Ухвала
від 09.11.2020 по справі 8619/2001
ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 8619/2001

Провадження № 22-ц/810/834/20

ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

09 листопада 2020 року м. Сєвєродонецьк

Луганський апеляційний суд у складі судді судової палати з розгляду цивільних справ Стахової Н.В., вирішуючи питання про можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Новопсковського районного суду Луганської області від 16 жовтня 2020 року у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про зміну способу і порядку виконання рішення суду,

в с т а н о в и в:

Ухвалою Новопсковського районного суду Луганської області від 16 жовтня 2020 року у задоволенні заяви ОСОБА_1 про зміну способу і порядку виконання рішення суду відмовлено.

З такою ухвалою не погодилась заявниця та звернулась до суду з апеляційною скаргою на неї.

Апеляційна скарга підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

В ч. 3 ст. 3 ЦПК України зазначено, що провадження у цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошене лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Оскаржувана ухвала постановлена 16 жовтня 2020 року, таким чином строк на її апеляційне оскарження спливає 30 жовтня 2020 року, апеляційна скарга подана ОСОБА_1 засобами поштового зв`язку 02 листопада 2020 року, тобто з пропуском строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до п.2 ч. 2 статті 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Отже, у даному випадку скаржник має право на поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали суду відповідно до вимог ст. 354 ЦПК України, при цьому надавши суду клопотання про його поновлення з зазначенням поважності причин пропуску строку на апеляційне оскарження.

Однак, скаржник із заявою (клопотанням) про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції до суду не звертався. Можливість вирішення цього питання при відсутності такої заяви за власною ініціативою суду законом не передбачена.

Крім того, скаржником не надано суду доказів щодо моменту отримання копії оскаржуваної ухвали.

Оскільки апеляційна скарга подана з пропуском строку на апеляційне оскарження, а клопотання про поновлення процесуального строку не подавалось і не зазначалося про таке прохання в апеляційній скарзі, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху для подачі відповідного клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції.

Згідно з частинами 3, 4 статті 357 ЦПК України, апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 354 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Якщо клопотання не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у порядку, встановленому статтею 358 цього Кодексу.

Згідно з частиною 2 статті 357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 356 ЦПК України, застосовуються положення статті 185 ЦПК України.

За таких обставин, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху з наданням скаржнику строку для надання клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження судового рішення із зазначенням причин поважності пропуску строку на апеляційне оскарження ухвали суду першої інстанції.

Керуючись ст. 357 ЦПК України,

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Новопсковського районного суду Луганської області від 16 жовтня 2020 року залишити без руху, надавши скаржнику строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня вручення копії цієї ухвали суду.

Роз`яснити ОСОБА_1 , якщо заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження не буде подано в зазначений строк або вказані підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, то буде відмовлено у відкритті апеляційного провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Н.В. Стахова

СудЛуганський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення09.11.2020
Оприлюднено11.11.2020
Номер документу92761069
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —8619/2001

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Велика палата Верховного Суду

Штелик Світлана Павлівна

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Велика палата Верховного Суду

Штелик Світлана Павлівна

Ухвала від 25.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Ухвала від 19.04.2021

Цивільне

Новопсковський районний суд Луганської області

Чалий А. В.

Ухвала від 24.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Чиркін С.М.

Постанова від 14.01.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Постанова від 14.01.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 27.11.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Стахова Н. В.

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Стахова Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні