Ухвала
від 18.11.2020 по справі 522/14245/20
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

УХВАЛА

18 листопада 2020 року м. Одеса Справа № 522/14245/20

Провадження № 2/522/5923/20

Приморський районний суд м. Одеси у складі:

головуючого судді Кузнецової В.В.,

за участю секретаря Довгань Ж.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю КВАМБІО про стягнення заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, -

ВСТАНОВИВ:

26.08.2020 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю КВАМБІО про стягнення заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

Ухвалою Приморського районного суду м.Одеси від 03.09.2020 року прийнято до розгляду та відкрито провадження у вказаній справі, та визначено справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

17.11.2020 року представник позивач надав до суду заяву про уточнення предмету позову та клопотання про проведення почеркознавчої експертизи.

Представник позивача надав суду заяву про проведення судового засідання згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Представник відповідача надав суду заяву про проведення судового засідання згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України.

Відповідно до ч.4 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ; справ, що виникають з трудових відносин; справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно ч. 6 ст. 19 ЦПК України, для цілей цього Кодексу малозначними справами є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

3) справи про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, якщо такі вимоги не пов`язані із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства);

4) справи про розірвання шлюбу;

5) справи про захист прав споживачів, ціна позову в яких не перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин ; 3) про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України , при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з ч. 6 ст. 277 ЦПК України , якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Таким чином, для всебічного та об`єктивного вирішення справи, суд вважає за необхідне перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись: ст.ст. 19 , 258 , 260 , 261 , 277 ЦПК України , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю КВАМБІО про стягнення заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

Розгляд справи розпочати зі стадії відкриття провадження у справі.

Замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації щодо справи на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади України за адресою: https://court.gov.ua/sud1512/.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Кузнецова

Дата ухвалення рішення18.11.2020
Оприлюднено19.11.2020

Судовий реєстр по справі —522/14245/20

Рішення від 28.09.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Рішення від 28.09.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 15.07.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 15.06.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 02.02.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 02.02.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 18.11.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні