Ухвала
від 01.02.2021 по справі 420/2348/20
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

01 лютого 2021 р.м.ОдесаСправа № 420/2348/20

Колегія суддів П`ятого апеляційного адміністративного суду у складі головуючого судді Вербицької Н.В., суддів Джабурії О.В., Кравченка К.В., розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління ДПС в Одеській області на додаткове рішення Одеського окружного адміністративного суду від 05 жовтня 2020 року по справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР ОН КЛІНІК ОДЕСА Головного управління ДПС в Одеській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,-

В С Т А Н О В И Л А :

20 січня 2021 року до Одеського окружного адміністративного суду надійшла апеляційна скарга ГУ ДПС в Одеській області на зазначене додаткове рішення, яким заяву ТОВ МЕДИЧНИЙ ЦЕНТР ОН КЛІНІК ОДЕСА задоволено та стягнуто на його користь судовий збір та витрати на професійну допомогу.

Розглянувши матеріали справи, суд приходить до висновку, що апеляційна скарга підлягає залишенню без руху, з огляду на наступне.

Відповідно до ч.1 ст.295 КАС України, апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції подається протягом 30 днів з дня проголошення судового рішення або дня складення його повного тексту.

Матеріали справи свідчать, що строк на апеляційне оскарження закінчився 05.11.2020.

При цьому, на підтвердження своєчасності звернення з апеляційною скаргою ГУ ДПС в Одеській області надано копію накладної служби кур`єрської доставки про нібито передачу даної скарги до служби доставки 10.11.2020 (т.3, а.с. 41).

Відповідно до ч. 9 ст. 120 КАС України строк не вважається пропущеним, якщо до його закінчення позовна заява, скарга, інші документи чи матеріали або грошові кошти здано на пошту чи передані іншими відповідними засобами зв`язку.

Судова колегія копію наданої накладної не вважає належним та достатнім доказом своєчасності звернення ГУ ДПС в Одеській області до суду, оскільки з неї неможливо ідентифікувати, що за служба здійснила доставку апеляційної скарги (відсутні відбитки штампів або печаток,), а також, яким кур`єром її було прийнято (не вказано його ПІБ).

Слід звернути увагу, що доставка поштового відправлення в межах м. Одеси через два з половиною місяці з дня його відправлення є необґрунтованою.

За таких умов апелянту слід надати до суду інші докази, що підтвердять належність його дій та факт своєчасності звернення до суду, зокрема, відповідний реєстр відправлення кореспонденції, підтвердження оплати за доставку та час її здійснення (в накладній вказано, що ГУ ДПС в Одеській області оплатило доставку) тощо.

Також апелянту слід надати докази, що дадуть змогу ідентифікувати обрану ним службу кур`єрської доставки та наявність у неї права здійснювати доставку кореспонденції.

Судова колегія звертає увагу, що апелянт не був обмежений у можливості подати апеляційну скаргу безпосередньо до П`ятого апеляційного адміністративного суду, який територіально знаходиться на відстані одного кілометра від адміністративної будівлі ГУ ДПС в Одеській області.

Частиною 3 ст.298 КАС України передбачено, що апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 295 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

За таких умов, ГУ ДПС в Одеській області у 10 денний строк повинно подати до суду докази на підтвердження своєчасності звернення до суду або вмотивоване клопотання щодо поновлення строку на апеляційне оскарження.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.296, 298, 299 КАС України, судова колегія,-

У Х В А Л И Л А :

Апеляційну скаргу Головного управління ДПС в Одеській області - залишити без руху.

Надати апелянту строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги на протязі 10 днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити, що у разі не усунення зазначених недоліків апеляційної скарги, відповідно до ст.299 КАС України апелянту буде відмовлено у відкритті апеляційного провадження.

Ухвала в самостійному порядку оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Вербицька Н. В. Судді Кравченко К.В. Джабурія О.В.

Дата ухвалення рішення01.02.2021
Оприлюднено03.02.2021
Номер документу94523750
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —420/2348/20

Ухвала від 30.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 20.10.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М.Г.

Ухвала від 19.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 24.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 24.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 01.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 01.02.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Рішення від 05.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М.Г.

Рішення від 25.08.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М.Г.

Рішення від 12.08.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Цховребова М.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні