Ухвала
від 15.12.2020 по справі 371/875/19
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15.12.2020 Єдиний унікальний № 371/875/19

Провадження 1-в/371/58/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 грудня 2020 року м. Миронівка

Миронівський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

при секретарі - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Миронівка клопотання начальника Миронівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області ОСОБА_3 про звільнення від призначеного покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Сухий Бор, Дрогичинського району, Брестської області, Республіки Білорусь, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , українця, громадянина України, освіта повна загальна середня, не одруженого, на утриманні неповнолітніх дітей не має, пенсіонера

засудженого 01 листопада 2019 року Рокитнянським районним судом Київської області за ч.1 ст. 185 КК України до покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі, на підставі ст. ст.75 КК України звільненого від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік,

ВСТАНОВИВ:

26 листопада 2020 року до Миронівського районного суду Київської області суду звернувся начальник Миронівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області ОСОБА_3 із клопотанням про звільнення ОСОБА_4 від призначеного судом покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку. Клопотання обґрунтовано тим що ОСОБА_4 01 листопада 2019 року був засуджений Рокитнянським районним судом Київської області за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України до покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України ОСОБА_4 звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік та покладено ряд обов`язків, передбачених ст. 76 КК України. Вирок та розпорядження на виконання до Миронівського районного сектору з питань пробації надійшов 12 грудня 2020 року.

На даний час іспитовий строк закінчився, у період перебування на обліку засуджений ОСОБА_4 покладені на нього судом обов`язки виконав, нового злочину не вчинив, а тому просить звільнити останнього від призначеного покарання.

У судове засідання засуджений не з`явився, подав заяву, в якій просив проводити розгляд справи за його відсутності, клопотання начальника Миронівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області підтримав.

Прокурор та представник Миронівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області в судове засідання також не з`явились, подали до суду заяви, у яких просили розгляд справи проводити за їх відсутності, клопотання підтримали.

За правилами ч. 5 ст.539КПК України неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду.

Дослідивши матеріали особової справи № 51/2019, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, зважаючи на наступне.

Відповідно до ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Згідно із п. 9 ч. 1 ст.537КПК України під час виконання вироків суд, визначений ч. 2 ст. 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Частиною 1 ст.539КПК України встановлено, що питання, які виникають під час та після виконання вироку, вирішується судом за клопотанням (поданням) прокурора, засудженого, його захисника, законного представника, органу або установи виконання покарань, а також інших осіб, установ або органів у випадках, встановлених законом.

Із матеріалів особової справи № 51/2019 вбачається, що ОСОБА_4 01 листопада 2019 року засуджений Рокитнянським районним судом Київської області за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України до покарання у виді 2 (двох) років позбавлення волі. На підставі ст.ст.75,76 КК України ОСОБА_4 звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на 1 (один) рік та покладено обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи; не виїжджати за межі України без погодження із уповноваженим органом з питань пробації. Вирок та розпорядження на виконання до Миронівського РС філії ДУ «Центр пробації» у місті Києві та Київській області надійшов 12 грудня 2019 року. 20 грудня 2019 року ОСОБА_4 було роз`яснено порядок та умови відбування призначеного покарання з випробуванням, та встановлено дні явки на реєстрацію /а.с.3-5,6,12-15 особової справи/.

У період іспитового строку засуджений виконував покладені на нього обов`язки, з`являвся на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації у встановлені дні, пропусків не допускав, адміністративних правопорушень не вчиняв /а.с.16, 65 особової справи/.

14 січня 2020 року ОСОБА_5 було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 5 ст. 121 КУпАП та піддано адміністративному стягненню у виді штрафу у розмірі 51 грн. 21 січня 2020 року під час роз`яснення порядку та умов відбування покарання з випробуванням ОСОБА_5 також було попереджено про наслідки систематичного вчинення адміністративних правопорушень. 06 травня 2020 року його повторно було попереджено про наслідки невиконання умов звільнення від покарання з випробуванням /а.са.25,26 особової справи/.

Засуджений успішно виконав заплановані заходи індивідуально-виховної роботи /а.с.34-42, 85-87 особової справи/.

Таким чином, враховуючи, що період іспитового строку закінчився, під час іспитового строку засуджений виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, суд приходить до висновку про, що ОСОБА_4 підлягає звільненню від відбування покарання, призначеного вироком Рокитнянського районного суду Київської області 01 листопада 2019 року.

На підставі викладеного, керуючись ч. 1 ст. 78 КК України, ст.ст. 537, 539 КПК України

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання начальника Миронівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» у місті Києві та Київській області ОСОБА_3 про звільнення ОСОБА_4 від призначеного покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , від покарання, призначеного вироком Рокитнянського районного суду Київської області 01 листопада 2019 року за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 185 КК України, у виді 2 (двох) років позбавлення волі.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом семи днів з часу її оголошення через Миронівський районний суд Київської області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя підпис ОСОБА_1

Згідно з оригіналом

Суддя ОСОБА_1

СудМиронівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення15.12.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу93597931
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —371/875/19

Ухвала від 15.12.2020

Кримінальне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 03.11.2020

Кримінальне

Миронівський районний суд Київської області

Поліщук А. С.

Ухвала від 03.11.2020

Кримінальне

Миронівський районний суд Київської області

Поліщук А. С.

Вирок від 01.11.2019

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Ухвала від 02.10.2019

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Ухвала від 27.09.2019

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Литвин О. В.

Ухвала від 01.08.2019

Кримінальне

Рокитнянський районний суд Київської області

Нечепоренко Л. М.

Ухвала від 19.07.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Васильєва Маргарита Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні