Ухвала
від 09.11.2020 по справі 160/14610/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

09 листопада 2020 року Справа №160/14610/20

Дніпропетровський окружний адміністративний суду у складі головуючого судді Кадникової Г.В., розглянувши у письмовому провадженні заяву Кандидата на посаду міського голови міста Кам`янське, Кам`янського району Дніпропетровської області від Кам`янської міської організації Політичної Партії Сила Людей ОСОБА_1 про забезпечення доказів по справі за його позовом до Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області, третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Політична партія БДЖОЛА , третя особа-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Міністерство юстиції України, третя особа-3, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: кандидат на посаду міського голови м.Кам`янське, Кам`янського району Дніпропетровської області ОСОБА_2 , про визнання протиправним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ :

Кандидат на посаду міського голови міста Кам`янське, Кам`янського району Дніпропетровської області від Кам`янської міської організації Політичної Партії Сила Людей ОСОБА_1 (далі - ОСОБА_1 , позивач) звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить:

- визнати протиправним та скасувати рішення - Постанову Кам`янської міської територіальної виборчої комісії Кам`янського району Дніпропетровської області (далі - відповідач) №183 від 03.11.2020 року 17 год. 30 хв. Про визнання обраним ОСОБА_2 Кам`янським міським головою .

09.11.2020 ухвалою суду відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання на 09.11.2020 о 13:00 год.

09.11.2020 об 11:51 Кандидатом на посаду міського голови міста Кам`янське, Кам`янського району Дніпропетровської області від Кам`янської міської організації Політичної Партії Сила Людей ОСОБА_1 надано до суду заяву про забезпечення доказів шляхом витребування:

- у Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро), 49027, м.Дніпро, пр.Дмитра Яворницького, 21-А) - матеріали реєстраційної справи Дніпропетровської обласної територіальної організації політичної партії "БДЖОЛА" та витяг про цей відокремлений підрозділ юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань;

- у Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації (02068, м.Київ, вул.О.Кошиця., 11) - витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань про відокремлений підрозділ юридичної особи - Політичної партії "БДЖОЛА", код ЄДРПОУ 38010759, сформований стосовно Дніпропетровської обласної територіальної організації політичної партії "БДЖОЛА".

В обґрунтування заяви вказано, що ОСОБА_2 було висунуто від Дніпропетровської обласної територіальної організації політичної партії "БДЖОЛА", яка не була зареєстрована в порядку визначеному законом, у зв`язку з чим для з`ясування всіх обставин, що мають суттєве значення для справи, виникла необхідність забезпечення вищевказаних доказів шляхом їх витребування.

09.11.2020 ухвалою суду було призначено до розгляду у засіданні о 13:00 заяву про забезпечення доказів.

Представники сторін та учасники провадження належним чином повідомлені про місце, дату і час розгляду заяви.

Від позивача, відповідача та третьої особи-3 надійшли заяви про розгляд справи без їхньої участі, у зв`язку з чим, суд вважає за можливе розгляд заяви про забезпечення доказів здійснювати у письмовому провадженні.

Відповідно до частин 1-3 ст.117 Кодексу адміністративного судочинства України, заява про забезпечення доказів розглядається в судовому засіданні в загальному порядку, визначеному цим Кодексом, з особливостями, встановленими цією статтею. Заява розглядається не пізніше п`яти днів з дня її надходження до суду. Заявник та інші особи, які можуть отримати статус учасників справи, повідомляються про дату, час і місце судового засідання, проте їх неявка не перешкоджає розгляду поданої заяви.

Розглянувши подану заяву та додані до неї матеріали, суд дійшов висновку про відмову в задоволенні заяви про забезпечення доказів, з огляду на наступне.

Відповідно до ч.1 ст.114 КАС України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання чи подання відповідних доказів стане згодом неможливим або утрудненим.

Частиною 4 статті 117 КАС України передбачено, що суд за клопотанням заявника може забезпечити докази без повідомлення інших осіб, які можуть отримати статус учасників справи:

1) у невідкладних випадках;

2) якщо неможливо встановити, хто є або стане такими особами;

3) якщо повідомлення іншої сторони може унеможливити або істотно ускладнити отримання відповідних доказів.

За результатами розгляду заяви про забезпечення доказів суд постановляє ухвалу про задоволення чи відмову у задоволенні заяви.

Отже, зі змісту наведених норм встановлено, що в заяві про забезпечення доказів необхідно вказати на ті обставини, які свідчать про небезпеку того, що надання потрібних доказів може стати неможливим або утрудненим. Саме ці обставини зумовлюють необхідність забезпечення доказів.

Позивач не посилається на існування таких обставин, стверджуючи лише про те, що у позивача відсутні такі докази, у зв`язку з чим суд, розглянувши дану заяву вважає, що у її задоволенні слід відмовити.

Крім того, суд звертає увагу на те, що обґрунтовуючи необхідність забезпечення доказів шляхом їх витребування, позивач посилається на відсутність у відкритих джерелах інформації, щодо реєстрації Дніпропетровської обласної територіальної організації політичної партії "БДЖОЛА" від якої висувався ОСОБА_2 , при цьому, відсутність такої інформації, на думку суду, не потребує доведення.

Керуючись статтями 114, 116, 117, 248, 256, 270-273, 278, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви Кандидата на посаду міського голови міста Кам`янське, Кам`янського району Дніпропетровської області від Кам`янської міської організації Політичної Партії Сила Людей ОСОБА_1 про забезпечення доказів - відмовити.

Відповідно до статті 256 КАС України ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені ст.ст.270, 278, 294-297 КАС України.

Суддя Г. В.Кадникова

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.11.2020
Оприлюднено09.11.2020
Номер документу92705707
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —160/14610/20

Постанова від 13.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 12.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 12.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Рішення від 09.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 09.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 09.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 09.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

Ухвала від 09.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кадникова Ганна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні