Рішення
від 19.04.2010 по справі 2-1885-10
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

№ 2-1885/10

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

Іменем України

19 квітня 2010 року м. Запоріжжя

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя, у складі:

головуючого судді Артемов ої Л.Г.

при секретарі Вайнраух Л.А.

розглянувши у судовому зас іданні в залі суду цивільну с праву за позовом ОСОБА_1 д о ОСОБА_2, третя особа - се ктор громадянства, імміграці ї та реєстрації фізичних осі б Шевченківського РВ ЗМУ УМВ С України в Запорізькій обла сті про позбавлення права ко ристування житловим приміще нням, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулас я до суду з зазначеним позово м, в якому вказала, що на праві приватної власності 1/25 части н житлового будинку АДРЕСА _1 належить ОСОБА_3 та 1/5 ча стина - ОСОБА_4. ІНФОРМА ЦІЯ_2 року ОСОБА_3 помер. П ісля його смерті вона та ОС ОБА_4 є спадкоємцями І черги , які у відповідності до ст. 1268 Ц К України прийняли спадкове майно, шляхом фактичного вст упу в володіння, оскільки про живаємо в ньому постійно та з ареєстровані. За життя її пом ерлий чоловік - ОСОБА_3, 05. 09.2007 року зареєстрував відпові дача по справі, оскільки вони мали намір розпочати спільн у справу і ОСОБА_2 була нео бхідна реєстрація. Договір н айму з відповідачем не уклад ався. Але з часу його реєстрац ії відповідач жодного дня в в ищезазначеному будинку не ме шкав, речей в нього не завозив . Крім того, ніколи не надавав матеріальної допомоги для сп лати комунальних послуг.

У судовому засіданні позив ачка ОСОБА_1 на позовних в имогах наполягала у повному обсязі.

Відповідач суду заперечен ь не надав, до суду не з' явивс я, про день і час слухання спра ви повідомлений належним чин ом, причину неявки суду не пов ідомив.

Третя особа - сектор громад янства імміграції та реєстра ції фізичних осіб Шевченківс ького РВ УМВС України в Запор ізькій області, у судове засі дання надали заяву, в якій про сять суд розглядати справу б ез участі їхнього представни ка, проти задоволення позовн их вимог не заперечують.

Зі згоди позивача суд ухвал ює рішення при заочному розг ляді справи, що відповідає по ложенням ст. 224 ЦПК України.

Перевіривши матеріали спр ави, з' ясувавши всі обстави ни, вислухавши пояснення поз ивача, суд вважає, що заявлени й позов підлягає задоволенню , оскільки згідно до ст. 391 ЦК Ук раїни власник майна має прав о вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права корис тування та розпорядження сво їм майном.

Статті 41, 47 Конституції Украї ни гарантують особам право в олодіння, користування і роз порядження своєю власністю, а також захист від примусово го позбавлення житла інакше як на підставі закону за ріше нням суду.

Судом встановлено, що відпо відач ніколи не проживав у сп ірному будинку, не веде з пози вачкою спільного господарст ва та не сплачує коштів за ком унальні послуги.

Згідно зі ст. 72 ЖК України виз нання особи такою, що втратил а право користування жилим п риміщенням внаслідок відсут ності цієї особи понад встан овлені строки, провадиться в судовому порядку.

Таким чином після всебічно го вивчення обставин справи, дослідження доказів, судом в становлено, що відповідач не проживав в спірному будинку жодного дня, тому позовні вим оги позивача ґрунтуються на законі та підлягають задовол енню.

На підставі викладеного, к еруючись ст.ст. 15, 57-60, 88, 174, 208, 209, 212-215, 224-226 Ц ПК України, 391 ЦК України, 72 ЖК У країни, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Позбавити ОСОБА_2, ІНФ ОРМАЦІЯ_1, права користуван ня житловим приміщенням - б удинком АДРЕСА_1.

Зобов' язати відділ грома дянства, імміграції та реєст рації фізичних осіб Шевченкі вського РВ УМВС України в Зап орізькій області скасувати р еєстрацію ОСОБА_2 за адрес ою: АДРЕСА_1

Рішення може бути оскаржен е до апеляційного суду Запор ізької області шляхом поданн я в суд першої інстанції заяв и про апеляційне оскарження протягом десяти днів після у хвалення рішення та подання апеляційної скарги протягом двадцяти днів після подання заяви про оскарження або шля хом подання апеляційної скар ги впродовж терміну, встанов леного для подання заяви про оскарження.

Заочне рішення може бути пе реглянуте судом, що його ухва лив, за письмовою заявою відп овідачів, поданою ними протя гом десяти днів після отрима ння копії рішення.

Суддя Л.Г. Артемова

СудШевченківський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення19.04.2010
Оприлюднено18.04.2011
Номер документу9263979
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1885-10

Рішення від 30.09.2010

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Щербань Л. С.

Рішення від 09.12.2010

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Розман Михайло Михайлович

Рішення від 13.07.2010

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Трегубенко Сергій Васильович

Рішення від 15.07.2010

Цивільне

Пролетарський районний суд м.Донецька

Ульяніч Ірина Володимирівна

Рішення від 18.06.2010

Цивільне

Мар`їнський районний суд Донецької області

Клікунова Анастасія Сергіївна

Рішення від 01.06.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Донецька

Юр'єва Тамара Іванівна

Рішення від 19.04.2010

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Артемова Лілія Германівна

Ухвала від 25.01.2010

Цивільне

Соснівський районний суд м.Черкас

Плужник Тетяна Федорівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні