Ухвала
від 14.12.2020 по справі 2-109/11
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-109/11 Номер провадження: 4-с/365/4/20

У Х В А Л А

14.12.2020 смт. Згурівка Київської області

Суддя Згурівського районного суду Київської області Денисенко Н.О.,

вивчивши скаргу боржника ОСОБА_1 , стягувач Акціонерне товариство Державний ощидний банк України , на дії старшого державного виконавця Згурівського районного відділу державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Яценка Юрія Миколайовича,

В С Т А Н О В И В:

11 грудня 2020 року (за поштовим штемпелем) боржник ОСОБА_1 звернулася до суду із зазначеною вище скаргою та просить скасувати постанову про відкриття виконавчого провадження від 05.11.2020 (ВП 63502101), винесену старшим державним виконавцем Яценком Ю.М.

Автоматизованою системою документообігу під час реєстрації зазначених документів було визначено суддю Денисенко Н.О. для цього судового провадження.

Перевіривши матеріали скарги, вбачається за необхідне повернути її заявнику без розгляду на підставі ч. 4 ст. 183 ЦПК України з наступних підстав .

Розділом VI ЦПК України визначено компетенцію загального суду щодо вирішення питань, які виникають на стадії виконання рішення суду.

Право на звернення із скаргою до суду, подання скарги та строки для звернення зі скаргою, порядок розгляду скарги визначені статтями 447-450 ЦПК України розділу VII ЦПК України , який має назву Судовий контроль за виконанням судових рішень . Однак, обов'язкових вимог щодо форми та змісту скарги, поданої в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, розділом VII ЦПК України не визначено.

Разом з тим, статтею 183 ЦПК України визначено загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення.

Відповідно до абзацу 2 ч. 2 ст.183 ЦПК України , зі змінами, внесеними згідно із Законом України № 460-ІХ від 15 січня 2020 року , який набрав чинності 8 лютого 2020 року, до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

З викладеного вбачається, що цивільно-процесуальним законодавством, зокрема абз. 2 ч. 2 ст.183 ЦПК України , передбачено обов'язкове подання до скарги, поданої в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, доказів її надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Як вбачається зі змісту скарги, боржник в додатку до скарги зазначила перелік копій документів, необхідних для розгляду скарги. Про докази надіслання (надання) скарги іншим учасникам справи в переліку додатків до скарги не зазначила. Натомість у додатку зазначено, що додала до скарги її копії для всіх учасників виконавчого провадження.

Згідно з ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Роз`яснити заявнику, що відповідно до ч. 7 ст. 185 ЦПК України повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Також вбачається за доцільне (у разі повторного звернення до суду) звернути увагу боржника на вимоги ст. 449 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. 183 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

Скаргу боржника ОСОБА_1 , стягувач Акціонерне товариство Державний ощидний банк України , на дії старшого державного виконавця Згурівського районного відділу державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Яценка Юрія Миколайовича повернути без розгляду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Київського апеляційного суду через Згурівський районний суд Київської області протягом п`ятнадцяти днів з моменту її підписання суддею.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її підписання суддею , має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцати днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строк апеляційного оскарження продовжується на строк дії такого карантину.

Ухвала підписана суддею 14 грудня 2020 року.

Суддя Н.О. Денисенко

СудЗгурівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.12.2020
Оприлюднено15.12.2020
Номер документу93507006
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-109/11

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 11.05.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

Ухвала від 08.12.2022

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Щаслива О. В.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кихтюк Р. М.

Ухвала від 21.05.2021

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 12.05.2021

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Ощинська Ю. О.

Ухвала від 15.02.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 15.02.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 14.12.2020

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні