Ухвала
від 30.12.2020 по справі 496/1810/20
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/1810/20

Провадження № 1-кс/496/1983/20

У Х В А Л А

30 грудня 2020 року м. Біляївка

Біляївський районний суд Одеської області

у складі: слідчого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянувши клопотання слідчого СВ Біляївського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про проведення обшуку, за матеріалами кримінального провадження № 42020161160000023 від 06.04.2020, за ознаками ст. 227 КК України,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку у господарських приміщеннях та тимчасових спорудах, розташованих на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві спільної часткової власності належить ОСОБА_4 та ОСОБА_5 (по ), з метою відшукання та вилучення спиртової рідини, фальсифікованих алкогольних напоїв, готової контрафактної лікеро-горілчаної продукції, підроблених марок акцизного збору України, чорнової бухгалтерської документації, яка підтверджує факти незаконної реалізації зазначеної вище продукції, а також мобільного телефону, який перебуває у користуванні ОСОБА_4 .

Свої вимоги мотивує тим, що на території м. Біляївки та Біляївського району, невстановлені особи реалізують продукцію (спирт) невідомого походження, яка може бути небезпечна для життя та здоров`я людей. Вказане кримінальне правопорушення кваліфіковано за ст. 227 КК України. В результаті проведення слідчих (розшукових) дій встановлено, що на території Одеської області здійснюється реалізація фальсифікованих підакцизних груп товарів, виготовлених з сировини (спирту) невідомого походження, які містять ознаки фальсифікації алкогольних напоїв відомих виробників, небезпечної (контрафактної) продукції, лікеро-горілчаних виробів. Крім цього зазначені товари обклеєні маркою акцизного збору України, яка має ознаки підробки. Під час проведення заходів, направлених на встановлення місць виготовлення, зберігання та збуту фальсифікованих підакцизних груп товарів з підробленою маркою акцизного збору України (лікеро-горілчана продукція), спиртової рідини, та причетних до цього осіб, співробітниками ІНФОРМАЦІЯ_1 було встановлено, що незаконну діяльність в межах міста Біляївка Одеської області здійснює зокрема ОСОБА_4 ,в господарських приміщеннях та тимчасових спорудах, розташованих на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 . З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, також враховуючи, що за адресою: АДРЕСА_1 може зберігатися спиртова рідина, фальсифіковані алкогольні напої, готова контрафактна лікеро-горілчана продукція, підроблені марки акцизного збору України, чорнова бухгалтерська документація, яка підтверджує факти незаконної реалізації зазначеної вище продукції, слідчий ОСОБА_3 вважає за доцільне провести обшук за вказаною адресою, у зв`язку з чим звернулася до суду з вказаним клопотанням.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Клопотання відповідає вимогам ч.3 ст. 234 КПК України.

Слідчий ОСОБА_3 в судовому засіданні довела наявність підстав, передбачених ст. 234 КПК України.

Згідно зІнформаційної довідкиз Державногореєстру речовихправ нанерухоме майнота Реєструправ власностіна нерухомемайно,Державного реєструІпотек,Єдиного реєструзаборон відчуженняоб`єктів нерухомогомайна щодооб`єкта нерухомогомайна від25.12.2020року власникамиземельної ділянкидля веденняособистого селянськогогосподарства заадресою: АДРЕСА_1 є ОСОБА_4 та ОСОБА_5 (по ).

Крім того, підтверджена також та обставина, що спиртова рідина, фальсифіковані алкогольні напої, готова контрафактна лікеро-горілчана продукція, підроблені марки акцизного збору України, чорнова бухгалтерська документація, яка підтверджує факти незаконної реалізації зазначеної вище продукції, можуть бути виявлені за вказаною адресою.

Враховуючи викладене, суд вважає за встановлених обставин обшук найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей, які мають значення для досудового розслідування, а саме: спиртової рідини, фальсифікованих алкогольних напоїв, готової контрафактної лікеро-горілчаної продукції, підроблених марок акцизного збору України, чорнової бухгалтерської документації, яка підтверджує факти незаконної реалізації зазначеної вище продукції, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи, тому наявні підстави для задоволення клопотання.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Біляївського ВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про проведення обшуку, за матеріалами кримінального провадження № 42020161160000023 від 06.04.2020, за ознаками ст. 227 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у господарських приміщеннях та тимчасових спорудах, розташованих на земельній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 , яка на праві спільної часткової власності належить ОСОБА_4 та ОСОБА_5 (по ), з метою відшукання та вилучення спиртової рідини, фальсифікованих алкогольних напоїв, готової контрафактної лікеро-горілчаної продукції, підроблених марок акцизного збору України, чорнової бухгалтерської документації, яка підтверджує факти незаконної реалізації зазначеної вище продукції, а також мобільного телефону, який перебуває у користуванні ОСОБА_4 .

Строк дії ухвали - один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБіляївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення30.12.2020
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу93958388
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —496/1810/20

Ухвала від 21.01.2022

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Драніков С. М.

Ухвала від 10.01.2022

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Драніков С. М.

Ухвала від 29.12.2021

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Драніков С. М.

Ухвала від 23.12.2021

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Драніков С. М.

Ухвала від 06.04.2021

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Драніков С. М.

Ухвала від 16.01.2021

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Драніков С. М.

Ухвала від 15.01.2021

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Драніков С. М.

Ухвала від 13.01.2021

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Драніков С. М.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні