Ухвала
від 11.11.2020 по справі 2-4754/11
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 2-4754/11

Провадження № 6/333/235/20

УХВАЛА

11 листопада 2020 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя у складі:

головуючого судді Холода Р.С.,

за участю:

секретаря судового засідання Єрохіної А.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Комунарського районного суду в м. Запоріжжі подання державного виконавця Комунарського районного відділу державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Щетинкіної А.С. про розшук боржника ОСОБА_1 , -

ВСТАНОВИВ:

Державний виконавець Комунарського районного відділу державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Щетинкіна А.С. звернулась до суду із поданням, в якому вказує, що на виконанні у відділі перебуває виконавче провадження ВП № 31494336 з примусового виконання виконавчого листа № 2-4754, виданого 01.03.2012 року Комунарським районним судом м. Запоріжжя, про стягнення з ОСОБА_1 аліменти на користь ОСОБА_2 на утримання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , щомісячно, у розмірі 400 грн., починаючи з 07.12.2011 року і до повноліття дитини. Станом на 31.08.2020 року заборгованість по аліментам складає 52576 грн. 17 коп.

ОСОБА_1 рішення суду не виконує, на виклики державного виконавця не з`являється. Під час здійснення виконавчих дій було встановлено, що боржник за адресою, вказаною у виконавчому листі не проживає. Зазначені обставини унеможливлюють подальше здійснення державним виконавцем виконавчих дій.

В поданні державний виконавець, посилаючись на вимоги ст.438 ЦПК України, ст.36 Закону України Про виконавче провадження , просить оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

В судове засідання державний виконавець не з`явилась, надала до суду заяву про розгляд подання за її відсутності, просила задовольнити, так як без участі ОСОБА_1 на цей час неможливо виконати рішення суду.

ОСОБА_1 до суду не з`явився, про день, місце і час розгляду подання був повідомлений належним чином, заяв та клопотань до суду не надано.

До суду стягувач ОСОБА_2 не з`явилась, клопотань чи заяв не надала.

Суд, вивчивши матеріали справи та дослідивши письмові докази, дійшов до такого.

Відповідно до ч. 2 ст. 124 Конституції України, юрисдикція судів поширюється на всі правовідносин, що виникають у державі.

Згідно п. 1 ст. 6 Європейської Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, ратифікованої Україною, Законом України №475/97-ВР від 17.07.1997 року, яка відповідно до ст. 9 Конституції України є частиною національного законодавства України, кожна людина при визначенні її громадянських прав та обов`язків має право на справедливий розгляд справи незалежним та безстороннім судом.

Відповідно до ст. 55 Конституції України, кожному гарантується судовий захист його прав і свобод.

Згідно з положенням ст. 13 ЦПК України, суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Відповідно до ст.ст. 76,81 ЦПК України, кожна сторона зобов`язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

У судовому засіданні було встановлено, що на виконанні в Комунарському районному відділі державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) перебуває виконавче провадження ВП № 31494336 з примусового виконання виконавчого листа № 2-4754, виданого 01.03.2012 року Комунарським районним судом м. Запоріжжя, про стягнення з ОСОБА_1 аліментів на користь ОСОБА_2 на утримання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , щомісячно, у розмірі 400 грн., починаючи з 07.12.2011 року і до повноліття дитини.

Копію матеріалів вказаного виконавчого провадження судом було досліджено.

У поданні державного виконавця зазначено, що ОСОБА_1 на виклики до ВДВС не з`являється.

З акту державного виконавця від 07.09.2020 року встановлено, що ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_1 , тобто за останнім відомим місцем реєстрації, не мешкає, його речі відсутні.

Водночас, на запит суду Департамент реєстраційних послуг Запорізької міської ради надав інформацію, що місце реєстрації ОСОБА_1 є адреса: АДРЕСА_2 з 27.02.2009 року по теперішній час.

За вказаною адресою державний виконавець не провів жодної виконавчої дії.

Також, суд звертає увагу, що у поданні державний виконавець зазначає адресу ОСОБА_1 - АДРЕСА_3 , проте документи на підтвердження причетності ОСОБА_1 до вказаної адреси не надані, відповідно і виклики за даною адресою не здійснювались.

За правилами ч.1 ст.36 Закону України Про виконавче провадження , у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Згідно вимог ч.1 ст.438 ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошується за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна. або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Враховуючи, що представником ВДВС Комунарського району м. Запоріжжя Щетинкіною А.С. не надано до суду належного підтвердження здійснення усіх виконавчих дій щодо встановлення місця знаходження боржника, за адресою реєстрації ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 ) державний виконавець не провів жодної виконавчої дії та взагалі на вказану адресу не направлялися відповідні виклики, тому суд вважає за необхідне у задоволенні подання державного виконавця відмовити.

Керуючись ст. 260-261, 438, 354 ЦПК України , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні подання державного виконавця Комунарського районного відділу державної виконавчої служби у місті Запоріжжі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Щетинкіної А.С. про розшук боржника ОСОБА_1 - відмовити.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення через Комунарський районний суд м. Запоріжжя до Запорізького апеляційного суду.

Учасник справи, якому повний текст ухвали не було вручено у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали виготовлено 11.11.2020 року.

Суддя Р.С. Холод

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення11.11.2020
Оприлюднено20.11.2020
Номер документу92952220
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-4754/11

Ухвала від 13.10.2021

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Козленко Г. О.

Ухвала від 11.11.2020

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Холод Р. С.

Рішення від 23.12.2011

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Юдіна С. Г.

Ухвала від 13.10.2011

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Батченко О. В.

Ухвала від 14.12.2015

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кухарець В.М. В. М.

Ухвала від 16.12.2011

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кухарець В.М. В. М.

Ухвала від 15.07.2011

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кухтей Р. В.

Ухвала від 02.08.2011

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Лісовська О. В.

Ухвала від 20.06.2011

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 14.07.2011

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Оксененко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні