Ухвала
від 25.11.2020 по справі 947/7362/20
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/9456/20

Номер справи місцевого суду: 947/7362/20

Головуючий у першій інстанції Куриленко О. М.

Доповідач Князюк О. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

25.11.2020 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд в особі судді судової палати з розгляду цивільних справ Одеського апеляційного суду Князюка О. В., в порядку вирішення питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Громадської організації Національні та міжнародні дослідження прав людини та основних свобод УНІВЕРСИТЕТ в інтересах ОСОБА_1 та ОСОБА_1 на заочне рішення Київського районного суду м. Одеси від 17.11.2020 року за позовною заявою Громадської організації Національні та міжнародні дослідження прав людини та основних свобод УНІВЕРСИТЕТ в інтересах ОСОБА_1 та ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Київстар про захист прав споживача, -

в с т а н о в и в:

Заочним рішенням Київського районного суду м. Одеси від 17.11.2020 року у задоволенні позовної заяви Громадської організації Національні та міжнародні дослідження прав людини та основних свобод УНІВЕРСИТЕТ в інтересах ОСОБА_1 та ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Київстар про захист прав споживача відмовлено в повному обсязі.

Не погоджуючись із вказаним рішенням суду , 18.11.2020 року Громадською організацією Національні та міжнародні дослідження прав людини та основних свобод УНІВЕРСИТЕТ в інтересах ОСОБА_1 та ОСОБА_1 було подано апеляційну скаргу.

Апеляційна скарга підлягає залишенню без руху з огляду на наступне.

Згідно з п. 2, 5, 6, 8 ч. 2 ст. 356 ЦПК України в апеляційній скарзі мають бути зазначені: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає апеляційну скаргу, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та електронної пошти, офіційна електронна адреса, за наявності; в чому полягає незаконність і (або) необґрунтованість рішення або ухвали (неповнота встановлення обставин, які мають значення для справи, та (або) неправильність установлення обставин, які мають значення для справи, внаслідок необґрунтованої відмови у прийнятті доказів, неправильного їх дослідження чи оцінки, неподання доказів з поважних причин та (або) неправильне визначення відповідно до встановлених судом обставин правовідносин тощо); нові обставини, що підлягають встановленню, докази, які підлягають дослідженню чи оцінці, обґрунтування поважності причин неподання доказів до суду першої інстанції, заперечення проти доказів, використаних судом першої інстанції; дата отримання копії судового рішення суду першої інстанції, що оскаржується;

Однак, апеляційна скарга не може бути прийнята до розгляду в апеляційній інстанції, оскільки не відповідає вимогам ст.356 ЦПК України , та до апеляційної скарги не додані копії скарги та доданих письмових матеріалів відповідно до кількості учасників справи.

Апелянтом не зазначено в чому полягає незаконність і (або) необґрунтованість рішення (неповнота встановлення обставин, які мають значення для справи, та (або) неправильність установлення обставин, які мають значення для справи.

Апеляційний суд вважає за необхідне розяснити особі, яка подає апеляційну скаргу, що відповідно до статті 43 ЦПК України учасники справи мають право:

1) ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень;

2) подавати докази; брати участь у судових засіданнях, якщо інше не визначено законом; брати участь у дослідженні доказів; ставити питання іншим учасникам справи, а також свідкам, експертам, спеціалістам;

3) подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

4) ознайомлюватися з протоколом судового засідання, записом фіксування судового засідання технічними засобами, робити з них копії, подавати письмові зауваження з приводу їх неправильності чи неповноти;

5) оскаржувати судові рішення у визначених законом випадках;

6) користуватися іншими визначеними законом процесуальними правами.

Згідно з ч.2 ст.357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу.

За змістом ч.ч.1-2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин апеляційна скарга підлягає залишенню без руху та скаржнику надається строк 10 днів з дня отримання копії даної ухвали для усунення наступних недоліків, вказаних у мотивувальній частині ухвали.

Керуючись ст. ст. 185, 356, 357 ЦПК України, суддя Одеського апеляційного суду,

у х в а л и в:

Апеляційну скаргу Громадської організації Національні та міжнародні дослідження прав людини та основних свобод УНІВЕРСИТЕТ в інтересах ОСОБА_1 та ОСОБА_1 на заочне рішення Київського районного суду м. Одеси від 17.11.2020 року за позовною заявою Громадської організації Національні та міжнародні дослідження прав людини та основних свобод УНІВЕРСИТЕТ в інтересах ОСОБА_1 та ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Київстар про захист прав споживача - залишити без руху.

Повідомити апелянта про необхідність виправити недоліки апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали суду.

Роз`яснити апелянту, що у разі невиконання ухвали суду в зазначений строк, суддею буде прийняте процесуальне рішення передбачене ст. 357 ЦПК України.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її проголошення, однак в частині визначення розміру судових витрат може бути оскаржена шляхом подачі касаційної скарги протягом тридцяти днів з дня набрання законної сили до суду касаційної інстанції.

Суддя О. В. Князюк

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення25.11.2020
Оприлюднено27.11.2020
Номер документу93131479
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —947/7362/20

Постанова від 25.05.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 18.01.2022

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 05.02.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Ухвала від 25.11.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Князюк О. В.

Рішення від 17.11.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Рішення від 17.11.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 04.08.2020

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Постанова від 21.07.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сегеда С. М.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сегеда С. М.

Ухвала від 15.06.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Сегеда С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні