Ухвала
від 02.12.2020 по справі 320/12350/20
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 320/12350/20

УХВАЛА

02 грудня 2020 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Єгорової Н.М., суддів Кучми А.Ю., Федотова І.В., розглянувши у порядку письмового провадження питання про виправлення описки в ухвалі Шостого апеляційного адміністративного суду від 02 грудня 2020 року у справі за адміністративним позовом Васильківської міської організації Політичної партії Пропозиція до Васильківської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області про визнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И Л А :

У листопаді 2020 року Васильківська міська організація "Політичної партії "Пропозиція" звернулася до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Васильківської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області, в якому, з урахуванням заяви про збільшення позовних вимог, просить суд:

- визнати протиправним та скасувати протокол Васильківської МТВК від 23 листопада 2020 року № 3 про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 320278 з виборів депутатів Васильківської міської ради Обухівського району Київської області у територіальному окрузі;

- зобов`язати Васильківську МТВК провести повторний підрахунок голосів виборців з виборів депутатів Васильківської міської ради Обухівського району Київської області на виборчій дільниці №320278 у спосіб, передбачений Постановою ЦВК від 15 жовтня 2020 року № 386 "Про порядок підрахунку голосів на виборчій дільниці та складання протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з відповідних місцевих виборів, порядок повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці";

- достроково припинити повноваження всього складу Васильківської МТВК Обухівського району Київської області, який діяв станом на 23 листопада 2020 року, у зв`язку з одноразовим грубим порушенням вимог Конституції України, Виборчого кодексу України та законів України.

Рішенням Київського окружного адміністративного суду від 28 листопада 2020 року позов задоволено повністю.

Не погоджуючись із прийнятим судовим рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати його та прийняти нове, яким у задоволенні позову відмовити повністю.

Поряд з цим, вважаючи судове рішення таким, що ухвалене з порушенням норм матеріального та процесуального права, Київська територіальна організація політичної партії Європейська Солідарність звернулася до суду з апеляційною скаргою, в якій просить його скасувати та постановити нове, яким в задоволенні позову відмовити повністю.

Ухвалою Шостого апеляційного адміністративного суду від 02 грудня 2020 року відкрито апеляційне провадження у справі та встановлено строк для подачі відзиву на апеляційну скаргу.

Разом з тим, судовою колегією встановлено, що при постановленні ухвали від 02 грудня 2020 року судом апеляційної інстанції було допущено описку, а саме - помилково зазначено прізвище, ім`я та по батькові судді - члена колегії у вступній та резолютивній частинах вказаної ухвали в усіх відмінках - замість Кучма А.Ю. зазначено Сорочко Є.О.

Відповідно до ч. 1 ст. 253 КАС України суд, який постановив судове рішення, може з власної ініціативи або за заявою учасника справи чи іншої заінтересованої особи виправити допущені в судовому рішенні цього суду описки, очевидні арифметичні помилки незалежно від того, набрало судове рішення законної сили чи ні.

Згідно ч. 2 ст. 253 КАС України питання про внесення виправлень суд може вирішити в порядку письмового провадження.

Таким чином, враховуючи викладене, колегія суддів вважає за необхідне допущену в ухвалі від 02 грудня 2020 року описку виправити, зазначивши у вступній та резолютивній частинах ухвали правильні прізвище, ім`я та по батькові судді - члена колегії в усіх відмінках - Кучма А.Ю. замість Сорочко Є.О.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 248, 253, 321, 325 КАС України, колегія суддів, -

У Х В А Л И Л А :

Допущену в ухвалі Шостого апеляційного адміністративного суду від 02 грудня 2020 року описку виправити.

Зазначити у вступній та резолютивній частинах ухвали суду від 02 грудня 2020 року правильні прізвище, ім`я та по батькові судді - члена колегії в усіх відмінках - Кучма А.Ю. замість Сорочко Є.О.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями.

Касаційна скарга на рішення суду апеляційної інстанції подається безпосередньо до Верховного Суду у порядку та строки, визначені ст.ст. 328-331 КАС України.

Суддя-доповідач Н.М. Єгорова

Судді А.Ю. Кучма

І.В. Федотов

Дата ухвалення рішення02.12.2020
Оприлюднено07.12.2020
Номер документу93300937
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —320/12350/20

Постанова від 03.12.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 02.12.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 02.12.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 02.12.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Єгорова Наталія Миколаївна

Ухвала від 01.12.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Коротких Андрій Юрійович

Рішення від 28.11.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

Ухвала від 26.11.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лапій С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні