Ухвала
від 23.12.2020 по справі 280/1294/19
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 280/1294/19

Провадження № 2/935/98/20

У Х В А Л А

Іменем України

23 грудня 2020 року м.Коростишів

Коростишівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого - судді Янчук В.В.,

за участі секретаря судових засідань - Кумечко С.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Коростишів цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди завданої кримінальним правопорушенням,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до відповідача ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди завданої кримінальним правопорушенням. В обґрунтування позовних вимог вказала, що протягом тривалого часу проживала разом з сином ОСОБА_3 , разом вели спільне господарство та мали загальний бюджет. 02.08.2018 р. між ОСОБА_2 та ОСОБА_3 виник словесний конфлікт, в результаті яких син отримав легкі тілесні ушкодження. Під час розгляду кримінального провадження, ОСОБА_3 було подано цивільний позов про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, який був прийнято судом до розгляду. Вироком Коростишівського районного суду Житомирської області від 25.02.2019 ОСОБА_2 було визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України та було останньому призначено покарання. Провадження в частині цивільного позову потерпілого ОСОБА_3 закрито на підставі п. 7 ст. 255 ЦПК України у зв`язку з настанням смерті останнього. Завдана ОСОБА_2 шкода не відшкодована. Всі витрати на лікування сина були понесені позивачем.

23.09.2019 ухвалою суду відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

Ухвалою суду 05.12.2019 закрито підготовче провадження та призначено справу до судового розгляду по суті, за клопотанням позивача витребувано матеріали кримінального провадження № 280/1270/18 для огляду в судовому засіданні.

В судовому засіданні 26.02.2020 р. за участі позивача ОСОБА_1 , витребувано у позивача докази - оригінали квитанцій в обґрунтування матеріальної шкоди відповідно до заявлених позовних вимог, в судовому засіданні оголошено перерву.

23.12.2020 в судове засідання позивач не з`явилась, про час та місце розгляду справи повідомлена належним чином, про що міститься розписка про отримання судової повістки, причини неявки суду не повідомила, клопотання про відкладення розгляду справи не надала.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`являється, відзив відносно позовних вимог не подав, будь-яких заяв та клопотань до суду не надходило. Причина неявки до суду невідома.

Враховуючи те, що в судове засідання не з`явились всі особи, які беруть участь у справі, а тому фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось, що відповідає положенню ч.2 ст.247 ЦПК України.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Суд зазначає, що відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Позивач повинен сприяти розгляду справи, оскільки він є найбільш зацікавленим в її розгляді.

Відповідно до ч.10 ст. 84 ЦПК України, у разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Враховуючи той факт, що разом з позовною заявою позивачем не додано жодних доказів щодо витрат матеріального характеру ( квитанцій), в матеріалах кримінального провадження ( справа 280/1270/18) за обвинуваченням ОСОБА_2 у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 125 КК України, які витребувані за клопотанням позивача наявні лише фотокопії чеків, які не завірені належним чином, що були подані ОСОБА_3 в межах розгляду його цивільного позову до цивільного відповідача - обвинуваченого ОСОБА_2 , в судовому засіданні, 26.02.2020 р. ОСОБА_1 зазначила, що витрати на лікування були понесені нею та вказані оригінали квитанцій знаходяться у позивача, а також суду не надано будь-яких доказів щодо втрати вказаних доказів, суд дійшов висновку про необхідність залишення даної позовної заяви без розгляду.

Згідно п. 9 ч.1 ст. 257 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про залишення заяви без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору.

За таких обставин суд вважає, що позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди завданої кримінальним правопорушенням необхідно залишити без розгляду, так як позивач без поважних причин не подала витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору.

На підставі викладеного, керуючись ч.10 ст. 84, ст.ст. 257-260 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди завданої кримінальним правопорушенням - залишити без розгляду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Житомирського апеляційного суду через Коростишівський районний суд Житомирської області.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Янчук В.В.

Дата ухвалення рішення23.12.2020
Оприлюднено28.12.2020

Судовий реєстр по справі —280/1294/19

Ухвала від 26.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 05.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 04.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 23.12.2020

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Постанова від 16.12.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Постанова від 16.12.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 12.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні