Ухвала
від 21.12.2020 по справі 2-1735/11
ТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Тернівський районний суд міста Кривого Рогу

Дніпропетровської області

справа № 2-1735/11

номер провадження 6/215/168/20

У Х В А Л А

21 грудня 2020 року суддя Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Дудіков А.В., розглянувши матеріали подання заступника начальника Тернівського відділу державної виконавчої служби у місті Кривому Розі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Наумчак К.Ю. про оголошення в розшук боржника ОСОБА_1 ,

в с т а н о в и в:

У грудні 2020 року до Тернівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшло подання заступника начальника Тернівського відділу державної виконавчої служби у місті Кривому Розі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Наумчак К.Ю. про оголошення в розшук боржника ОСОБА_1 .

Ознайомившись із матеріалами подання, суддя прийшов до висновку, що подання не відповідає вимогам Цивільно-процесуального кодексу України з наступних підстав.

У відповідності до вимог статті 438 ЦПК України та частини першої статті 36 Закону України "Про виконавче провадження" вирішення питання про оголошення в розшук боржника ініціюється державним виконавцем шляхом зверненням до суду з відповідним поданням.

Згідно вимог ст. 36 ЗУ Про виконавче провадження розшук боржника - юридичної особи, майна боржника організовує виконавець шляхом подання запитів до відповідних органів, установ або проведення перевірки інформації про майно чи доходи боржника, що міститься в базах даних і реєстрах, та перевірки майнового стану боржника за місцем проживання (перебування) або його місцезнаходженням.

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ у своєму узагальненні Про практику розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах роз`яснив судам, що згідно Інструкції з організації примусового виконання рішень розшук боржника юридичної особи та розшук майна боржника здійснюється безпосередньо державним виконавцем без звернення до суду шляхом направлення запитів до органів державної податкової служби, Державної реєстраційної служби України, банків, Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ України, Державної казначейської служби України, Державного агентства земельних ресурсів, бюро технічної інвентаризації, нотаріату, органів статистики тощо або перевірки інформації за даними електронних баз даних та реєстрів, що містять інформацію про майно чи доходи боржника, а також за даними інших джерел інформації як офіційних, так і неофіційних (засобів масової інформації, мережі Інтернет тощо). Крім того, державний виконавець здійснює вихід за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника.

Державний виконавець у своєму поданні не посилається на докази з приводу вжиття ним всіх необхідних заходів щодо встановлення місця знаходження боржника та достатніх і достовірних доказів які б підтверджували вичерпність заходів, вжитих державним виконавцем щодо встановлення місця знаходження боржника, у тому числі здійснення запиту до Департаменту інформаційних технологій УМВС України щодо витребування інформації про те, чи перебуває боржник ОСОБА_1 на обліку в органах внутрішніх справ; відомості з приводу перебування його в місцях позбавлення волі; витребування з відділу актів цивільного стану інформації щодо внесення змін у будь-які актові записи боржника (одруження, зміна прізвища, смерть), витребування інших відомостей щодо встановлення місця знаходження боржника.

Зазначені обставини не дають суду можливості правильно з`ясувати усі обставини справи та прийняти відповідне законне рішення.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно ч. ч. 1, 2 ст. 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. Правила цієї статті щодо подання копій документів не поширюються на позови, що виникають з трудових правовідносин, а також про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок злочину чи каліцтвом, іншим ушкодженням здоров`я або смертю фізичної особи, незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, досудове розслідування, прокуратури або суду.

Однак, державним виконавцем до подання не додано його копій та копій всіх документів, що додано до нього відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

А тому, заявнику необхідно усунути дані недоліки та подати до суду копії подання та всіх доданих до нього документів, відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Приймаючи до уваги викладене, приходжу до висновку про залишення подання без руху для усунення вказаних недоліків в строк, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 185, 441 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Подання заступника начальника Тернівського відділу державної виконавчої служби у місті Кривому Розі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Наумчак К.Ю. про оголошення в розшук боржника ОСОБА_1 , залишити без руху.

Надати заступнику начальника Тернівського відділу державної виконавчої служби у місті Кривому Розі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Наумчак К.Ю. строк для усунення указаних в ухвалі недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання нею ухвали.

Попередити заступника начальника Тернівського відділу державної виконавчої служби у місті Кривому Розі Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) Наумчак К.Ю. що у разі невиконання вимог ухвали суду у встановлений строк, її подання буде вважатися неподаним і буде повернуто не пізніше п`яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвалу складено та підписано суддею 21 грудня 2020 року.

Суддя:

СудТернівський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення21.12.2020
Оприлюднено22.12.2020
Номер документу93682231
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1735/11

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Новіченко Н. В.

Ухвала від 29.09.2021

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кирилюк В. Ф.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Демиденко Ю. Ю.

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Дудіков А. В.

Ухвала від 06.03.2012

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Демінська О. І.

Ухвала від 06.03.2012

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Демінська О. І.

Ухвала від 21.12.2020

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Дудіков А. В.

Ухвала від 30.11.2020

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Дудіков А. В.

Ухвала від 09.11.2020

Цивільне

Тернівський районний суд м.Кривого Рогу

Дудіков А. В.

Ухвала від 28.08.2020

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Філюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні