ухвала від 27.10.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Постанова від 15.01.2020

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Постанова від 15.01.2020

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 06.12.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 06.12.2019

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Мамонова О. Є.

Ухвала від 07.11.2019

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 07.11.2019

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні