Ухвала
від 04.02.2021 по справі 753/1395/21
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/1395/21

провадження № 1-кп/753/1010/21

У Х В А Л А

про призначення судового розгляду

"04" лютого 2021 р. Дарницький районний суд міста Києва у складі:

головуючий суддя ОСОБА_1 ,

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

учасники судового провадження:

прокурор ОСОБА_3 ,

захисник ОСОБА_4 ,

обвинувачений ОСОБА_5 ,

представник потерпілого ОСОБА_6 ,

провівши підготовче судове засідання в кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань (далі ЄРДР) №12020100020004299, за обвинуваченням

ОСОБА_5 ,

ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований

та проживає за адресою:

АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (далі КК України),

встановив:

Обвинувальний акт з додатками у кримінальному провадженні стосовно ОСОБА_5 , який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 190 КК України, надійшов до Дарницького районного суду м.Києва 22 січня 2021 року.

Прокурор у підготовчому судовому засіданні просить постановити ухвалу про призначення судового розгляду на підставі обвинувального акта у відкритому судовому засіданні. Представник потерпілого також просив про призначення обвинувального акта до судового розгляду, підтримавши у цілому позицію сторони обвинувачення.

Обвинувачений та його захисник заперечували щодо призначення обвинувального акта до судового розгляду, надавши суду відповідне клопотання та оголосивши його мотиви.

Заслухавши думки сторін кримінального провадження, вивчивши обвинувальний акт та долучений до нього реєстр матеріалів досудового розслідування, перевіривши клопотання сторони захисту про повернення обвинувального акта, суд дійшов до наступних висновків.

Щодо клопотання сторони захисту про повернення обвинувального акта.

Сторона захисту мотивує невідповідність обвинувального акта вимогам ст. 291 КПК України через те, що за змістом анкетних даних обвинуваченого вказана лише його адреса місця реєстрації, що не відповідає адресі місця проживання.

Суд вказане твердження як на підставу до повернення обвинувального акта вважає безпідставним. Місце проживання обвинуваченого навіть за час судового розгляду може бути змінено, так само як може бути змінена і адреса місця реєстрації, але зазначення органом досудового розслідування в самому обвинувальному акті лише місця реєстрації не є тією перешкодою до встановлення особи обвинуваченого, яку суд буде викликати у судові засідання для розгляду висунутого обвинувачення.

Крім того, в реєстрі осіб, які підлягають виклику, вказана саме адреса місця проживання, тому у суду є достатні відомості щодо обвинуваченої особи.

Щодо твердження сторони захисту про неконкретність висунутого обвинувачення за ч. 2 ст. 190 КК України, то суд наголошує, що у підготовчому судовому засіданні можуть бути вирішені лише питання пов`язані із призначенням обвинувального акта до судового розгляду. Виявлені недоліки висунутого обвинувачення мають бути настільки істотними, які б беззаперечно перешкоджали суду до призначення такого обвинувального акта до розгляду. Втім, з клопотання захисника вбачається, що він заперечує кваліфікуючу ознаку «повторність», вважаючи її зайво інкримінованою. Але такі заперечення щодо кваліфікації дій мають бути предметом судового розгляду, можливе виключення кваліфікуючих ознак з висунутого обвинувачення не погіршуватиме становища обвинуваченого в разі, якщо суд погодиться надалі зі стороною захисту за наслідками проведеного судового розгляду під час прийняття рішення по суті в нарадчій кімнаті або таке обвинувачення може бути змінено прокурором на більш м`яке також під час судового розгляду. Отже, це не може бути підставою до повернення обвинувального акта прокурору.

Кримінальне провадження підсудне Дарницькому районному суду м. Києва, обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування складено відповідно до положень статей 291,292 Кримінального процесуального кодексу України (далі КПК України), підстав для закриття кримінального провадження судом під час підготовчого судового засідання не встановлено, істотних порушень вимогКПК Українипри складанні обвинувального акту та реєстру матеріалів досудового розслідування, які б перешкоджали призначенню цього обвинувального акта до судового розгляду судом не встановлено, а тому суд дійшов висновку про необхідність призначення судового розгляду на підставі обвинувального акта у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 190 КК України.

Судове засідання у цьому кримінальному провадженні з урахуванням принципу гласності та відкритості судового провадження необхідно проводити відкрито.

У судове засідання необхідно викликати прокурора Київської місцевої прокуратури № 2, обвинуваченого, його захисника та представника потерпілого.

Окрім цього, згідно з положеннямист. 314-1 КПК України, з метою забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого, а також прийняття судового рішення про міру покарання представник уповноваженого органу з питань пробації складає досудову доповідь за ухвалою суду, при цьому така доповідь складається, окрім іншого, щодо особи, обвинуваченої у вчиненні нетяжкого злочину або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п`яти років позбавлення волі.

Отже, у цьому конкретному випадку, з урахуванням висунутого обвинувачення ОСОБА_5 , є всі правові підстави для складання досудової доповіді.

Керуючись статтями 314316 КПК України, суд

постановив:

У задоволенні клопотання сторони захисту про повернення обвинувального акта прокурору відмовити.

Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акта у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.191, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 190 КК України,на 09 годину 20 хвилин 09 лютого 2021року.

Судовий розгляд здійснювати у відкритому судовому засіданні суддею одноособово.

Зобов`язати Філію Державної Установи «Центр пробації» у м. Києві та Київській області (юридична адреса: 04053, м. Київ, вул. Обсерваторна, 25) скласти та подати до 18лютого 2021року досудову доповідь стосовно обвинуваченого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Роз`яснити обвинуваченому, що йому надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Для участіу судовомузасіданні викликатисторони кримінальногопровадження:прокурора Київськоїмісцевої прокуратури№ 2,обвинуваченого,його захисниката представникапотерпілого. Про час та місце судового засідання повідомити уповноважений орган з питань пробації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.02.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу94622624
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (далі КК України

Судовий реєстр по справі —753/1395/21

Ухвала від 28.12.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Шроль Валентин Ростиславович

Ухвала від 21.12.2023

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Шроль Валентин Ростиславович

Вирок від 13.11.2023

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Бондаренко М. С.

Ухвала від 20.07.2021

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Бондаренко М. С.

Ухвала від 16.02.2021

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Бондаренко М. С.

Ухвала від 16.02.2021

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Бондаренко М. С.

Ухвала від 04.02.2021

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Бондаренко М. С.

Ухвала від 25.01.2021

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Бондаренко М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні