Ухвала
від 16.12.2020 по справі 636/3647/20
ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЧУГУЇВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 636/3647/20

Провадження № 2/636/1797/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 грудня 2020 рокумісто Чугуїв

Суддя Чугуївського міського суду Харківської області Гуменний З.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про тлумачення заповіту,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про тлумачення заповіту ОСОБА_3 стосовно волі померлої по розпорядженню земельної ділянки.

При вирішенні питання про прийняття справи до провадження з`ясована непідсудність даного позову Чугуївському міському суду Харківської області, виходячи з наступного.

Як зазначено у позові відповідач ОСОБА_2 проживає у м. Глухів, Сумської області.

Згідно повідомлення відділу ведення реєстру територіальної громади Глухівської міської ради Сумської області № 855/01-12 від 27.10.2020, ОСОБА_2 зареєстрована у м. Глухів, Сумської області.

Частиною 1 ст. 27 ЦПК України визначено правило загальної територіальної підсудності, згідно якого позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не встановлено законом.

Крім того, згідно ч. 1 ст. 30 ЦПК України, позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

В той же час, зі змісту позову вбачається, що спір з приводу нерухомого майна відсутній. Позовні вимоги зводяться лише до тлумачення заповіту щодо нерухомого майна.

Таким чином, дана позовна заява не підсудні Чугуївському міському суду Харківської області.

Статтею 187 ЦПК України визначено, що якщо суддя, вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, встановить, що справа не підсудна цьому суду, на підставі частини 9 цієї ж статті надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому ст. 31 ЦПК України.

Відповідно до ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 32 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

З врахуванням викладеного, вважаю, що дану справу необхідно передати до Глухівського міськрайонного суду Сумської області.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Керуючись ст. ст. 28, 31, 32, 187, ЦПК України, суддя -

П о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про тлумачення заповіту направити за підсудністю до Глухівського міськрайонного суду Сумської області.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою ЦПК України підсудністю з підстави, передбаченої п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Суддя -

СудЧугуївський міський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення16.12.2020
Оприлюднено17.12.2020
Номер документу93572145
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —636/3647/20

Рішення від 26.04.2021

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Ухвала від 24.03.2021

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Ухвала від 22.01.2021

Цивільне

Глухівський міськрайонний суд Сумської області

Сапон О. В.

Ухвала від 16.12.2020

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Гуменний З. І.

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Чугуївський міський суд Харківської області

Дьоміна О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні