Ухвала
від 21.10.2020 по справі 366/1000/17
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 366/1000/17

Провадження № 2-з/366/21/20

УХВАЛА

про відмову в забезпеченні позову

21 жовтня 2020 року смт. Іванків

Суддя Іванківського районного суду Київської області Гончарук О.П., розглянувши заяву представника позивача ДП Іванківське лісове господарство про забезпечення позову ,-

Встановив:

В провадженні Іванківського районного суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом Броварської місцевої прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства Іванківське лісове господарство до Іванківської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа на стороні відповідача, що не заявляє самостійних вимог ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , про визнання незаконним і скасування розпорядження Іванківської РДА, визнання недійсними державних актів на право приватної власності на земельні ділянки, витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння.

Представник позивача ДП Іванківського лісового господарства звернувся до суду з заявою про забезпечення даного позову шляхом накладення арешту на земельні ділянки з кадастровими номерами 3222081400:02:001:0022, 3222081400:02:001:0034 та заборонити вчиняти будь-які дії щодо вказаних земельних ділянок.

Ухвалою від 18 вересня 2020 року зазначену заяву залишено без руху, та надано заявнику строк для усунення недоліків.

На виконання вимог ухвали суду від 18 вересня 2020 року представником ДП Іванківське лісове господарство надано суду лист, з якого вбачається, що метою забезпечення позову є вжиття заходів щодо охорони матеріально-правових інтересів позивача від можливих недобросовісних дій з боку відповідачів з тим, щоб забезпечити позивачу реальне та ефективне виконання судового рішення, в тому числі задля попередження потенціальних труднощів у подальшому виконанні такого рішення, та подавши заяву про забезпечення позову ДП Іванківський лісгосп має на меті запобігти здійсненню відчуження відповідачами земельних ділянок на користь третіх осіб.

Крім того, представником ДП Іванківське лісове господарство надано суду копії заяв про забезпечення позову відповідно до кількості осіб у справі, що не є підтвердженням того, що відповідачам запропоновано здійснити зустрічне забезпечення.

Крім того, вказана заява, яка надіслана учасникам судового процесу, адресована не відповідачам, а судді Іванківського районного суду Київської області Тетервак Н.А.

Заява про забезпечення позову має відповідати вимогам визначеним ст.ст.151-152 ЦПК України. В заяві про забезпечення позову має бути зазначено: причини, у зв`язку з якими потрібно забезпечити позов; вид забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Заходи забезпечення позову повинні відповідати заявленим вимогам, тобто бути безпосередньо зв`язаними з предметом спору, бути співмірними заявленим вимогам, необхідними і достатніми для забезпечення виконання судового рішення.

Судом також враховується охорона прав і інтересів інших осіб, які беруть участь у справі.

Судом перевірено аргументованість заяви про забезпечення позову щодо застосовування заходів забезпечення позову, зазначених представником позивача і не встановлено реальної небезпеки, за якої невжиття заходів забезпечення позову може призвести до утруднення, або навіть неможливості у майбутньому виконати рішення суду. Заявником не надано доказів, які б свідчили про те, що невжиття заходів забезпечення позову призведе до наслідків, зазначених в ч. 3 ст. 151 ЦПК України.

Суд приходить до висновку, що підстави для забезпечення позову відсутні. Позивачем не наведено обставин, які свідчать про те, що невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду, суд приходить до висновку, що представнику ДП Іванківське лісове господарство слід відмовити у задоволенні його заяви про забезпечення позову, роз`яснивши, що він не позбавляється права звернутись із заявою про забезпечення позову в будь який час протягом розгляду справи в суді.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 151-153 ЦПК України, суд

Ухвалив:

Відмовити представнику позивача ДП Іванківське лісове господарство в задоволені заяви про забезпечення позову.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.П. Гончарук

Дата ухвалення рішення21.10.2020
Оприлюднено22.12.2020
Номер документу93668961
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову

Судовий реєстр по справі —366/1000/17

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 18.09.2020

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 13.02.2020

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 07.02.2020

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Слободян Н. П.

Постанова від 17.12.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Борисова Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні