Ухвала
від 15.02.2021 по справі 513/613/20
САРАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 513/613/20

Провадження № 2/513/31/21

Саратський районний суд Одеської області

У Х В А Л А

15 лютого 2021 року Саратський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Рязанової К.Ю.,

при секретарі судового засідання Станкової А.В.,

за участю представника позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача - адвоката Реу Р.В.,

відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в підготовчому засіданні в залі суду в смт. Сарата цивільну справу за позовом Одеського обласного центру зайнятості до ОСОБА_2 , за участю третьої особи: Товариства з обмеженою відповідальністю Елемент-Гарант , про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Саратського районного суду Одеської області перебуває цивільна справа за позовом Одеського обласного центру зайнятості до ОСОБА_2 , за участю третьої особи: Товариства з обмеженою відповідальністю Елемент-Гарант , про стягнення заборгованості з виплаченої допомоги по безробіттю у розмірі 13812 грн. 83 коп.

Представник позивача у підготовчому судовому засіданні позовні вимоги підтримала, просила закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті.

Відповідач та його представник - адвокат Реу Р.В. у підготовчому засіданні проти позову заперечували, просили закрити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті. А також підтримали заявлене раніше клопотання про виклик та допит у якості свідків ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Представник третьої особи, Товариства з обмеженою відповідальністю Елемент-Гарант , в судове засідання не з`явився, належним чином був повідомлений про час та місце судового розгляду.

Відповідно до ст. 189 ЦПК України завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

У підготовчому судовому засіданні судом з`ясовані питання визначені ст. 197 ЦПК України, вивчені матеріали справи, з`ясовані всі фактичні обставини справи, які підлягають з`ясуванню під час судового розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому приходить до висновку про необхідність призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

За приписами ст. 76 Цивільного процесуального кодексу України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами, зокрема, показаннями свідків.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 Цивільного процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно із ч. 1 ст. 91 Цивільного процесуального кодексу України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи.

Враховуючи зміст заявлених позовних вимог, з урахуванням положень ст.ст. 76, 81, 90 Цивільного процесуального кодексу України, суд вважає за можливе задовольнити клопотання представника відповідача - адвоката Реу Р.В., про виклик свідків.

У відповідності до ч. 4 ст. 91 Цивільного процесуального кодексу України ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Враховуючи вимоги законодавства, суд дійшов висновку, що з метою забезпечення змагальності сторін, всебічного, повного об`єктивного та безпосереднього дослідження доказів у справі, з`ясування всіх обставин по справі та правильного вирішення судової справи, у Товариства з обмеженою відповідальністю Елемент-Гарант слід витребувати належним чином засвідчені копії документів, а саме: копію наказу про прийняття на роботу ОСОБА_2 та копію наказу про припинення трудових відносин з ОСОБА_2 №3/04 від 01 квітня 2020 року.

Керуючись ст.ст. 2, 81, 91, 189, 196-200, 255, 260, 353 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Одеського обласного центру зайнятості до ОСОБА_2 , за участю третьої особи: Товариства з обмеженою відповідальністю Елемент-Гарант , про стягнення заборгованості.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 12 березня 2021 року о 10 годині 00 хвилин в приміщенні Саратського районного суду Одеської області з викликом сторін.

Клопотання представника відповідача - адвоката Реу Р.В. про виклик свідків - задовольнити.

В судове засідання здійснити виклик свідків ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 та ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Свідки зобов`язані з`явитися до Саратського районного суду Одеської області за адресою: Одеська область, смт.Сарата, вул.Крістіана Вернера, 107, за їх викликом і дати правдиві показання про відомі їм обставини.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи за відмову від давання показань на вимогу суду, згідно ст. ст. 384, 385 Кримінального кодексу України.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Елемент-Гарант , код ЄРДПОУ 42181214, яке зареєстровано та розташовано відповідно до відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, за адресою: 65026, м.Одеса, Польський узвіз, будинок 6, офіс 2, копію наказу про прийняття на роботу ОСОБА_2 та копію наказу про припинення трудових відносин з ОСОБА_2 №3/04 від 01 квітня 2020 року.

Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю Елемент-Гарант , код ЄРДПОУ 42181214, надати витребувані судом докази протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У випадку неможливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя К. Ю. Рязанова

Дата ухвалення рішення15.02.2021
Оприлюднено16.02.2021
Номер документу94882709
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —513/613/20

Постанова від 09.06.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 26.07.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Ухвала від 14.07.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Громік Р. Д.

Рішення від 08.06.2021

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 15.02.2021

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 21.12.2020

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

Ухвала від 12.08.2020

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Рязанова К. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні