Ухвала
від 09.11.2020 по справі 160/14610/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

09 листопада 2020 року Справа № 160/14610/20 Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Кадникова Г.В., розглянувши позовну заяву з доданими документами Кандидата на посаду міського голови міста Кам`янське, Кам`янського району Дніпропетровської області від Кам`янської міської організації Політичної Партії Сила Людей ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області (51931, м.Кам`янське, майдан Петра Калнишевського, буд.2, каб.109), третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Політична партія БДЖОЛА (02055, м.Київ, пр.Петра Григоренка, буд.22/20, офіс 608), третя особа-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Міністерство юстиції України (01001, м.Київ, вул.Городецького, 13), про визнання протиправним та скасування рішення.

ВСТАНОВИВ:

Кандидат на посаду міського голови міста Кам`янське, Кам`янського району Дніпропетровської області від Кам`янської міської організації Політичної Партії Сила Людей ОСОБА_1 (далі - ОСОБА_1 , позивач) звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення - Постанову Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області (далі - відповідач) №183 від 03.11.2020 року 17 год. 30 хв. Про визнання обраним ОСОБА_2 Кам`янським міським головою .

Позовна заява підсудна Дніпропетровському окружному адміністративному суду, підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження у справі не має.

Частиною 9 статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд приймає позовну заяву щодо рішення, дії чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму або члена відповідної комісії до розгляду незалежно від сплати судового збору.

Частиною 11 статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви.

Відповідно до частини другої статті 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

Враховуючи, що оскаржуваним рішенням було визначено обраним ОСОБА_2 Кам`янським міським головою, суд дійшов висновку що рішення, прийняте за результатами розгляду даної справи, може вплинути на права та обов`язки останнього, у зв`язку з чим суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - кандидата на посаду міського голови м.Кам`янське Кам`янського району Дніпропетровської області ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ).

Зважаючи на те, що дана справа відноситься до справ, для яких пріоритетним є їх швидке вирішення, для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд вважає за можливе розглядати дану справу за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 160, 171, 270, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

УХВАЛИВ :

Прийняти позовну заяву Кандидата на посаду міського голови міста Кам`янське, Кам`янського району Дніпропетровської області від Кам`янської міської організації Політичної Партії Сила Людей ОСОБА_1 до Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Політична партія БДЖОЛА , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Міністерство юстиції України, про визнання протиправним та скасування рішення - до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі.

Здійснювати розгляд адміністративної справи за правилами загального позовного провадження.

Призначити справу до розгляду у підготовчому судовому засіданні на 09.11.2020 о 13:00 год. у приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду за адресою: м. Дніпро, вул. Академіка Янгеля, 4, зала судових засідань № 2.

Здійснювати розгляд адміністративної справи суддею Кадниковою Г.В. одноособово.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи-3, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - кандидата на посаду міського голови м.Кам`янське, Кам`янського району Дніпропетровської області ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ).

Зобов`язати відповідача до 13:00 години 09.11.2020 надати до суду належним чином завірені копії всіх документів (матеріалів), які були взяті до уваги під час винесення постанови Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області №183 від 03.11.2020 Про визнання обраним ОСОБА_2 Кам`янським міським головою .

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву та письмових доказів до 13:00 09.11.2020, який повинен відповідати вимогам ст.162 Кодексу адміністративного судочинства України, і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Запропонувати третім особам до 13:00 09.11.2020 подати письмові пояснення по суті спору та всі докази (письмові, електронні тощо), які можливо доставити до суду, що підтверджують пояснення.

Відповідно до вимог ч.3 ст.162 Кодексу адміністративного судочинства України, копія відзиву, пояснень та доданих до них документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) до суду.

Згідно з ч.6 ст.162 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копію ухвали надіслати:

- позивачу за адресою: АДРЕСА_1;

- відповідачу за адресою: 51931, м.Кам`янське, майдан Петра Калнишевського, буд.2, каб.109, разом з копією адміністративного позову з додатками;

- третій особі-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача за адресою: 02055, м.Київ, пр.Петра Григоренка, буд.22/20, офіс 608, разом з копією адміністративного позову з додатками.

- третій особі-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача за адресою: 01001, м.Київ, вул.Городецького, 13, разом з копією адміністративного позову з додатками.

- третій особі-3, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача за адресою: АДРЕСА_2 , разом з копією адміністративного позову з додатками.

Про дату, час і місце розгляду справи негайно повідомити учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності за номером телефону, факсу чи іншим технічним засобом зв`язку.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки http://adm.dp.court.gov.ua/sud0470/gromadyanam/csz/.

Суддя Г. В.Кадникова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.11.2020
Оприлюднено09.11.2020
Номер документу92705658
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/14610/20

Постанова від 13.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 12.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 12.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Рішення від 09.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 09.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 09.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 09.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 09.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні