Ухвала
від 25.11.2020 по справі 927/1104/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

25 листопада 2020 року м. Чернігів справа №927/1104/20

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Белова С.В.,

розглянувши матеріали позовної заяви №б/н від 17 листопада 2020 року

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю «Технології Мереж» ,

вул. Старосільська, 1 К, м. Київ, 02125; код ЄДРПОУ 34746208

відповідач-1:

« GOODLINK» SPOLKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA

(Польське товариство з обмеженою відповідальністю «Гудлінк» )

номер за KRS: 0000615896; NIP: 5223062495;

Банкова площа, 2, м. Варшава, Мазовецьке воєводство, Польша, 00-095

Plac Bancowy 2, Warsawa, Mazowieckie, Poland, 00-095

представник відповідача-1: Євтющенков Денис Олександрович

Адвокатське об`єднання «Качура Лоєрс»

вул. Лютеранська, 21/12, оф.3, м. Київ, 01024

відповідач-2: Товариство з обмеженою відповідальністю «Ютекс Україна»

вул. Рокосовського, 70, кв. 214, м. Чернігів, 14034, код ЄДРПОУ 38510082

предмет спору: про визнання договору недійсним

Товариством з обмеженою відповідальністю «Технології Мереж» подано позов до відповідача-1 « GOODLINK» SPOLKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA та відповідача-2 Товариства з обмеженою відповідальністю «Ютекс Україна» про визнання недійсним договору поставки №250419/01SE від 25 квітня 2019 року, укладеного між « GOODLINK» SPOLKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA та Товариством з обмеженою відповідальністю «Ютекс Україна» .

Позивач обґрунтовує позовну заяву тим, що відповідач-1 та відповідач-2, не маючи жодних дозволів (ліцензій) на використання знаку для товарів і послуг LANKORE , уклали угоду за наслідками якої були порушені права інтелектуальної власності позивача.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України. Підстави для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Виходячи з предмету даного спору розгляд справи повинен здійснюватися в порядку загального позовного провадження.

До позовної заяви позивачем додано клопотання про витребування доказів, в якому позивач просить суд витребувати у відповідача 2 (Товариства з обмеженою відповідальністю Ютекс Україна , код за СДРПОУ: 38510082) усі фінансово-господарські документи, пов`язані з виконанням договору №250419/01SE від 25 квітня 2019 pоку, зокрема, але не виключно:

-копію усіх актів приймання-передачі до зазначеного договору;

-копію усіх додаткових угод до зазначеного договору;

-копію усіх будь-яких накладних до зазначеного договору;

-копію усіх специфікацій до зазначеного договору;

-копію усіх інвойсів та пакувальних листів до зазначеного договору;

-копію документу, що посвідчує право використання знаку для товарів і послуг LANKORE , відповідно до Свідоцтва на знак для товарів і послуг №159753 або у іншій формі, що відрізняється від зареєстрованого знаку лише окремими елементами;

та витребувати у відповідача-2 усі документи та речові докази пов`язані із виготовленням оптоволоконного кабелю: Fiber Optic Cable Lankore 12Fl(lx12)lkN, зокрема, але не виключно:

-технічну документацію на такий кабель;

-ескізи маркування LANKORE та/або іншого чи аналогічного, що був нанесений на такий кабель;

-інформацію про спосіб нанесення маркування на такий кабель із документами.

Клопотання позивача обґрунтовано необхідністю отримання від відповідача-2, як від виробника товару, усіх фінансово-господарських документів пов`язаних із виконанням ним умов договору, а також документів пов`язаних із безпосереднім виготовленням товару відповідно до вимог договору, для повного та всебічного розгляду даного спору. Обґрунтовуючи клопотання позивач зазначив, що він обмежений у можливості самостійно надати запитувані докази оскільки не є стороною договору та учасником правовідносин між відповідачами та у нього відсутні повноваження для витребування будь-яких відомостей від третіх осіб самостійно.

Розглянувши клопотання позивача про витребування доказів, господарський суд встановив наступне.

Відповідно до ч.1, 2, 3, 4 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні про витребування судом доказів повинно бути зазначено: який доказ витребовується (крім клопотання про витребування судом групи однотипних документів як доказів); обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

Враховуючи, що інформація, яку просить витребувати позивач, може встановити обставини, що входять в предмет доказування по даній справі, з метою повного та всебічного дослідження всіх обставин справи, суд дійшов висновку, що клопотання позивача про витребування доказів є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст. 81 Господарського процесуального кодексу у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

24 листопада 2020 року на електронну адресу суду від представника « GOODLINK» SPOLKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA Євтющенкова Дениса Олександровича надійшла заява про направлення кореспонденції адресованої « GOODLINK» SPOLKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA Адвокатському об`єднанню «Качура Лоєрс» за адресою вул. Лютеранська, 21/12, оф.3, м. Київ, 01024. До клопотання додано документи, які підтверджують повноваження Євтющенкова Дениса Олександровича адвоката Адвокатського об`єднання «Качура Лоєрс» . Документ підписано ЕЦП.

Керуючись ст. 12, 176, 234, 235, 247 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3.Підготовче засідання призначити на 17 грудня 2020 року на 09:30. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернігівської області за адресою: проспект Миру 20, м. Чернігів, 14000, зал судових засідань №302.

4.Задовольнити клопотання позивача про витребування доказів.

5.В порядку ст. 81 Господарського процесуального кодексу витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Ютекс Україна» (вул. Рокосовського, 70, кв. 214, м.Чернігів, 14034, код ЄДРПОУ 38510082) усі фінансово-господарські документи, пов`язані з виконанням договору № 250419/01SE від 25 квітня 2019 pоку, зокрема:

-оригінал договору № 250419/01SE від 25 квітня 2019 pоку, укладеного між « GOODLINK» SPOLKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA та Товариством з обмеженою відповідальністю «Ютекс Україна»

та у разі існування:

-копії актів приймання-передачі до зазначеного договору;

-копії додаткових угод до зазначеного договору;

-копії будь-яких накладних до зазначеного договору;

-копії специфікацій до зазначеного договору;

-копії інвойсів та пакувальних листів до зазначеного договору;

-копію документу, що посвідчує право використання знаку для товарів і послуг LANKORE , відповідно до Свідоцтва на знак для товарів і послуг №159753 або у іншій формі, що відрізняється від зареєстрованого знаку лише окремими елементами та

усі документи і речові докази пов`язані із виготовленням оптоволоконного кабелю: Fiber Optic Cable Lankore 12Fl(lx12)lkN, зокрема:

-технічну документацію на такий кабель;

-ескізи маркування LANKORE та/або іншого чи аналогічного, що був нанесений на такий кабель;

-інформацію про спосіб нанесення маркування на такий кабель із документами.

6.В порядку ст. 81 Господарського процесуального кодексу витребувати у « GOODLINK» SPOLKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA (Польське товариство з обмеженою відповідальністю «Гудлінк» ) номер за KRS: 0000615896; NIP: 5223062495; Банкова площа, 2, м. Варшава, Мазовецьке воєводство, Польша, 00-095; Plac Bancowy 2, Warsawa, Mazowieckie, Poland, 00-095 (представник відповідача-1: Євтющенков Денис Олександрович (Адвокатське об`єднання «Качура Лоєрс» ) (вул. Лютеранська, 21/12, оф.3, м. Київ, 01024): усі фінансово-господарські документи, пов`язані з виконанням договору № 250419/01SE від 25 квітня 2019 pоку, зокрема:

-оригінал договору № 250419/01SE від 25 квітня 2019 pоку, укладеного між « GOODLINK» SPOLKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA та Товариством з обмеженою відповідальністю «Ютекс Україна» ;

та у разі існування:

-копії актів приймання-передачі до зазначеного договору;

-копії додаткових угод до зазначеного договору;

-копії будь-яких накладних до зазначеного договору;

-копії специфікацій до зазначеного договору;

-копії інвойсів та пакувальних листів до зазначеного договору;

-копію документу, що посвідчує право використання знаку для товарів і послуг LANKORE , відповідно до Свідоцтва на знак для товарів і послуг №159753 або у іншій формі, що відрізняється від зареєстрованого знаку лише окремими елементами (у разі його наявності у відповідача-1).

7.Зобов`язати відповідачів надати суду витребувані судом документи в строк до 15 грудня 2020 року.

8.Встановити відповідачам строк для подачі відзиву на позов та всіх доказів, що підтверджують викладені у відзиві обставини протягом 15 (п`ятнадцяти) календарних днів з моменту отримання ухвали про відкриття провадження у справі. Копію відзиву та копії доданих до нього документів надіслати позивачу, а докази надсилання надати суду.

9.Позивач протягом 7 (семи) календарних днів з моменту отримання відзиву на позов, має право подати до суду відповідь на відзив з одночасним надсиланням копії відповіді на відзив та доданих до неї доказів відповідачам. Докази надсилання надати суду.

10.Відповідачі мають право протягом 5 (п`яти) календарних днів з моменту отримання відповіді на відзив, надати суду заперечення на відповідь позивача на відзив з одночасним надсиланням його копії разом з доданими до нього документами позивачу. Докази надсилання надати суду.

Ухвала складена та підписана 25 листопада 2020 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя С.В. Белов

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/

Дата ухвалення рішення25.11.2020
Оприлюднено26.11.2020
Номер документу93072070
СудочинствоГосподарське
Сутьвитребування доказів, господарський

Судовий реєстр по справі —927/1104/20

Ухвала від 14.08.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Булгакова І.В.

Ухвала від 26.06.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Булгакова І.В.

Ухвала від 21.02.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Булгакова І.В.

Постанова від 07.12.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Михальська Ю.Б.

Ухвала від 03.11.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Михальська Ю.Б.

Ухвала від 04.10.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Дикунська С.Я.

Ухвала від 27.07.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Дикунська С.Я.

Ухвала від 29.06.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Дикунська С.Я.

Ухвала від 29.06.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Дикунська С.Я.

Ухвала від 04.06.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Дикунська С.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні