Ухвала
від 03.11.2020 по справі 371/875/19
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

03.11.2020 Єдиний унікальний № 371/875/19

Миронівський районний суд Київської області

ЄУН 371/875/19

Провадження № 1-в/371/37/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 листопада 2020 року м. Миронівка

Миронівський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участі

прокурора ОСОБА_3 ,

представника органу

пробації ОСОБА_4 ,

засудженого ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за клопотанням начальника Миронівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області ОСОБА_4 про зниження ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначеного за вироком Рокитнянського районного суду Київської області від 01 листопада 2019 року покарання у виді двох років позбавлення волі за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До Миронівського районного суду Київської області надійшло клопотання начальника Миронівського ВС філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 про вирішення питання про зниження покарання до максимальної межі, встановленої санкцією нового Закону або пом`якшення призначеного покарання засудженому ОСОБА_5 .

У судовому засіданні представник органу пробації ОСОБА_4 підтримав дане клопотання та просив його задовольнити.

Прокурор у судовому засіданні не заперечував проти задоволення вказаного клопотання.

Засуджений ОСОБА_5 своєї думки до вищевказаного клопотання не висловив.

Дослідивши матеріали клопотання та додані до нього матеріали, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, зважаючи на наступне.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст.539КПК України клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку, подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого виконується вирок, - у разі необхідності вирішення питань, передбачених пунктами 10 (у частині клопотань про заміну покарання відповідно до частини третьої статті 57, частини першоїстатті 58, частини першої статті 62 Кримінального кодексу України), 11, 13, 13-2 частини першої статті 537 цього Кодексу.

У судовому засіданні встановлено, що ОСОБА_5 з 12 грудня 2019 року перебуває на обліку в Миронівському районному секторі філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області відповідно до вироку Рокитнянського районного суду Київської області від 01 листопада 2019 року, яким було засуджено ОСОБА_5 за ч. 1 ст. 185 КК України та призначено покарання у виді двох років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_5 звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього судом відповідно до статті 76 вказаного Кодексу обов`язки.

01 липня 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень» від 22 листопада 2018 року № 2617-VIII.

Даним Законом внесені зміни до ч. 1 ст. 185 КК України, якими встановлено, що таємне викрадення чужого майна (крадіжка) карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.

Відповідно до п. 13 ч. 1 ст. 537 КПК Українипід час виконання вироків суд має право вирішити питання про звільнення від покарання і пом`якшення покарання у випадках, передбачених частинами 2 і 3 статті 74 Кримінального кодексу України.

Частиною третьою статті 74КК України передбачено, що призначена засудженому міра покарання, що перевищує санкцію нового закону, знижується до максимальної межі покарання, встановленої санкцією нового закону. У разі якщо така межа передбачає більш м`який вид покарання, відбуте засудженим покарання зараховується з перерахуванням за правилами, встановленими частиною першою статті 72 цього Кодексу.

Згідно зі статтею 58Конституції України закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом`якшують або скасовують відповідальність особи.

Статтею 5КК України передбачено, що закон про кримінальну відповідальність, що пом`якшує кримінальну відповідальність або іншим чином поліпшує становище особи, має зворотну дію у часі, тобто поширюється на осіб, які вчинили відповідні діяння до набрання таким законом чинності, у тому числі на осіб, які відбувають покарання або відбули покарання, але мають судимість.

Відповідно до ч. 2 ст. 74 КК України кримінальна протиправність і караність, а також інші кримінально-правові наслідки діяння визначаються законом про кримінальну відповідальність, що діяв на час вчинення цього діяння.

Санкція частини першої статті 185КК України у попередній редакції передбачала покарання, яке карається штрафом від п`ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Санкція частини першої статті 185КК України у новій редакції передбачає покарання, яке карається штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п`яти років.

Судом встановлено, що засудженому ОСОБА_5 покарання, яке він на даний час не відбув, призначено за ч. 1 ст. 185 КК України за редакцією від станом 01 листопада 2019 року.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень» № 2617-VIII від 22.11.2018, максимальна межа покарання за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, за яким, засуджено ОСОБА_5 вироком Рокитнянського районного суду Київської області від 01 листопада 2019 року, становить 5 (п`ять) років обмеження волі.

На підставі вищезазначеного, суд прийшов до висновку, що засудженому ОСОБА_5 слід знизити покарання, що перевищує санкцію нового злочину, за ч. 1 ст.185КК України до покарання у виді п`яти років обмеження волі, як максимальної межі покарання, встановленої санкцією нового Закону.

Керуючись Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», ст. 58 Конституції України, ст. ст. 5, 74, 185 КК України, ст. ст. 537, 539 КПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання Миронівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області задовольнити.

Знизити покарання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , призначене за вироком Рокитнянського районного суду Київської області від 01 листопада 2019 року за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України до покарання у виді п`яти років обмеження волі.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Миронівський районний суд Київської області протягом семи діб з дня її оголошення.

Ухвала суду першої інстанції, якщо інше не передбачено КПК України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя підпис ОСОБА_1

ЗГІДНО З ОРИГІНАЛОМ

Суддя ОСОБА_1

СудМиронівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення03.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92647311
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях

Судовий реєстр по справі —371/875/19

Ухвала від 15.12.2020

Кримінальне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 03.11.2020

Кримінальне

Миронівський районний суд Київської області

Поліщук А. С.

Ухвала від 03.11.2020

Кримінальне

Миронівський районний суд Київської області

Поліщук А. С.

Вирок від 01.11.2019

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Ухвала від 02.10.2019

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Нечепоренко Л. М.

Ухвала від 19.07.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Васильєва Маргарита Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні