Ухвала
від 18.11.2020 по справі 160/15260/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

18 листопада 2020 року Справа №160/15260/20

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Боженко Н.В.

при секретарі судового засідання Іваненко Н.С.

позивача ОСОБА_1

представника позивача Биструшкіної А.Р.

представника третьої особи Єдаменко Є.А.

розглянувши в м.Дніпрі у підготовчому засіданні заяву ОСОБА_2 про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору за позовом кандидата в депутати Марганецької міської ради Нікопольського району Дніпропетровської області ОСОБА_1 до Марганецької міської територіальної виборчої комісії Нікопольського району Дніпропетровської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - кандидат в депутати Марганецької міської ради ОСОБА_3 про визнання протиправною бездіяльності, протиправними дій, протиправними та скасування постанов, протиправними та скасування протокольних рішень, протиправними і скасування актів, зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

17 листопада 2020 р. до Дніпропетровського окружного адміністративного суду через підсистему «Електронний суд» надійшла позовна заява кандидата в депутати Марганецької міської ради Нікопольського району Дніпропетровської області ОСОБА_1 до Марганецької міської територіальної виборчої комісії Нікопольського району Дніпропетровської області про визнання протиправною бездіяльності, протиправними дій, протиправними та скасування постанов, протиправними та скасування протокольних рішень, протиправними і скасування актів, зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 18 листопада 2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження по справі №160/15260/20 з призначенням підготовчого засідання.

18 листопада 2020 року через канцелярію суду від кандидата на посаду Марганецького міського голови Нікопольського району Дніпропетровської області ОСОБА_2 надійшла заява про залучення його до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору.

В обґрунтування даної заяви зазначено, що ОСОБА_2 є кандидатом на посаду Марганецького міського голови Нікопольського району Дніпропетровської області, то можливе рішення суду в цій справі очевидно впливає на права та обов`язки ОСОБА_2 і він підлягає залученню до участі в цій справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору, згідно ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України.

В підготовчому судовому засіданні позивач та представник позивача заперечили щодо задоволення заяви ОСОБА_2 про залучення до участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору.

Представник третьої особи підтримав дану заяву.

При вирішенні заяви про залучення третьої особи, суд виходить з наступного.

За припасами статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки.

Враховуючи, що ОСОБА_2 є кандидатом на посаду Марганецького міського голови Нікопольського району Дніпропетровської області, суд дійшов висновку, що рішення у даній справі може вплинути на його права та обов`язки, а тому вважає, що заява підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 49, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву кандидата на посаду Марганецького міського голови Нікопольського району Дніпропетровської області ОСОБА_2 - задовольнити.

Залучити у якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору кандидата на посаду Марганецького міського голови Нікопольського району Дніпропетровської області ОСОБА_2 .

Ухвала набирає законної сили відповідно до вимог ст.256 Кодексу адміністративного судочинства.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Н.В. Боженко

Дата ухвалення рішення18.11.2020
Оприлюднено20.11.2020
Номер документу92953811
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, протиправними дій, протиправними та скасування постанов, протиправними та скасування протокольних рішень, протиправними і скасування актів, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —160/15260/20

Ухвала від 24.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Лукманова О.М.

Рішення від 19.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 18.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 18.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 18.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

Ухвала від 18.11.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Боженко Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні