Ухвала
від 16.11.2020 по справі 499/683/20
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Іванівський районний суд Одеської області

Іванівський районний суд Одеської області

Справа № 499/683/20

Провадження № 2/499/295/20

У Х В А Л А

Іменем України

16 листопада 2020 року смт.Іванівка

Іванівський районний суд Одеської області у складі головуючого судді Погорєлова І.В., за участю помічника судді Березовської І.В., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в смт. Іванівка Іванівського району Одеської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Центральної лікарні Іванівського району про захист честі, гідності та ділової репутації та відшкодування моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

В проваджені суду перебуває вищевказана цивільна справа.

До суду 16.10.2020 року, після проведення засідання по даній справі надійшов відзив на позовну заяву ОСОБА_2 , відповідно до якого відповідач позов не визнала в повному обсязі та просила суд відмовити у його задоволенні. Також до відзиву було додано клопотання про витребування доказів, відповідно до якого відповідач просила суд витребувати від Вірусологічної лабораторії ЦІВЛ з діагностикою СНІДу та інших ОНВІ ДУ Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України результат аналізу №2006222278 від 23.06.2020 року, наданого за формою №209/о, відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на запит КНП Іванівська центральна районна лікарня Іванівської районної ради Одеської області та результат аналізу №2006222277 від 23.06.2020 року, наданого за формою №209/о, відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 на запит КНП Іванівська центральна районна лікарня Іванівської районної ради Одеської області, оскільки дані результати мають значення для вирішення справи по суті однак наявні лише в незасвідчених фотокопіях, тому належним доказом бути не можуть.

Також просила суд витребувати від КУ Одеський обласний клінічний медичний центр Одеської обласної ради копію історію хвороби ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував на стаціонарному лікуванні КУ Одеський обласний клінічний медичний центр Одеської обласної ради в період з 23.06.2020 року до 03.07.2020 року, витребувати від позивача ОСОБА_1 копію виписки з історії хвороби ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував на стаціонарному лікуванні КУ Одеський обласний клінічний медичний центр Одеської обласної ради в період з 23.06.2020 року до 03.07.2020 року, оскільки вказані документи можуть підтвердити стан здоров`я позивача.

У судовому засіданні відповідач ОСОБА_2 та її адвокат підтримали вказане клопотання та просили задовольнити.

Позивач та його адвокат не заперечували проти задоволення даного клопотання.

Також у судовому засіданні адвокатом позивача було заявлено клопотання про заміну первісного відповідача належним відповідачем.

Відповідно до даного клопотання адвокат позивача просить суд замінити неналежного відповідача по цивільній справі №499/683/20 - Центральну лікарню Іванівського району належним відповідачем - Комунальним некомерційним підприємством Іванівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Іванівської районної ради Одеської області.

Відповідач ОСОБА_2 та її адвокат проти задоволення заяви не заперечували.

Дослідивши матеріали позовної заяви, вислухавши заяви та клопотання сторін, а також їх позицію, суд прийшов до висновку про необхідність задоволення клопотань сторін у зв`язку з наступним.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Згідно п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість: сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим кодексом.

Відповідно до положень ч. ч. 2, 3 ст. 12 ЦПК України, учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. ч. 6, 7, 8, 9 ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Таким чином, беручи до уваги вищевказане, позицію сторін та ту обставину, що витребувані документи мають значення для розгляду справи по суті, стосуються обставин справи, суд вважає за необхідне клопотання про витребування доказів задовольнити.

Що стосується клопотання про заміну неналежного відповідача, то суд зазначає наступне.

Відповідно до ч.2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ч.4 ст. 51 ЦПК України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала.

Таким чином, дослідивши матеріали справи, заслухавши позицію сторін, суд вважає за можливе клопотання адвоката позивача задовольнити.

Відповідно до ч.2,3 ст.198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у разі залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача. У зв`язку із заміною неналежного відповідача, залучення співвідповідача такі особи мають право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення відповідної ухвали. Якщо таке клопотання не буде подане у вказаний строк, суд продовжує розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 12, 51, 81, 84, 198, 260-262 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Розгляд справи відкласти на 17.12.2020 року на 14 годину 30 хвилин.

Витребувати від Вірусологічної лабораторії ЦІВЛ з діагностикою СНІДу та інших ОНВІ ДУ Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України (65012, м. Одеса, вул. Старосінна 33) належним чином завірену копію результату аналізу №2006222278 від 23.06.2020 року, наданого за формою №209/о, відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на запит КНП Іванівська центральна районна лікарня Іванівської районної ради Одеської області та належним чином завірену копію результату аналізу №2006222277 від 23.06.2020 року, наданого за формою №209/о, відносно ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 на запит КНП Іванівська центральна районна лікарня Іванівської районної ради Одеської області.

Зобов`язати відповідальну особу Вірусологічної лабораторії ЦІВЛ з діагностикою СНІДу та інших ОНВІ ДУ Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України надати відповідь до суду в строк до 17.12.2020 року.

Витребувати від КУ Одеський обласний клінічний медичний центр Одеської обласної ради (65049, м. Одеса, вул. Суднобудівна 1) належним чином завірену копію історію хвороби ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував на стаціонарному лікуванні КУ Одеський обласний клінічний медичний центр Одеської обласної ради в період з 23.06.2020 року до 03.07.2020 року.

Зобов`язати відповідальну особу КУ Одеський обласний клінічний медичний центр Одеської обласної ради надати відповідь до суду в строк до 17.12.2020 року.

Витребувати від позивача ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) належним чином завірену копію виписки з історії хвороби ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебував на стаціонарному лікуванні КУ Одеський обласний клінічний медичний центр Одеської обласної ради в період з 23.06.2020 року до 03.07.2020 року.

Зобов`язати ОСОБА_1 ради надати відповідь до суду в строк до 17.12.2020 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Замінити первісного відповідача Центральна лікарня Іванівського району на Комунальне некомерційне підприємство Іванівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Іванівської районної ради Одеської області (код ЄДРПОУ 38096553, юридична адреса 67200, Одеська область, Іванівський район смт. Іванівка вул. Центральна 121 ) у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Центральної лікарні Іванівського району про захист честі, гідності та ділової репутації та відшкодування моральної шкоди.

Визначити відповідачу десятиденний строк з дня вручення даної ухвали та отриманні копії позовної заяви з додатками для подання відзиву на позовну заяву.

У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити сторонам, що за клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://iv.od.court.gov.ua/sud1509/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяІ. В. Погорєлов

Дата ухвалення рішення16.11.2020
Оприлюднено19.11.2020
Номер документу92933537
СудочинствоЦивільне
Сутьзахист честі, гідності та ділової репутації та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —499/683/20

Рішення від 22.06.2021

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Рішення від 22.06.2021

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 13.04.2021

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 24.03.2021

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 16.11.2020

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 14.08.2020

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні