Ухвала
від 28.01.2021 по справі 371/67/21
МИРОНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

28.01.2021 Єдиний унікальний № 371/67/21

Провадження №2/371/383/21

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

28 січня 2021 року м. Миронівка

Суддя Миронівського районного суду Київської області Гаврищук А.В., розглянувши позовну заяву заступника керівника Київської обласної прокуратури в інтересах держави в особі: Кабінету Міністрів України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Шаповаленка Анатолія Івановича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Регіональний ландшафтний парк Трахтемирів про усунення перешкод у здійсненні права користування і розпорядження земельною ділянкою шляхом визнання недійсним договору, скасування рішення про державну реєстрацію прав та повернення земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

22 січня 2021 року до Миронівського районного суду Київської області надійшла позовна заява заступника керівника Київської обласної прокуратури в інтересах держави в особі: Кабінету Міністрів України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Шаповаленка Анатолія Івановича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Регіональний ландшафтний парк Трахтемирів про усунення перешкод у здійсненні права користування і розпорядження земельною ділянкою шляхом визнання недійсним договору, скасування рішення про державну реєстрацію прав та повернення земельної ділянки.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, справа передана судді Гаврищуку А.В. 22 січня 2021 року.

Дослідивши матеріали позовної заяви на предмет дотримання процесуального законодавства під час звернення до суду, приходжу до висновку, що подана позовна заява підлягає залишенню без руху, виходячи з наступного.

Статтею 175 Цивільного процесуального кодексу України визначені основні вимоги до позовної заяви, які мають бути дотримані особами, які звертаються до суду за захистом своїх прав та інтересів шляхом пред`явлення позову до суду.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

У порушення вимог п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України в позовній заяві не вказано прізвище, ім`я та по батькові заступника керівника Київської обласної прокуратури.

Крім того, відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Як вбачається позовної заяви, Регіональний ландшафтний парк Трахтемирів згідно рішення Київської обласної ради №168-10-ХХІІІ від 17.02.2000 та рішення Черкаської обласної ради №14-4 від 26.02.2000 Про організацію регіонального парку Трахтемирів був організований та набув статусу об`єкта природно-заповідного фонду місцевого значення.

Згідно даних обліку територій та об`єктів природно-заповідного фонду України Регіональний ландшафтний парк Трахтемирів в Київській області розташований та знаходиться в межах Малобукринської та Грушевської сільських рад Миронівського району та займає площу 5148,7 га.

Такі обставини підтверджені рішенням Київської обласної ради двадцять третього скликання № 168-10-ХХІІІ від 17.02.2000, даними листа Департаменту заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України № 143/09/04-14 від 12.02.2014, листа Департаменту екології та природних ресурсів Київської обласної державної адміністрації № 02-09/19 від 20 лютого 2018 року.

Згідно даних Проекту створення РЛП Трахтемирів , Державного кадастру територій та об`єктів природно-заповідного фонду України Міністерства екології та природних ресурсів України, карти-схеми регіонального ландшафтного парку Трахтемирів та схеми розташування земельної ділянки, земельна ділянка з кадастровим номером 3222984000:01:003:0010 розташована в адміністративних межах Малобукринської сільської ради Миронівського району Київської області, знаходиться на території РЛП Трахтемирів .

З викладеного вбачається, що рішення про створення РЛП Трахтемирів та виділення йому земельної ділянки не вирішувалося Кабінетом Міністрів України, а вирішувалося обласними адміністраціями.

Таким чином, до матеріалів справи не надано документів стосовно того, що спірна земельна ділянка є державною, а не комунальною власністю.

Отже, позовна заява не містить викладу обставин якими позивач обґрунтовує свої вимоги в частині порушення прав Кабінету Міністрів України.

Таким чином, позовну заяву подано з порушенням п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України.

Згідно ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до ч. 2 ст. 185 ЦПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, враховуючи, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. 175 ЦПК України , приходжу до висновку, що її слід залишити без руху, про що повідомити позивача і надати йому строк для усунення недоліків.

На підставі вищевикладеного та керуючись, ст. ст. 185, 259-261 ЦПК України, суддя -

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву заступника керівника Київської обласної прокуратури в інтересах держави в особі: Кабінету Міністрів України до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Шаповаленка Анатолія Івановича, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Регіональний ландшафтний парк Трахтемирів про усунення перешкод у здійсненні права користування і розпорядження земельною ділянкою шляхом визнання недійсним договору, скасування рішення про державну реєстрацію прав та повернення земельної ділянки - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя підпис А.В.Гаврищук

Згідно з оригіналом

Суддя А.В. Гаврищук

СудМиронівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення28.01.2021
Оприлюднено28.01.2021
Номер документу94449209
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —371/67/21

Рішення від 03.08.2023

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 15.06.2022

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Капшук Л. О.

Ухвала від 06.08.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 03.08.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 10.03.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

Ухвала від 28.01.2021

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Гаврищук А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні