Ухвала
від 24.11.2020 по справі 855/124/20
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 855/124/20

УХВАЛА

24 листопада 2020 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача: Пилипенко О.Є., суддів: Беспалова О.О. та Глущенко Я.Б., перевіривши матеріали адміністративного позову Київської обласної організації Політичної партії За Майбутнє до Центральної виборчої комісії про визнання протиправною та скасування постанови,

В С Т А Н О В И Л А :

23 листопада 2020 року Київська обласна організація Політичної партії За Майбутнє (далі - позивач) звернувся до Шостого апеляційного адміністративного суду з позовом до Центральної виборчої комісії (далі - відповідач, ЦВК) про визнання протиправною та скасування постанови.

Даний спір виник щодо правовідносин, пов`язаних з виборчим процесом, та відповідно до ст. ст. 20, 273 КАС України належить до компетенції адміністративних судів і підлягає розгляду Шостим апеляційним адміністративним судом.

Адміністративний позов подано з дотриманням вимог ст. ст. 160, 161, 171 КАС України.

Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що в даному випадку наявні достатні та необхідні правові підстави для відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду.

Крім того, зі змісту позовної заяви вбачається, що Київською обласною організацією Політичної партії За Майбутнє заявлено клопотання про залучення до справи третіх осіб без самостійних вимог на стороні відповідача: Київську обласну організацію Наш Край , Київську обласну територіальну виборчу комісію.

Відповідно до ч.2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З огляду на те, що рішення у даній справі може вплинути на права та інтереси Київської обласної організації Наш Край та Київської обласної територіальної виборчої комісії, колегія суддів вважає за можливе залучити вказаних осіб в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 49, 73, 160, 161, 165, 171, 248 КАС України, колегія суддів,

У Х В А Л И Л А :

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Київської обласної організації Політичної партії За Майбутнє до Центральної виборчої комісії про визнання протиправною та скасування постанови .

2. Залучити Київську обласну організацію Наш Край (08132, м. Вишневе, Києво - Святошинського району, Київської обл.., вул.. Святошинська 27Б/70, код ЄДРПОУ: 339863371) та Київську обласну територіальну виборчу комісію (01196, м. Київ, пл.. Лесі Українки 1, код ЄДРПОУ: 43754895) в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

2. Витребувати від Центральної виборчої комісії копії скарг Київської обласної організації Наш Край , зареєстрованих в Центральній виборчій комісії 18.11.2020 року за № 21-34-25106 та № 21-34-25109 з доданими матеріалами.

3. Витребувати у Київської обласної територіальної виборчої комісії всі наявні протоколи про підсумки голосування з виборів депутатів Київської обласної ради у межах територіального виборчого округу № 9, складеного Фастівською міською територіальною виборчою комісією Фастівського району Київської області та протокол Київської обласної територіальної виборчої комісії від 12 листопада 2020 року про результати виборів депутатів Київської обласної ради в єдиному багатомандатному виборчому окрузі.

3. Повідомити відповідача - суб`єкта владних повноважень про те, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суд, відповідно до ст. 149 КАС України, може застосувати заходи процесуального примусу.

4. Призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні у приміщенні Шостого апеляційного адміністративного суду за адресою: м. Київ, вул. Московська, 8, корпус 30, зал судових засідань № 1 на 15 год. 00 хв. 24 листопада 2020 року.

5. Встановити відповідачу строк до 12 год 00 хв. 24 листопада 2020 року , протягом якого він може подати відзив на позовну заяву та роз`яснити, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

6. Викликати в судове засідання учасників справи.

7. Повідомити учасників справи про розгляд справи в порядку ст. 129 Кодексу адміністративного судочинства України шляхом надсилання ухвали та тексту повістки електронною поштою та телефонограмою.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: https://court.gov.ua/fair/sud9931/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена.

Суддя-доповідач О.Є.Пилипенко

Судді: О.О.Беспалов

Я.Б.Глущенко

Пилипенко Олена Євгеніївна

Беспалов Олександр Олександрович

Глущенко Яна Борисівна

Дата ухвалення рішення24.11.2020
Оприлюднено26.11.2020
Номер документу93048532
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —855/124/20

Ухвала від 07.12.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Пилипенко Олена Євгеніївна

Постанова від 30.11.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Постанова від 30.11.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 30.11.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 27.11.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 27.11.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 27.11.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 27.11.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Рішення від 25.11.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Пилипенко Олена Євгеніївна

Ухвала від 24.11.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Пилипенко Олена Євгеніївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні