Ухвала
від 18.11.2020 по справі 753/7502/20
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

02068, м. Київ, вул. Кошиця, 5-А

справа № 753/7502/20

провадження № 2/753/5720/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"18" листопада 2020 р. Дарницький районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді КАЛІУШКО Ф.А.

при секретарі РАСУЛОВІЙ А.А.

за участю сторін не з`явилися

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Закритого акціонерного товариства Українська будівельна компанія про стягнення заборгованості

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дарницького районного суду м. Києва перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Закритого акціонерного товариства Українська будівельна компанія про стягнення заборгованості.

Ухвалою суду від 02 червня 2020 року відкрито провадження у даній справі та призначено її до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Ухвалою суду від 22 червня 2020 року за клопотання позивача було здійснено перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та призначено її в підготовче судове засідання.

В підготовче судове засідання сторони не з`явилися, про час і місце розгляду справи повідомлені, відповідно до п. 4 ч. 8 ст. 128 ЦПК України. Крім того, представником позивача подано заяву про проведення підготовчого засідання за її відсутності.

Відповідно до ч. 1 ст. 30 ЦПК України позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

До спорів з приводу нерухомого майна відносяться будь-які спори, що виникають у зв`язку із створенням та зміною об`єктів нерухомості, їх цивільним обігом, виникненням, зміною, припиненням, спадкуванням та виконанням зобов`язань, які пов`язані із нерухомістю.

Як вбачається з матеріалів справи, позивач звернувся до суду з вимогами про стягнення заборгованості за договором купівлі-продажу майнових прав, а саме квартири АДРЕСА_1 , а відтак даний спір відноситься до категорії справ, що розглядаються судами в порядку виключної підсудності. При цьому дана квартира розташована в Києво-Святошинському р-ні Київської області, а тому виходячи із встановлених ст. 30 ЦПК України правил виключної підсудності, дана справа не підсудна Дарницькому районному суду м. Києва .

За приписами пункту 1 частини 1 статті 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи викладене вище, вимоги діючого законодавства, суд приходить до висновку, що позовна заява повинна бути передана на розгляд до Києво-Святошинського районного суду Київської області.

У відповідності до положень ч. ч. 1, 2 статті 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються і справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Згідно з частиною 3 статті 31 ЦПК України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 30, ч. 1, ст. 31, ст. 32 Цивільного процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Закритого акціонерного товариства Українська будівельна компанія про стягнення заборгованості - передати на розгляд за підсудністю до Києво-Святошинського районного суду Київської області.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду до Київського апеляційного суду через Дарницький районний суд міста Києва.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу не було подано протягом встановленого законом строку. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

СУДДЯ: КАЛІУШКО Ф.А.

Дата ухвалення рішення18.11.2020
Оприлюднено11.12.2020

Судовий реєстр по справі —753/7502/20

Постанова від 19.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кравець Валентина Аркадіївна

Ухвала від 14.08.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кравець Валентина Аркадіївна

Ухвала від 01.08.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кравець Валентина Аркадіївна

Ухвала від 12.07.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кравець Валентина Аркадіївна

Рішення від 31.01.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Рішення від 31.01.2022

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 28.05.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 06.04.2021

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 18.11.2020

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Каліушко Ф. А.

Ухвала від 22.06.2020

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Каліушко Ф. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні