Ухвала
від 21.12.2020 по справі 2-71/11
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-71/11

Провадження №2-зз/369/47/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.12.2020 м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області у складі

Головуючого судді Волчко А.Я.,

при секретарі Миголь А.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві заяву ОСОБА_1 щодо скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , третя особа: Орган опіки та піклування Києво-Святошинської РДА, приватний нотаріус Києво-Святошинського нотаріального округу Стратілат Прасковія Ілларіонівна про визнання недійсним договору купівлі-продажу житлового будинку, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до суду з даною заявою, мотивуючи свої вимоги тим, що в провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області знаходилась цивільна справа за № 2-71/11 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Орган опіки та піклування Києво-Святошинської РДА, привітний нотаріус Києві-Святошинського нотаріального округу Київської області Стратілат Прасковія Ілларіонівна, про визнання недійсним договору купівлі-продажу житлового будинку.

В процесі розгляду судом даної справи, ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 07.05.2010 року (суддя Медвідь Н.О.) на підставі заяви позивача ОСОБА_2 про забезпечення позову, заборонено Бюро технічної інвентаризації Києво-Святошинського району Київської області, Білогородській сільській раді, Києво-Святошинській районній державній нотаріальній конторі, Першій Київській обласній державній нотаріальній конторі, проводити будь-які дії щодо оформлення та відчуження житлового будинку, що належить на праві власності ОСОБА_1 , який розташований за адресою: АДРЕСА_1 до вирішення справи по суті.

Ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 18.03.2011 року (суддя Медвідь Н.О.), справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Орган опіки та піклування Києво-Святошинської РДА, приватний нотаріус Києво-Святошинського нотаріального округу Київської області Стратілат Парасковія Ілларіонійна, про визнання недійсним договору купівлі-продажу житлового будинку залишено без розгляду.

Однак, при залишенні позову без розгляду судом не було вирішено питання про скасування заходів забезпечення позову і зняття заборони на відчуження вищезазначеного житлового будинку.

Тому заявник просила скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 07 травня 2010 року, шляхом зняття заборони Бюро технічної інвентаризації Києво-Святошинського району Київської області, Білогородській сільській раді, Києво-Святошинській районній державній нотаріальній конторі, Першій Київській обласній державній нотаріальній конторі, проводити відчуження житлового будинку розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , належного на праві власності ОСОБА_1 .

Заявник подала до суду заяву про розгляд справи у її відсутності, вимоги заяви підтримала.

Інші сторони в судове засідання не з`явились, про день час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

У відповідності до ч. 5 ст. 268 ЦПК України датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

Суд дослідивши матеріали справи, приходить до висновку що заява підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, в провадженні Києво-Святошинського районного суду Київської області знаходилась цивільна справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Орган опіки та піклування Києво-Святошинської РДА, привітний нотаріус Києві-Святошинського нотаріального округу Київської області Стратілат Прасковія Ілларіонівна, про визнання недійсним договору купівлі-продажу житлового будинку.

Ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 07.05.2010 року на підставі заяви позивача ОСОБА_2 про забезпечення позову, заборонено Бюро технічної інвентаризації Києво-Святошинського району Київської області, Білогородській сільській раді, Києво-Святошинській районній державній нотаріальній конторі, Першій Київській обласній державній нотаріальній конторі, проводити будь-які дії щодо оформлення та відчуження житлового будинку, що належить на праві власності ОСОБА_1 , який розташований за адресою: АДРЕСА_1 до вирішення справи по суті.

Ухвалою Києво-Святошинського районного суду Київської області від 18.03.2011 року справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Орган опіки та піклування Києво-Святошинської РДА, приватний нотаріус Києво-Святошинського нотаріального округу Київської області Стратілат Парасковія Ілларіонійна, про визнання недійсним договору купівлі-продажу житлового будинку залишено без розгляду.

Згідно ч. 1 ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Відповідно до ч. 9 ст. 158 ЦПК України у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову.

Враховуючи вищевикладене, дослідивши матеріали цивільної справи, те що під час винесення ухвали про залишення позову без розгляду питання щодо скасування заходів забезпечення позову не вирішене, суд дійшов висновку, що є всі підстави для скасування заходів забезпечення позову та скасування відповідних заборон.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 158 , 260 , 261 , 353 , 354 , 355 ЦПК України , суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , треті особи: Орган опіки та піклування Києво-Святошинської РДА, привітний нотаріус Києві-Святошинського нотаріального округу Київської області Стратілат Прасковія Ілларіонівна, про визнання недійсним договору купівлі-продажу житлового будинку, що були накладені згідно ухвали Києво-Святошинського районного суду Київської області від 07 травня 2010 року, шляхом скасування заборони Бюро технічної інвентаризації Києво-Святошинського району Київської області, Білогородській сільській раді, Києво-Святошинській районній державній нотаріальній конторі, Першій Київській обласній державній нотаріальній конторі, проводити будь-які дії щодо оформлення та відчуження житлового будинку, що належить на праві власності ОСОБА_1 , який розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня його проголошення, до Київського апеляційного суду через Києво-Святошинський районний суд Київської області або безпосередньо до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: Волчко А.Я.

Дата ухвалення рішення21.12.2020
Оприлюднено29.12.2020
Номер документу93837842
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору купівлі-продажу житлового будинку

Судовий реєстр по справі —2-71/11

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Данилюк О. С.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Данилюк О. С.

Ухвала від 21.06.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Остапенко Н. Г.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Молонова Ю. В.

Ухвала від 21.12.2020

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

Ухвала від 27.11.2020

Цивільне

Ставищенський районний суд Київської області

Марущак Н. М.

Ухвала від 03.09.2020

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Крупінська С. С.

Ухвала від 17.04.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Пантелєєв Д. Г.

Ухвала від 28.12.2019

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Дубас Т. В.

Ухвала від 24.01.2011

Цивільне

Першотравневий районний суд Донецької області

Топузова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні