Ухвала
від 21.12.2020 по справі 908/4063/15
ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЦЕНТРАЛЬНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

21.12.2020 м.Дніпро Справа № 908/4063/15

Суддя Центрального апеляційного господарського суду Кузнецов В.О.,

розглянувши матеріали апеляційної скарги товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Ніко-Тайс" на ухвалу Господарського суду Запорізької області від 04.11.2020 (повна ухвала складена 10.11.2020, суддя Сушко Л.М.) у справі

про банкрутство сільськогосподарського виробничого кооперативу імені Ватутіна, Запорізька область, м.Василівка

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду запорізької області від 04.11.2020 у даній справі клопотання ОСОБА_1 про застосування заходів процесуального примусу до ТОВ "Компанія "Ніко-Тайс", як сторони у справі та до його представника - Козачкової О.В., шляхом стягнення з обох в дохід державного бюджету штрафу у розмірі 105 900,00 грн залишено без задоволення. Клопотання Фізичної особи ОСОБА_2 про застосування заходів процесуального примусу до ОСОБА_3 як до представника сторін у справі - ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ТОВ "Компанія "Ніко-Тайс" шляхом накладення штрафу у розмірі 105 900,00 грн. залишено без задоволення. Клопотання ОСОБА_7 про витребування у ТОВ "Компанія "Ніко-Тайс" доказів залишено без задоволення. Клопотання ОСОБА_1 надійшло про витребування у ТОВ "Компанія "Ніко-Тайс" доказів залишено без задоволення. У задоволенні скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Ніко-Тайс" на дії ліквідатора Сільськогосподарського виробничого кооперативу імені Ватутіна арбітражного керуючого Чалаплюка С.В. відмовлено. Затверджено звіт арбітражного керуючого Чалаплюка С.В. про нарахування та виплату основної винагорода за виконання повноважень ліквідатора сільськогосподарського виробничого кооперативу імені Ватутіна у період жовтень 2019 - травень 2020 року у розмірі 94 233,00 грн та звіт про відшкодування витрат за період жовтень 2019 - травень 2020 року у розмірі 4621,57 грн. Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, затверджено. Банкрута - сільськогосподарський виробничий кооператив імені Ватутіна ліквідовано. Провадження у справі закрито. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнані такими, що не підлягають виконанню.

Не погодившись із зазначеною ухвалою, товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія "Ніко-Тайс" звернулося до Центрального апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить ухвалу господарського суду скасувати в частині відмов у задоволенні скарги товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Ніко-Тайс" на дії ліквідатора банкрута Чалаплюка С.В., затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу, ліквідації сільськогосподарського виробничого кооперативу ім.Ватутіна, закриття провадження у справі.

Дослідивши апеляційну скаргу та додані до неї документи на відповідність вимогам господарського процесуального законодавства, вважаю за необхідне залишити її без руху, зважаючи на наступне.

Апеляційна скарга за формою та змістом повинна відповідати положенням статті 258 Господарського процесуального кодексу України. Відповідно до пункту 3 частини третьої цієї статті до апеляційної скарги додаються докази надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

Згідно статті 259 Господарського процесуального кодексу України особа, яка подає апеляційну скаргу, надсилає іншим учасникам справи копію цієї скарги і доданих до неї документів, які у них відсутні, листом з описом вкладення.

За приписами ст.1 Кодексу України з процедур банкрутства, учасники у справі про банкрутство - сторони, арбітражний керуючий, державний орган з питань банкрутства, Фонд державного майна України, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів) боржника, а також у випадках, передбачених цим Кодексом, інші учасники справи про банкрутство, щодо прав або обов`язків яких існує спір.

Відповідно до статей 73,76,77 Господарського процесуального кодексу України, належним та допустимим доказом надсилання іншому учаснику справи копії апеляційної скарги з додатками може вважатися розрахунковий документ встановленої форми, що підтверджує надання послуг поштового зв`язку (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) з надіслання адресату листа з описом вкладення, поданий в оригіналі або в належним чином засвідченій копії.

Скаржником не надано доказів надсилання копії апеляційної скарги та доданих до неї документів учасникам справи листом з описом вкладення.

Відповідно до пункту 2 частини третьої статті 258 Цивільного кодексу України до апеляційної скарги додаються докази сплати судового збору.

Правові засади справляння судового збору, платників, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначає Закон України Про судовий збір .

Відповідно до п.п.7 п.2 ч.2 ст.4 Закону України "Про судовий збір" за подання апеляційної скарги на ухвалу суду розмір судового збору становить 1 розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2020 рік встановлений прожитковий мінімум для працездатних осіб станом на 1 січня у розмірі 2 102,00 грн.

Отже, за подання даної апеляційної скарги заявник повинен був сплатити судовий збір у розмірі 2 102,00 грн.

Скаржником не надано доказів сплати судового збору за подання апеляційної скарги у встановленому порядку та розмірі.

Водночас у поданому клопотанні скаржник просить відстрочити сплату судового збору з посиланням на складну фінансову ситуацію.

Відповідно до статті 8 Закону України "Про судовий збір" враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за таких умов:

1) розмір судового збору перевищує 5 відсотків розміру річного доходу позивача - фізичної особи за попередній календарний рік; або

2) позивачами є:

а) військовослужбовці;

б) батьки, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, якщо інший з батьків ухиляється від сплати аліментів;

в) одинокі матері (батьки), які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда;

г) члени малозабезпеченої чи багатодітної сім`ї;

ґ) особа, яка діє в інтересах малолітніх чи неповнолітніх осіб та осіб, які визнані судом недієздатними чи дієздатність яких обмежена; або

3) предметом позову є захист соціальних, трудових, сімейних, житлових прав, відшкодування шкоди здоров`ю.

Наведеною правовою нормою не передбачено відстрочення сплати судового збору юридичним особам, а тому клопотання скаржника про відстрочення сплати судового збору не підлягає задоволенню.

Відповідно до частини другої статті 260 Господарського процесуального кодексу України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 258 цього Кодексу, застосовуються положення статті 174 цього Кодексу.

За правилами частин другої статті 174 Господарського процесуального кодексу України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

У випадку якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою (частини 3 та 4 статті 174 Господарського процесуального кодексу України).

Керуючись статтями 174, 234-235, 258, 260 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія "Ніко-Тайс" на ухвалу Господарського суду Запорізької області від 04.11.2020 у справі №908/4063/15 залишити без руху.

Надати товариству з обмеженою відповідальністю "Компанія "Ніко-Тайс" строк для усунення недоліків апеляційної скарги шляхом надання доказів сплати судового збору в розмірі 2 102,00 грн та доказів надіслання копії апеляційної скарги та доданих до неї документи учасникам справи листом з описом вкладення, тривалістю 10 днів з дня вручення цієї ухвали про залишення апеляційної скарги без руху.

Роз`яснити скаржнику, що у разі неусунення недоліків апеляційної скарги у строк, встановлений судом, скарга вважається неподаною та буде повернута особі, що звернулась із апеляційною скаргою.

Інформацію по справі учасники справи можуть отримати на сторінці Центрального апеляційного господарського суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою https://cag.court.gov.ua/sud4876.

Ухвала оскарженню в касаційному порядку окремо від рішення суду не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя В.О. Кузнецов

Дата ухвалення рішення21.12.2020
Оприлюднено21.12.2020
Номер документу93659723
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/4063/15

Постанова від 27.04.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 26.03.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 17.02.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 25.01.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 18.01.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 21.12.2020

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецов Вадим Олександрович

Ухвала від 04.11.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 20.10.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 22.09.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

Ухвала від 03.09.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Сушко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні