Ухвала
від 14.01.2021 по справі 708/304/20
ЧИГИРИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 708/304/20

Номер провадження № 2/708/1/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 січня 2021 року

Суддя Чигиринського районного суду Черкаської області Івахненко О.Г. ознайомившись із клопотанням представника третьої особи ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Чигиринської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, ОСОБА_3 , про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом,-

ВСТАНОВИЛА:

Позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Підготовче судове засідання у зазначеній справі призначене на 28 січня 2021 року на 10:00 год.

13.01.2021 року до суду надійшло клопотання від представника третьої особи ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції в зв`язку з віддаленістю її місця перебування від Чигиринського районного суду Черкаської області та неможливістю прибути в судове засідання, вказавши при цьому перелік найближчих судів, в в які вона має можливість прибути, а саме, в Черкаський районний суд Черкаської області.

Ознайомившись з клопотанням представника третьої особи ОСОБА_1 , суддя приходить до наступних висновків.

Питання участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції регулюється ст. 212 ЦПК України, частиною п`ятою якої передбачено, що суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Відповідно до ч. 1ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Відповідно до ч. 7 ст. 212 ЦПК України у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Аналіз наведених норм свідчить, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Згідно п.п.1.2.1-1.2.3 Інструкції про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання (кримінального провадження), затвердженої наказом Державної судової адміністрації від 15.11.2012 року, № 155 учасники судового процесу (кримінального провадження) можуть брати участь у процесуальних діях у режимі відеоконференції лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах, державних органах чи установах. Інформація про суди, які забезпечені технічними засобами відеоконференцзв`язку, розміщується на офіційному веб-порталі судової влади України. Календар проведення процесуальних дій в режимі відеоконференції ведеться адміністратором офіційного веб-порталу судової влади України.

Отже, для проведення судового засідання в режимі відеоконференції суду, який постановляє ухвалу про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, необхідно провести резервування майданчику для проведення відеоконференції.

Згідно із положеннями вказаної Інструкції та норм ЦПК України також повинні бути дотримані інші обов`язкові умови проведення відеоконференції.

Таким чином, для забезпечення можливості участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції повинні бути дотримані визначені організаційно-технічні можливості та відеоконференція повинна здійснюватися судом, який ними забезпечений.

Заявник просить визнати відповідальним за проведення відеоконференції Черкаський районний суд Черкаської області, проте можливість забронювати майданчик для проведення засідання у режимі відеоконференції на 10 год. 00 хв. на 28.01.2021 року відсутня через заздалегідь спланований графік проведення відеоконференцій вказаним судом.

Так, з інформації, викладеної на вебсайті https://vr.court.gov.ua, Чигиринським районним судом з`ясовано, що технічна можливість проведення відеоконференції о 10 год. 00 хв. на 28.01.2021 року відсутня, оскільки майданчики для проведення відеоконференції в Черкаському районному суді Черкаської області на цей час заброньовано.

Тому проведення відеоконференції по справі та забезпечення резервування майданчика є неможливим.

Виходячи з вищевикладених обставин, суд приходить до висновку, що заявлене представником третьої особи клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. 212, 260,261 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання представника третьої особи ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Чигиринської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, ОСОБА_3 , про визнання права власності на спадкове майно в порядку спадкування за законом - відмовити.

Копію ухвали направити сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Г. Івахненко

СудЧигиринський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення14.01.2021
Оприлюднено15.01.2021
Номер документу94137903
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —708/304/20

Ухвала від 06.04.2021

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Рішення від 06.04.2021

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Ухвала від 09.03.2021

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Ухвала від 28.01.2021

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Ухвала від 28.01.2021

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Ухвала від 14.01.2021

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

Ухвала від 18.12.2020

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Івахненко О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні