Ухвала
від 26.01.2021 по справі 2-1221/11
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-1221/11

У Х В А Л А

26 січня 2021 року Рівненський міський суд

в особі судді - Ковальова І.М.

при секретарі - Соломон О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Рівне заяву представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Власик В.Я. про роз`яснення ухвали суду,-

в с т а н о в и в:

В Рівненський міський суд з заявою про роз`яснення ухвали Рівненського міського суду від 02 березня 2012 року про скасування заходів забезпечення позову по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про повернення коштів, набутих без достатньої правової підстави, стягнення упущеної вигоди та моральної шкоди звернулась представник відповідача адвокат Власик В.Я. у якій просить суд роз`яснити порядок оскарження ухвали в апеляційному порядку.

В судове засідання сторони не викликались.

Дослідивши матеріали справ, суд вважає, що заява є обґрунтованою та підлягає до задоволення.

Судом встановлено, що в провадженні Рівненського міського суду знаходиться цивільна справа №2-1221/11 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про повернення коштів, набутих без достатньої правової підстави, стягнення упущеної вигоди та моральної шкоди.

Рішенням Рівненського міського суду від 06 грудня 2011 року у задоволенні позовних вимог ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про повернення коштів, набутих без достатньої правової підстави, стягнення упущеної вигоди та моральної шкоди відмовлено.

Рішення суду набрало законної сили.

Ухвалою Рівненського міського суду від 02 березня 2012 року скасовано заборону на відчуження будинковолодіння АДРЕСА_1 та автомобіль марки Дасія Логан номерний знак НОМЕР_1 , які належать відповідачу ОСОБА_1 на праві власності, накладену ухвалою Рівненського міського суду від 23 червня 2009 року.

Ухвалою Рівненського міського суду від 17 грудня 2013 року по справі №569/22125/13-ц виправлено описку допущену в рішенні Рівненського міського суду від 06 грудня 2011 року та в ухвалі Рівненського міського суду про скасування заходів забезпечення позову від 02 березня 2012 року по цивільній справі №2-1221/11 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про повернення коштів, набутих без достатньої правової підстави, стягнення упущеної вигоди та моральної шкоди, а саме у вступній та резолютивній частині рішення та ухвали зазначити прізвище, ім`я та по-батькові відповідача ОСОБА_1 замість ОСОБА_1 .

Відповідно до ст.271 ЦПК України за заявою учасників справи, державного виконавця, приватного виконавця суд роз`яснює судове рішення, яке набрало законної сили, не змінюючи змісту судового рішення.

Подання заяви про роз`яснення судового рішення допускається, якщо судове рішення ще не виконане або не закінчився строк, протягом якого рішення може бути пред`явлене до примусового виконання.

Суд розглядає заяву про роз`яснення судового рішення у порядку, в якому було ухвалено відповідне судове рішення, протягом десяти днів з дня її надходження. У разі необхідності суд може викликати учасників справи, державного чи приватного виконавця в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розглядові заяви про роз`яснення рішення.

Про роз`яснення або відмову у роз`ясненні судового рішення суд постановляє ухвалу, яку може бути оскаржено.

За положеннями вказаної статті рішення суду може бути роз`яснено у разі, якщо без такого роз`яснення його важко виконати, оскільки існує значна ймовірність неправильного його виконання внаслідок неясності резолютивної частини рішення. Тобто, роз`яснення рішення суду - це засіб виправлення недоліків судового акта, який полягає в усуненні неясності судового акта і викладенні рішення суду у більш ясній і зрозумілій формі.

Відповідно до ст.18 ЦПК України судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню по всій території України.

Відповідно до ст.124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов`язковими до виконання на всій території України.

Рішення суду може бути роз`яснено у разі, якщо без такого роз`яснення його важко виконати, оскільки існує значна ймовірність неправильного його виконання. В ухвалі про роз`яснення судового рішення суд викладає більш повно та зрозуміло ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не змінюючи при цьому суть рішення і не торкаючись питань, які не були предметом судового розгляду.

Відповідно до ч.2 ст. 294 ЦПК України, яка діяла на час прийняття судом ухвали 03 березня 2012 року, передбачалось, що апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`яти днів з дня її проголошення. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

В резолютивній частині ухвали не вказано строк апеляційного оскарження.

Враховуючи вищевикладені обставини у їх сукупності, а також те, що ухвала суду набрала законної сили, є обов`язковою для виконання, а тому суд вважає, що заява про роз`яснення ухвали суду є обґрунтованою та підлягає до задоволення, а саме роз`яснити, що ухвала суду підлягає оскарженню протягом п`яти днів з дня її проголошення, відповідно до вимог ЦПК України, чинного на момент винесення ухвали.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.18,260,269,271,353,354 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Заяву представника відповідача ОСОБА_1 - адвоката Власик В.Я. про роз`яснення ухвали суду - задоволити.

Роз`яснити ухвалу Рівненського міського суду від 03 березня 2012 року про скасування заборони на відчуження будинковолодіння АДРЕСА_1 та автомобіль марки Данія Логан номерний знак НОМЕР_1 , які належать відповідачу ОСОБА_1 на праві власності, накладену ухвалою Рівненського міського суду від 23 червня 2009 року, а саме, що Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`яти днів з дня її проголошення. У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали. .

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Рівненського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

Суддя Рівненського

міського суду І.М.Ковальов

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення26.01.2021
Оприлюднено27.01.2021
Номер документу94398488
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1221/11

Ухвала від 29.06.2011

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Бобуйок А. Д.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Данко В. Й.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Скотар Р. Є.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Суходольський О. М.

Ухвала від 15.09.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 22.06.2021

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 25.02.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Добрєв М. В.

Ухвала від 26.01.2021

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні