Ухвала
від 09.02.2021 по справі 509/1022/20
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/1022/20

УХВАЛА

про витребування доказів

09 лютого 2021 року суддя Овідіопольського районного суду Одеській області Козирський Є.С., розглянувши в приміщенні Овідіопольського районного суду клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів від відповідача ГО СТ Лебідь та трет`їх осіб: Авангардівська селищна Рада, публічне акціонерне товариство Українська залізниця , структурний підрозділ одеське регіональне відділення філія Енергозбуд , комунальне підприємство Чорноморськводоканал , Громадська організація Громада Совіньону за права , старостинський округ Нової Долини,-

ВСТАНОВИВ

3 березня 2020 року позивачка ОСОБА_1 звернулася до Овідіопольського районного Одеської області, із вищевказаною позовною заявою, в який прсила суд визначити ГО Лебідь такою, що не має права припиняти чи обмежувати надання комунальних послуг, припиняти постачання електричної енергії, водопостачання, водовідведення, природного газу та інших комунальних послуг, вирішивши питання про розподіл та стягнення судових витрат, повернути їй всі витраченні кошти, які приблизно складають 480000 грн.

18 січня 2021 року представник позивача звернувся до суду із клопотанням про витребування доказів, згідно якого останній для всебічного та повного розгляду справи за вищевказаною позовною заявою просив витребувати у відповідача по справі ГО СТ Лебідь , що знаходиться у ОТГ Авангард, с. Нова Долина, вул. Центральна, 20: 1) СТАТУТ громадської організації Лебідь від початку 2018 року, саме у тому році трапилася сітуація призвівшая до позову у Суд. Та наступні форми СТАТУТІВ, котрі змінювалися разом зі зміною назви 04.09.2019 року з ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "ЛЕБІДЬ" на ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ "САДОВЕ ТОВАРИСТВО "ЛЕБІДЬ та були зареєстровані відповідним чином у державних реєстраторів; свідоцтва про право власності на будинок мешкання директора ОСОБА_2 у ж/м Лебідь , згідно п.3.1. Статуту ГО Лебідь .

Згідно Правил роздрібного ринку електричної енергії (далі ПРРЕЕ) затвердженими постановою НКРЕКП від 14.03.2018 року №312 та Правил користування системами центрального водопостачання (ПКСЦВ) затвеженими 27.06.2008 року №190 по своєї суті, громадська організація відноситься до колективного побутового споживача (далі КПС), але Члени ГО не укладали договорів крім загального з оператором системи розподілу (далі ОСР), котрою є ПАТ Укрзалізниця філія Енергозбут по відношенню до електропостачання та виробником послуг (далі ВП) КП Чорноморськводоканал по відношенню до водопостачання. Розмежування балансової належностіта експлуатаційної відповідальності сторін між ОСР, ВП та КПС потребує визначення. Для визначення такого важливого питання ПОЗИВАЧКОЮ було надано запит на одержання інформації керивнику ПАТ Укрзалізниця та керівнику КП Чорноморськводоканал з проханням надати ці акти, але відповідей не надійшло. Також Ухвалою ПОЗИВАЧКА просить Суд зобов`язати ВІДПОВІДАЧА ГО СТ Лебідь надати докази балансотримування електро- та водо- мережами за балансовою межею ОСР, котрими вважається загальні лічільники водо- та електро- постачання. А саме, згідно з ПРРЕЕ, проекту внутрішнього електропостачання із розбивкою дозволеною потужності на загальнопобутові потреби житлового массиву та по кожному окремому житловому будинку в межах загальної потужності та погодження його з ОСР. Згідно главі ІV пункту 4.1. ПКЦСВ надати Техничні Умови внутрішньоквартальних мереж.

Відповідно до ч. 2 ст. 83 ЦПК України позивач повинен подати докази разом з поданням позовної заяви.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у ч. 2 ст. 83 ЦПК України.

Відповідно до ч. 3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до ч. 6 ст. 84 ЦПК України будь - яка особа у якої знаходиться доказ повинна видати його на вимогу суду.

Згідно до ч. 6 ст. 177 ЦПК України до заяви про визнання договору недійсним додається також копія (або оригінал) оспорюваного договору або засвідчений витяг з нього, а у разі відсутності договору у позивача - клопотання про його витребовування.

З огляду на викладене, враховуючи неможливість позивачем самостійно отримати вказані докази в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, те, що останні мають значення для правильного та об`єктивного вирішення справи, встановлення всіх обставин у справі, ухвалення законного і обґрунтованого рішення, вважаю, що клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст. ст. 83, 84, 187, 260, 261 ЦПК України, суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів - задовольнити частково.

Витребувати від ПАТ Укразалізниця Виробничий структурний підрозділ Одеське регіональне відділення філія Енергозбут (Одеська область, м. Одеса, Мтаросінна площа, 35):

А) Акт розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін між ПАТ Укрзалізниця філія Енергозбут та ГО СТ Лебідь ;

Б) Договір на надання послуг електропостачання до житлового масиву Лебідь від ОСР ПАТ Укрзалізниця філія Енергозбут ;

Витребувати від ГО СТ Лебідь (Одеська область, Овідіопольський район, с. Нова долина, ГО Лебідь , Центральна лінія, буд.20):

А) Статут ГО Лебідь від початку 2018 року та з послідуючими змінами Статут ГО СТ Лебідь від 04.09.2019 року

Б) Технічні Умови на внутряшньоквартальні водомережі від загального лічільника до індівідуального лічільника ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 , які знаходяться у КПС ГО СТ Лебідь , відповідно до Правил Користування Системами Централізованого Водопостачання (Глава IV, пункт 4.1.)

В) Проект внутрішнього електропостачання від загального лічільника до індівідуального лічільника ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_2 , 4,6 дім) із розбивкою дозволеною потужності на загальнопобутові потреби житлового масиву Лебідь та погодження його з ОСР, які знаходяться у КПС ГО СТ Лебідь , власника (балансоотримувача) електромережи, відповідно до Правил Роздрібного Ринку Електро Енергії;

Г) Інформацію, чи володіє нерухомим майном директор ГО Лебідь ОСОБА_2 у ж/м Лебідь .

Витребувані докази направити на адресу Овідіопольського районного суду Одеської області у строк до 10.03.2021 року

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажним, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Є.С. Козирський

СудОвідіопольський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення09.02.2021
Оприлюднено12.02.2021
Номер документу94815225
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —509/1022/20

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

Ухвала від 01.07.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

Ухвала від 09.02.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Ухвала від 16.07.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Ухвала від 16.07.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні