Ухвала
від 15.01.2021 по справі 461/7209/20
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/7209/20

Провадження № 1-кс/461/343/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.01.2021 року м.Львів

Слідчий суддя Галицького районного суду м. Львова ОСОБА_1 ,

за участі:

секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду у м.Львові погоджене з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державної прикордонної служби Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 клопотання старшого слідчого слідчого відділу УСБ України у Львівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22020140000000075 від 26.08.2020, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.14, ч.1 ст.305, ч.2 ст.15 ч.1 ст.305, ч.2 ст.307, ч.2 ст.311 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий слідчого відділу УСБ України у Львівській області ОСОБА_3 за погодженням із прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ та Державної прикордонної служби Львівської обласної прокуратури ОСОБА_4 звернувся до суду із клопотанням, в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку в усіх приміщеннях та господарських спорудах, незалежно від їх призначення і правового статусу в гаражному приміщенні за адресою: Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Звязку, 1-2, гаражний кооператив «Зоря», гараж № НОМЕР_1 , що перебуває у володінні членів ГБК «Зоря», ЄДРПОУ: 23361568, з метою виявлення, фіксації та вилучення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання і вилучення документів та речей, що мають безпосереднє відношення до кримінального провадження, а саме: записні книжки, щоденники та чорнові записи, обчислювальна (комп`ютерна) техніка, носії електронної інформації (флеш-носії, жорсткі магнітні диски, оптичні диски, МР-3-плеєри тощо), засоби зв`язку (мобільні телефони, радіостанції), транспортні накладні, чеки та інші документи, які стосуються відправлення, виготовлення, купівлі чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, документи, речі та предмети, які можуть містити відомості про планування та вчинення вищевказаних протиправних діянь, інформацію щодо інших співучасників чи осіб, яким можуть бути відомі обставини вчинення даного кримінального правопорушення, предмети та речі, які використовуються фігурантами даного кримінального провадження та іншими співучасниками з метою підготовки, отримання, відправки, виготовлення, переробки, зважування, розфасування наркотичних засобів,психотропних речовин,їх аналогівта прекурсорів(зокрема,одяг,взуття,рукавички,маски,респіратори,посуд,шприци,колби,ложки,відра,пляшки,інші ємкостітощо), банківські карти, фіскальні чеки, інші розрахункові документи, на які здійснювався переказ грошових коштів за попередню купівлю чизбут наркотичнихзасобів,психотропних речовин,їх аналогівта прекурсорів, а так само власне грошові кошти, одержані злочинним шляхом, предмети та речі, які вилучені з обігу.

В обгрунтування внесеного клопотання покликається на те, що існують достатні підстави вважати, що організаторами вищевказаної протиправної діяльності забезпечується систематичне виготовлення психотропної речовини «метамфетамін» за місцем знаходження гаражу № НОМЕР_1 по АДРЕСА_1 , а відтак, за цією адресою може зберігатися інформація та відомості щодо злочинної діяльності останнього, а саме: записні книжки, щоденники та чорнові записи, обчислювальна (комп`ютерна) техніка, носії електронної інформації (флеш-носії, жорсткі магнітні диски, оптичні диски, МР-3-плеєри тощо), засоби зв`язку (мобільні телефони, радіостанції), транспортні накладні, чеки та інші документи, які стосуються відправлення, пересилання, перевезення, виготовлення, купівлі чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів; документи, речі та предмети, які можуть містити відомості про планування та вчинення вищевказаних протиправних діянь, інформацію щодо інших співучасників чи осіб, яким можуть бути відомі обставини вчинення даного кримінального правопорушення; предмети та речі, які використовуються фігурантами даного кримінального провадження та іншими співучасниками з метою підготовки, отримання, відправки, виготовлення, переробки, зважування, розфасування наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів; банківські карти, фіскальні чеки, інші розрахункові документи, на які здійснювався переказ грошових коштів за попередню купівлю чизбут наркотичнихзасобів,психотропних речовин,їх аналогівта прекурсорів, а так само власне грошові кошти, одержані злочинним шляхом; а також предмети та речі, які вилучені з обігу.

Відтак, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання предметів, речей та документів, які мають суттєве значення для досудового розслідування, беручи до уваги, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, тому слідчий просить клопотання задоволити.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, надав пояснення аналогічні викладеним у ньому. Просив суд клопотання задоволити.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши пояснення слідчого, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушенняабо, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з п. 5, 6 ч. 3 ст. 234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться.

Частиною 5 ст. 234 КПК України визначено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи; 5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні старшого слідчого слідчого відділу УСБ України у Львівській області ОСОБА_3 перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22020140000000075 від 26.08.2020, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 14, ч. 1 ст. 305, ч. 2 ст. 307 КК України.

В ході проведення досудового розслідування отримано беззаперечні докази, що учасниками вказаної злочинної групи було також обладнано декілька нарколабораторій для виготовлення психотропної речовини «метамфетамін», зокрема, у гаражному кооперативі за адресою: АДРЕСА_1 , гаражний кооператив «Зоря», гараж № НОМЕР_1 .

У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, відсутні відомості щодо власника гаражного приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , гаражний кооператив «Зоря», гараж № НОМЕР_1 .

Відтак, слідчим доведено, що існують достатні підстави вважати, що організаторами вищевказаної протиправної діяльності забезпечується систематичне виготовлення психотропної речовини «метамфетамін» за місцем знаходження гаражу № НОМЕР_1 по АДРЕСА_1 , а відтак, за цією адресою може зберігатися інформація та відомості щодо злочинної діяльності останнього, а саме: записні книжки, щоденники та чорнові записи, обчислювальна (комп`ютерна) техніка, носії електронної інформації (флеш-носії, жорсткі магнітні диски, оптичні диски, МР-3-плеєри тощо), засоби зв`язку (мобільні телефони, радіостанції), транспортні накладні, чеки та інші документи, які стосуються відправлення, пересилання, перевезення, виготовлення, купівлі чи збуту наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів; документи, речі та предмети, які можуть містити відомості про планування та вчинення вищевказаних протиправних діянь, інформацію щодо інших співучасників чи осіб, яким можуть бути відомі обставини вчинення даного кримінального правопорушення; предмети та речі, які використовуються фігурантами даного кримінального провадження та іншими співучасниками з метою підготовки, отримання, відправки, виготовлення, переробки, зважування, розфасування наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів; банківські карти, фіскальні чеки, інші розрахункові документи, на які здійснювався переказ грошових коштів за попередню купівлю чизбут наркотичнихзасобів,психотропних речовин,їх аналогівта прекурсорів, а так само власне грошові кошти, одержані злочинним шляхом; а також предмети та речі, які вилучені з обігу.

Таким чином, слідчим доведено, що відшукання і вилучення зазначених документів, речей та предметів, які мають значення у кримінальному провадженні необхідне для подальшого досудового розслідування даного кримінального провадження.

Разом з тим, слідчий довів наявність достатніх, передбачених ч.5 ст.234 КПК України, підстав вважати, що:

- було вчинено кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст.14, ч.1 ст.305, ч.2 ст.15 ч.1 ст.305, ч.2 ст.307, ч.2 ст.311 КК України;

-виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання необхідних документів, речей та предметів, які можуть бути використані як докази під час судового розгляду;

- за наведених в клопотанні обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

В ухвалі про надання дозволу на проведення обшуку слідчий суддя не має можливості перелічувати досліджені ним докази та оцінювати їх. Це прямо випливає зі змісту ст.222 КПК України та ст.387 КК України про недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування без дозволу слідчого (прокурора) та передбачену за це кримінальну відповідальність. Згідно з ч.3 ст.236 КПК України ухвала про дозвіл на обшук повинна бути пред`явлена з наданням копії перед початком обшуку особі, яка володіє житлом чи іншим володінням. Зазначення в ухвалі про дозвіл на обшук переліку досліджених чи оцінених доказів на підставі яких слідчим суддею прийнято це процесуальне рішення зробить можливим протизаконний доступ невизначеного кола осіб до відомостей досудового розслідування без дозволу слідчого (прокурора).

Існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінальних правопорушень такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження, оскільки кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст.14, ч.1 ст.305, ч.2 ст.15 ч.1 ст.305, ч.2 ст.307, ч.2 ст.311 КК України є тяжким злочином.

Метою та підставою для проведення обшуку є необхідність виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, предметів та документів, що можуть містити інформацію щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого.

Отримати речі та документи, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, в добровільному порядку шляхом витребування речей, документів та відомостей відповідно до ст.93 КПК України, неможливо, оскільки існує реальна загроза їх приховання, зміни та знищення.

Завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням може бути виконане.

Таким чином, слідчий суддя враховує, що обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення предметів, речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Відтак, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого про проведення обшуку підлягає до задоволення.

Відтак, слідчий суддя вважає за необхідне надати дозвіл на проведення обшуку слідчим, які перебувають в групі слідчих, згідно витягу з ЄРДР.

Керуючись ст.ст.184, 234, 235 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого слідчого відділу УСБ України у Львівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22020140000000075 від 26.08.2020, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.14, ч.1 ст.305, ч.2 ст.15 ч.1 ст.305, ч.2 ст.307, ч.2 ст.311 КК України, задоволити.

Надати дозвіл старшому слідчому слідчого відділу УСБ України у Львівській області ОСОБА_3 з правом передоручення її виконання: слідчим слідчоговідділу УправлінняСБ Україниу Львівськійобласті ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 ; ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 :слідчим слідчоговідділу УправлінняСБ Україниу Дніпропетровськійобласті ОСОБА_21 ; ОСОБА_22 ; ОСОБА_23 ; ОСОБА_24 ; ОСОБА_25 ; ОСОБА_26 ; ОСОБА_27 ; ОСОБА_28 ; ОСОБА_29 ; ОСОБА_30 ; ОСОБА_31 ; ОСОБА_32 ; ОСОБА_33 ; ОСОБА_34 ; ОСОБА_35 на проведення обшуку в усіх приміщеннях та господарських спорудах, незалежно від їх призначення і правового статусу в гаражному приміщенні за адресою: Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Звязку, 1-2, гаражний кооператив «Зоря», гараж № НОМЕР_1 , що перебуває у володінні членів ГБК «Зоря», ЄДРПОУ: 23361568, з метою виявлення, фіксації та вилучення відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання і вилучення документів та речей, що мають безпосереднє відношення до кримінального провадження, а саме: записні книжки, щоденники та чорнові записи, обчислювальна (комп`ютерна) техніка, носії електронної інформації (флеш-носії, жорсткі магнітні диски, оптичні диски, МР-3-плеєри тощо), засоби зв`язку(мобільнітелефони,радіостанції),транспортні накладні,чеки таінші документи,які стосуютьсявідправлення,виготовлення,купівлі чизбуту наркотичнихзасобів,психотропних речовин,їх аналогівта прекурсорів, документи, речі та предмети, які можуть містити відомості про планування та вчинення вищевказаних протиправних діянь, інформацію щодо інших співучасників чи осіб, яким можуть бути відомі обставини вчинення даного кримінального правопорушення, предмети та речі, які використовуються фігурантами даного кримінального провадження та іншими співучасниками з метою підготовки, отримання, відправки, виготовлення, переробки, зважування, розфасування наркотичних засобів,психотропних речовин,їх аналогівта прекурсорів(зокрема,одяг,взуття,рукавички,маски,респіратори,посуд,шприци,колби,ложки,відра,пляшки,інші ємкостітощо), банківські карти, фіскальні чеки, інші розрахункові документи, на які здійснювався переказ грошових коштів за попередню купівлю чизбут наркотичнихзасобів,психотропних речовин,їх аналогівта прекурсорів, а так само власне грошові кошти, одержані злочинним шляхом, предмети та речі, які вилучені з обігу.

Строк дії ухвали один місяць до 15 лютого 2021 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення15.01.2021
Оприлюднено30.01.2023
Номер документу94187956
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —461/7209/20

Ухвала від 11.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 11.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 06.05.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 21.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 21.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 21.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 21.04.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні