Ухвала
від 24.11.2020 по справі 173/877/16-ц
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/7261/20 Справа № 173/877/16-ц Суддя у 1-й інстанції - Берелет В. В. Суддя у 2-й інстанції - Єлізаренко І. А.

УХВАЛА

24 листопада 2020 року м. Дніпро

Колегія суддів судової палати у цивільних справах Дніпровського апеляційного суду у складі:

головуючого судді Єлізаренко І.А.

суддів Лаченкової О.В., Свистунової О.В.,

за участю секретаря Заворотного К.Я.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Костюченка Максима Сергійовича про закриття провадження у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Криничанського районного суду Дніпропетровської області від 21 листопада 2018 року у справі за позовом ОСОБА_3 до Управління Держгеокадастру у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області, Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, ОСОБА_1 про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним та витребування майна

В С Т А Н О В И Л А :

У провадженні Дніпровського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за апеляційною скаргою ОСОБА_4 на рішення Криничанського районного суду Дніпропетровської області від 21 листопада 2018 року у справі за позовом ОСОБА_3 до Управління Держгеокадастру у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області, Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, ОСОБА_1 про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним та витребування майна .

До апеляційного суду надійшло клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Костюченка М.С. про закриття провадження у справі на підставі п.1 ч.1 ст. 255 ЦПК України, з тих підстав, що справа має розглядатись у порядку господарського судочинства.

Ознайомившись з указаним клопотанням, вислухавши думку учасників справи, представників суддів вважає, що у задоволенні клопотання слід відмовити з наступних підстав.

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Згідно ч.1 ст.19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

Критеріями відмежування справ цивільної юрисдикції від інших є, по-перше, наявність у них спору про право, яке має існувати на час звернення до суду, а по-друге, суб`єктний склад такого спору, в якому однією зі сторін є, як правило, фізична особа.

Як вбачається з матеріалів справи позивач ОСОБА_3 , як фізична особа, звернувся до суду із позовом до відповідачів ОСОБА_1 , як фізичної особи, Управління Держгеокадастру у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області, Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним та витребування майна.

Отже, виходячи із суб`єктного складу справи справа має розглядатись у порядку цивільного судочинства.

За таких обставин, враховуючи вищевикладене підстави для закриття провадження у справі, передбачені п.1 ч.1 ст.255 ЦПК України, відсутні, тому у задоволенні заяви представника ОСОБА_1 про закриття провадження у справі слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 255, 362 ЦПК України, колегія суддів

У Х В А Л И Л А:

У задоволенні клопотання представника ОСОБА_1 - адвоката Костюченка Максима Сергійовича про закриття провадження у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Криничанського районного суду Дніпропетровської області від 21 листопада 2018 року у справі за позовом ОСОБА_3 до Управління Держгеокадастру у Верхньодніпровському районі Дніпропетровської області, Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області, ОСОБА_1 про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним та витребування майна - відмовити.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з дня її прийняття та оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

Головуючий суддя

Судді

СудДніпровський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення24.11.2020
Оприлюднено25.11.2020
Номер документу93068666
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —173/877/16-ц

Ухвала від 23.06.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Ухвала від 20.05.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Краснощоков Євгеній Віталійович

Ухвала від 24.03.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ткачук Олег Степанович

Ухвала від 04.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ткачук Олег Степанович

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Ткачук Олег Степанович

Постанова від 24.11.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 24.11.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Єлізаренко І. А.

Постанова від 19.06.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 24.05.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні