Ухвала
від 01.02.2021 по справі 461/83/21
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 461/83/21 Головуючий у 1 інстанції: ОСОБА_1

Провадження № 11-сс/811/126/21 Доповідач: ОСОБА_2

У Х В А Л А

01 лютого 2021 року м. Львів

Суддя Львівського апеляційного суду ОСОБА_2 , вирішуючи питання прийняття апеляційної скарги голови ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львові від 11 січня 2021 року про тимчасовий доступ до речей і документів,

в с т а н о в и в :

Ухвалою слідчого Галицького районного суду м. Львова від 11 січня 2021 року задоволено клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління головного управління Національної поліції у Львівській області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні внесеного до ЄРДР за №12020140300000299 від 18.06.2020 за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. Надано слідчому тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю ознайомитись з ними та вилучити їх оригінали (здійснити виїмку), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_2 ЄДРПОУ НОМЕР_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: проекти землеустрою та інші оригінали документів щодо земельних ділянок (із зазначенням кадастрових номерів); рішення ІНФОРМАЦІЯ_3 та протоколи з поіменним голосуванням, що стосуються продажу, зміни цільового призначення земельних ділянок (із зазначенням кадастрових номерів); проекти по зміні цільового призначення та відведення земельних ділянок (із зазначенням кадастрових номерів); протоколи громадських слухань щодо продажу земельних ділянок (із зазначенням кадастрових номерів); нормативно-грошові та експертно-грошові оцінки земельних ділянок (із зазначенням кадастрових номерів); копії наказів на призначення та посадові інструкції на посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_3 , а саме: голову селищної ради, бухгалтера, секретаря, землевпорядника; журнали вхідної та вихідної кореспонденції за 2017-2020 роки, заяви про виділення земельних ділянок, рішення сільської ради по вказаних заявах, реєстри присутності депутатів та реєстри голосувань про виділення земельних ділянок, заяви про надання дозволу про розроблення проектів землеустрою земельних ділянок, рішення сільської ради по вказаних заявах, реєстри присутності депутатів та реєстри голосувань про надання дозволу на розробку проектів землеустрою, плани територій земельних ділянок та інші наявні документи щодо земельних ділянок (із зазначенням кадастрових номерів).

На ухвалу слідчого судді селищний голова ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 подав апеляційну скаргу, в якій просить ухвалу слідчого судді скасувати, постановити нову, якою в задоволенні клопотання слідчого відмовити.

Вивчивши матеріали провадження, вважаю, що у відкритті апеляційного провадження слід відмовити з таких підстав.

Подане до Галицького районного суду м. Львова клопотання відділу розслідуванняособливо тяжкихзлочинів слідчогоуправління головногоуправління Національноїполіції уЛьвівській області ОСОБА_4 про тимчасовийдоступ доречей ідокументіврозглянуте слідчим суддею по суті ( ст. 163 КПК Ураїни).

Відповідно до ч. 3ст. 392 КПК Українив апеляційному порядку можуть бути оскаржені ухвали слідчого судді у випадках, передбачених цим Кодексом.

Статтею 309 КПК Українивизначено вичерпний перелік ухвал слідчого судді, які можуть бути оскаржені в апеляційному порядку під час досудового розслідування.

Відповідно до п. 10 ч. 1 ст. 309 КПК України під час досудового розслідування можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, якими дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Із аналізу вищевказаної норми закону, вбачається, що законодавець обмежив можливість оскарження в апеляційному порядку ухвал слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів та встановив можливість оскарження лише ухвал, якими дозволяється тимчасовий доступ до речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність.

Ухвала слідчого судді, не позбавляє голову ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_3 та саму ІНФОРМАЦІЯ_4 можливості здійснювати свою діяльність.

Крім того, із оскарженої ухвали вбачаться, що такий захід забезпечення кримінального провадження, як надання тимчасового доступу до речей і документів, що мають значення для досудового розслідування, є співрозмірним із завданнями кримінального провадження, а вилучення таких пов`язано із необхідністю проведення ряду експертиз.

Відповідно до ч. 4ст. 399 КПК Українисуддя-доповідач відмовляє у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

Оскільки апеляційна скарга подана на судове рішення, яке оскарженню в апеляційному порядку не підлягає, у відкритті провадження за апеляційною скаргою голови ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 слід відмовити.

Керуючись ч. 4ст. 399 КПК України, суддя

у х в а л и в:

Відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою голови ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 на ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львові від 11 січня 2021 року про тимчасовий доступ до речей і документів.

Ухвала може бути оскаржена до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду протягом трьох місяців з дня її постановлення.

Суддя

Львівського апеляційного суду ОСОБА_2

СудЛьвівський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення01.02.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу94582707
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —461/83/21

Ухвала від 26.03.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Головатий В. Я.

Ухвала від 26.03.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Головатий В. Я.

Ухвала від 23.03.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Березюк О. Г.

Ухвала від 25.02.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 25.02.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 25.02.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 25.02.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Ухвала від 01.02.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Стельмах І. О.

Ухвала від 01.02.2021

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Галапац І. І.

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні