Ухвала
від 13.07.2020 по справі 569/9185/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/9185/20

1-кс/569/3635/20

УХВАЛА

13 липня 2020 рокум. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 з участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , яке погоджене із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 , звернувся до Рівненського міського суду із клопотанням, яке погоджено із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівненської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42020180000000011 розпочате 21.01.2020, за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , м. Костопіль), за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2018-2020 років службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » відобразили у податковому та бухгалтерському обліках ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » проведення сумнівних фінансово-господарських операцій щодо реалізації м`ясопродуктів для суб`єктів господарювання з ознаками фіктивності, при цьому, фактично реалізувавши вказану продукцію за готівку для суб`єктів господарювання юридичних та фізичних осіб без відображення реально проведених операцій в бухгалтерському та податковому обліках підприємства, внаслідок чого ухилились від сплати податку на додану вартість в особливо великих розмірах на загальну суму 7 725 102 гривень.

В результаті вказаного службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » своїми діями призвели до ненадходження в бюджет коштів в особливо великих розмірах, відповідальність за що передбачена ч.3 ст.212 КК України.

В матеріалах кримінального провадження є відомості про те, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у бухгалтерському та податковому обліку відобразило проведення господарських операцій, які мають ознаки порушення податкового законодавства зі суб`єктами господарської діяльності з ознаками фіктивності. Попередньо встановлено, що такі операції відображені лише документально по обліках товариства, без реального руху активів, метою яких мінімізації податкових зобов`язань. Відповідно до виписаних та зареєстрованих податкових накладних відслідковується невідповідність обсягів придбання обсягам реалізованих товарно-матеріальних цінностей та невідповідність номенклатури придбаного до реалізованого товару, що вказує на безтоварність проведених фінансово-господарських операцій ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з вказаними вище СГД.

Також, проведеними слідчими (розшуковими) діями встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » здійснюють придбання за готівку свиней живою вагою з подальшим їх забоєм та реалізацією субпродуктів, за наслідками чого отримують не обліковані готівкові кошти, які в подальшому реконвертують у безготівку на рахунки підприємств постачальників свиней живою вагою. До такої схеми залучені наступні підприємства: ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ; АДРЕСА_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ; АДРЕСА_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 АДРЕСА_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 АДРЕСА_4 ).

Встановлено, що відповідно до виписаних та зареєстрованих податкових накладних ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) відслідковується невідповідність обсягів придбання обсягам реалізованих товарно-матеріальних цінностей та невідповідність номенклатури придбаного до реалізованого товару, що вказує на ознаки безтоварності проведених фінансово-господарських операцій.

Також встановлено, що придбання свиней «живою вагою» проводилось від імені ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , АДРЕСА_5 ) в подальшому реалізовували.

Враховуючи вищевикладене та з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, встановлення обсягів нанесених збитків державному бюджету, є необхідність в отриманні тимчасового доступу та вилученні завірених належним чином копій документів що підтверджують проведення господарських операцій ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » з ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 ».

Слідчий в судове засідання не з"явився, однак подав до суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність, своє клопотання підтримує та просить його задоволити в повному обсязі.

Однак неявка у відповідності до ст.. 163 КПК України не перешкоджає розгляду вищевказаного клопотання.

Дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слід прийти до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий у своєму клопотанні довів достатньо підстав вважати, що документи які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та можуть слугувати джерелом доказів, які слугуватимуть підтвердженням чи спростуванням факту вчинення кримінального правопорушення.

За наведених обставин, суд вважає клопотання слідчого обґрунтованим, наведені у ньому обставини свідчать про наявні усі підстави для його задоволення .

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 159, 162-164 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області підполковнику податкової міліції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до предметів, документів, інформації, яка міститься в електронних базах даних та провести їх вилучення (здійснення їх виїмки) завірених належним чином копій документів/відомостей у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , АДРЕСА_5 ):

1. щодо проведених фінансово-господарських операцій ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) з ТДВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), в тому числі договорів, додатків до договорів, рахунків, накладних, податкових накладних, актів звірок, специфікацій, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, довіреностей, актів прийому-передачі з додатками, листів, доручень, кошторисної документації, книг в`їзду та виїзду автотранспорту, товарно-транспортних накладних (документів підтверджуючих рух товару), шляхових листів, залізничних квитанцій, сертифікатів якості, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журналів-ордерів, карток рахунків, оборотно-сальдових відомостей тощо) по бухгалтерським рахункам та інших бухгалтерських документів, які підтверджують відображення в бухгалтерському та податковому обліках операцій з вказаним СГД, копії складської книги та документів складського обліку, які підтверджують оприбуткування товарно-матеріальних цінностей, довідку про наявність дебіторської (кредиторської) заборгованості по проведеним розрахункам зі вказаними СГД.

2. відомості про працівників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » відповідальних за проведення розрахунків з вказаними СГД, в тому числі працівників в обов`язки яких входить прийом/відвантаження товару по складі, інше по суті.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення13.07.2020
Оприлюднено30.05.2024
Номер документу93969740
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/9185/20

Ухвала від 21.09.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 14.07.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 13.04.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 17.03.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 17.03.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 11.02.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 10.02.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 28.01.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 28.01.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні