Ухвала
від 23.09.2021 по справі 509/1022/20
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/1022/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про залишення позовної заяви без розгляду

23 вересня 2021 року Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді Козирського Є.С.,

при секретарі Лисенко О.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Овідіополь цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ГО СТ Лебідь , 3-тя особа без самостійних вимог на стороні позивача ГО Громада Совіньйону за права , 3-ті особи на стороні відповідача : Авангардівська селищна Овідіопольського району Одеської області, АТ Українська Залізниця виробничого структурного підрозділу Одеська регіональне відділення філії Енергозбут , КП Чорноморськводоканал в порядку Закону України Про захист прав споживачів ,-

ВСТАНОВИВ

16 жовтня 2020 року ухвалою Овідіопольського районного суду Одеської області прийнято до провадження судді Козирського Є.С. цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ГО СТ Лебідь , 3-тя особа без самостійних вимог на стороні позивача ГО Громада Совіньйону за права , 3-ті особи на стороні відповідача : Авангардівська селищна Овідіопольського району Одеської області, АТ Українська Залізниця виробничого структурного підрозділу Одеська регіональне відділення філії Енергозбут , КП Чорноморськводоканал в порядку Закону України Про захист прав споживачів та призначено підготовче судове засідання.

В судове засідання 03.09.2021 року на 09год. представник позивача не з`явився, повідомлений належним чином , про поважність причин неявки до суду не повідомив, заяву про розгляд справи за його відсутності не надав.

В судове засідання 23.09.2021 року на 10-00год. представник позивача повторно не з`явився, повідомлений належним чином, про поважність причин неявки до суду не повідомив, заяву про розгляд справи за його відсутності не надав.

Згідно з ч.5 ст.223 ЦПК України у разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Неявка в судове засідання представника позивача перешкоджає розгляду справи, оскільки представник відповідача заперечує повністю проти задоволення позову. Представник позивача повторно не з`явився в судове засідання, не повідомив про причини неявки.

Згідно з п.3 ч.1 ст.257 ЦПК України суд вважає необхідним залишити позов без розгляду.

Крім того, ухвалою суду від 12.03.2020 року задоволено заяву позивача про вжиття заходів забезпечення позову у межах зазначеної цивільної справи.

Відповідно до ч. 9ст. 158 ЦПК України у випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову.

Оскільки судом були вжиті заходи забезпечення позову, а позов залишається без розгляду, наявні обґрунтовані підстави визначені ч. 9ст. 158 ЦПК України щодо скасування заходів забезпечення позову.

Керуючись ст.ст. 257 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ГО СТ Лебідь , 3-тя особа без самостійних вимог на стороні позивача ГО Громада Совіньйону за права , 3-ті особи на стороні відповідача : Авангардівська селищна Овідіопольського району Одеської області, АТ Українська Залізниця виробничого структурного підрозділу Одеська регіональне відділення філії Енергозбут , КП Чорноморськводоканал в порядку Закону України Про захист прав споживачів - залишити без розгляду.

Заходи забезпечення позову, застосовані ухвалою Овідіопольського районного суду Одеської області від 12 березня 2020 року у вигляді: зобов`язати Громадську організацію Лебідь (ЄДРПОУ: 20924077, юридична адреса: 67822, Одеська область, Овідіопольський район, с. Нова Долина, ГО Лебідь , Центральна лінія, буд. 20), підключити комунальні послуги ОСОБА_1 - за адресою: АДРЕСА_1 ; заборонити Громадській організації Лебідь (ЄДРПОУ: 20924077, юридична адреса: 67822, Одеська область, Овідіопольський район, с. Нова Долина, ГО Лебідь , Центральна лінія, буд. 20) вчиняти дії, щодо відключення комунальних послуг ОСОБА_1 - за адресою: АДРЕСА_1 - до набрання рішенням у цивільній справі законної сили - скасувати.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Одеського апеляційного суду шляхом подачі в 15-денний строк апеляційної скарги з дня її проголошення. У випадку, якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення в поряду ч. 6 ст. 259 ЦПК України.

Суддя Є.С. Козирський

СудОвідіопольський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення23.09.2021
Оприлюднено24.09.2021
Номер документу99845219
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —509/1022/20

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

Ухвала від 01.07.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

Ухвала від 09.02.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

Ухвала від 18.01.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Козирський Є. С.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Ухвала від 16.07.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Ухвала від 16.07.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні