Ухвала
від 16.12.2020 по справі 428/195/20
СЄВЄРОДОНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 428/195/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2020 року м. Сєвєродонецьк

Сєвєродонецький міський суд Луганської області у складі:

головуючого судді Бароніна Д.Б.,

за участю секретаря Корнєвої Ю.П.,

стягувача ОСОБА_1 ,

представника стягувача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Сєвєродонецьку заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи - Управління охорони здоров`я Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області, Управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області, Комунальне некомерційне підприємство Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня Сєвєродонецької міської ради, Управління забезпечення примусового виконання рішень у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до Сєвєродонецького міського суду Луганської області із заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

В обґрунтування вказаної заяви зазначено, що рішенням Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 09.06.2020 по справі №428/195/20, яке набрало законної сили 01.10.2020, позовні вимоги ОСОБА_1 задоволені частково та зобов`язано Управління охорони здоров`я Сєвєродонецької міської ради видати їй відповідну довідку про заробітну плату ОСОБА_3 із зазначенням відомостей вказаних судом. Отримавши виконавчий лист, стягувач подала його на виконання до відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків). Згідно повідомлення від 29.10.2020 виконавчий лист не був прийнятий до виконання та повернений стягувачу у зв`язку з тим, що відомості про боржника, зазначені у резолютивній частині виконавчого документу не відповідають відомостям, що маються в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб за кодом ЄДРПОУ 26447320. Не погоджуючись з прийнятим рішенням, стягувач подала скаргу на ім`я начальника відділу Пихотіної М.В., але 19.11.2020 отримала відповідь, що її доводи зазначені у скарзі не були прийняті та рішення, зазначене в повідомленні від 29.10.2020, не було скасоване. Враховуючи викладене, стягувач звернувся до суду з даною заявою та просить замінити відповідача з Управління охорони здоров`я Сєвєродонецької міської ради (код ЄДРПОУ 26447320, місцезнаходження: Україна, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Єгорова, буд. 2-Б) на Управління охорони здоров`я Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області (код ЄДРПОУ 26447320, місцезнаходження: Україна, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Єгорова, буд. 2-Б).

Стягувач та її представник в судовому засіданні підтримали заяву про заміну сторони виконавчого провадження.

Представники заінтересованих осіб в судовому засіданні присутні не були, про дату, час та місце судового засідання були повідомлені належним чином.

Розглянувши подану заяву, дослідивши письмові матеріали справи, суд встановив наступні обставини та дійшов наступних висновків.

З розпорядження керівника Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області Стрюка О. № 21 від 18.08.2020 вбачається, що Управління охорони здоров`я Сєвєродонецької міської ради перейменовано у Управління охорони здоров`я Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області.

27.10.2020 Сєвєродонецьким міським судом Луганської області на підставі рішення від 09.06.2020 по справі № 428/195/20, яке набрало законної сили 01.10.2020, було видано виконавчий лист, з якого вбачається, що Управління охорони здоров`я Сєвєродонецької міської ради (код в ЄДРПОУ 26447320, місцезнаходження: Україна, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Єгорова, буд. 2-Б) зобов`язано видати ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) довідку про заробітну плату ОСОБА_3 за роботу в зоні відчуження в 1986-1990 роках із урахуванням вказаних у виконавчому листі відомостей.

29.10.2020 стягувач ОСОБА_1 звернулася до відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) з заявою про примусове виконання вказаного виконавчого листа.

Відповідно до копії повідомлення про повернення виконавчого документу стягувачу без прийняття до виконання, складеного 29.10.2020 заступником начальника відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) Віхлініним Д.В., виконавчий лист № 428/195/20, виданий 27.10.2020 Сєвєродонецьким міським судом Луганської області керуючись п. 6 ч. 4 ст. 4 Закону України Про виконавче провадження повертається без прийняття до виконання, оскільки боржник, вказаний у графі прізвище, ім`я, по батькові (повне найменування) боржника та у резолютивній частині виконавчого документа не відповідає інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. За кодом ЄДРОПУ 26447320 зареєстровано Управління охорони здоров`я Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 5 ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Згідно з ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

У разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім`я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження.

Пунктом 14 розділу ІІ Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої Наказом Міністерства юстиції України № 512/5 від 02.04.2012 передбачено, що у разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування без процедури реорганізації (для юридичної особи) або прізвище, ім`я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець за наявності підтвердних документів (про внесення змін до установчих документів, довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, довідки органу державної реєстрації актів цивільного стану, копії паспорта) своєю постановою змінює назву сторони виконавчого провадження.

Велика Палата Верховного Суду у постанові від 24.04.2019 по справі №914/3587/14 дійшла висновку, що на відміну від заміни сторони виконавчого провадження її правонаступником, у разі якщо сторона виконавчого провадження змінила найменування (для юридичної особи) або прізвище, ім`я чи по батькові (для фізичної особи), виконавець, за наявності підтверджуючих документів, змінює своєю постановою назву сторони виконавчого провадження (стаття 15 Закону України Про виконавче провадження , пункт 14 розділу ІІ Інструкції з організації примусового виконання рішень). Звідси, зміна найменування юридичної особи як сторони виконавчого провадження не потребує її заміни судом, а здійснюється постановою виконавця, якою змінюється назва відповідної сторони такого провадження.

Суд зазначає, що у даному випадку відбулася лише зміна назви юридичної особи - боржника, в той час як код ЄДРПОУ юридичної особи залишився той самий. Тобто, у виконавчому провадженні по справі № 428/195/20 не відбулося вибуття боржника та заміни його іншою особою. У зв`язку із цим, суд дійшов висновку про те, що немає підстав для задоволення заяви ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 258, 260, 261, 442 ЦПК, суд -

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні заяви ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження.

Із урахуванням пункту 15.5 Перехідних положень ЦПК України (в редакції, яка набрала чинності 15.12.2017) ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Луганського апеляційного суду через Сєвєродонецький міський суд Луганської області. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Д.Б. Баронін

Дата ухвалення рішення16.12.2020
Оприлюднено17.12.2020
Номер документу93569211
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи - Управління охорони здоров`я Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області, Управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області, Комунальне некомерційне підприємство Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня Сєвєродонецької міської ради, Управління забезпечення примусового виконання рішень у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків

Судовий реєстр по справі —428/195/20

Постанова від 16.05.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Ухвала від 02.11.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Ухвала від 16.12.2020

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Баронін Д. Б.

Ухвала від 03.12.2020

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Баронін Д. Б.

Ухвала від 01.12.2020

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Баронін Д. Б.

Ухвала від 19.11.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Осіян Олексій Миколайович

Ухвала від 10.11.2020

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Баронін Д. Б.

Постанова від 30.09.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Назарова М. В.

Постанова від 01.10.2020

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Назарова М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні