Ухвала
від 19.02.2021 по справі 404/887/20
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/887/20

Номер провадження 6/404/45/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 лютого 2021 року місто Кропивницький

Суддя Кіровського районного суду міста Кіровограда Кулінка Л.Д., розглянувши заяву Публічного акціонерного товариства Національна Акціонерна Страхова Компанія Оранта (місцезнаходження: 02081, місто Київ, вулиця Здолбунівська, будинок № 7-д), про видачу дубліката виконавчого листа, по цивільній справі № 404/887/20, за позовом Публічного акціонерного товариства Національна Акціонерна Страхова Компанія Оранта до ОСОБА_1 , третя особа на стороні відповідача ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної джерелом підвищеної небезпеки у порядку регресу,-

В С Т А Н О В И В:

Публічним акціонерним товариством Національна Акціонерна Страхова Компанія Оранта подано до суду заяву про видачу дубліката виконавчого листа по цивільній справі № 404/887/20 за позовом Публічного акціонерного товариства Національна Акціонерна Страхова Компанія Оранта до ОСОБА_3 , про стягнення кредитної заборгованості до ОСОБА_1 , третя особа на стороні відповідача ОСОБА_2 про відшкодування матеріальної шкоди, заподіяної джерелом підвищеної небезпеки у порядку регресу.

Згідно підпункту 17.4 перехідних положень Цивільного процесуального кодексу України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Статтею 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2021 рік встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2021 року - 2270,00 грн.

З огляду на викладене, за подання заяви про видачу дубліката виконавчого листа заявник повинен був сплатити судовий збір у розмірі 68,10 грн. При цьому заявником в порушення вищевказаних норм при зверненні до суду судовий збір сплачено.

Діючим законодавством не визначені вимоги до форми та змісту заяви про видачу дубліката виконавчого листа. Проте, відповідно до постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 25.09.2015 року за № 8 "Про узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах" заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа. У таких заявах потрібно зазначати назви сторін виконавчого провадження, підстави для видачі дубліката виконавчого листа; посилання на докази, якими підтверджувались би втрата виконавчого листа. При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа у зв`язку з його втратою заявники повинні подати докази, а суди мають обов`язково перевірити, чи не були виконані втрачені судові рішення, судові накази, чи не втратили вони законної сили.

Частиною дев`ятою статті 10 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Водночас, Цивільний процесуальний кодекс України містить загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення (стаття 183 Цивільного процесуального кодексу України), а також вимоги до позовної заяви, що викладені в статтях 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України.

Зокрема, відповідно до частин першої - третьої статті 183 Цивільного процесуального кодексу України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом. Вимога вказати в заяві по суті справи, скарзі, заяві, клопотанні або запереченні ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стосується лише юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України. Іноземна юридична особа подає документ, що є доказом її правосуб`єктності за відповідним іноземним законом (сертифікат реєстрації, витяг з торгового реєстру тощо). Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження). Учасник справи має право додати до письмової заяви, клопотання проект ухвали, постановити яку він просить суд.

В свою чергу, в пункті 2 частини третьої статті 175 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти. Аналогічні вимоги до заяв містяться і в статті 175 Цивільного процесуального кодексу України.

Однак в порушення вищевказаних норм в поданій заяві, заявником не зазначено учасників виконавчого провадження (боржника, стягувача), відсутня назва відповідного органу державної виконавчої служби, та їх повні відомості, як передбачено пунктом 2 частиною третьої статтею 175 Цивільного процесуального кодексу України та частиною першою стаття 183 Цивільного процесуального кодексу України.

Частиною першою статті 177 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Однак до поданої заяви про видачу дубліката виконавчого листа не додано її копії та копії всіх документів, що додаються до неї відповідно до кількості учасників виконавчого провадження.

Частиною п`ятою статті 177 Цивільного процесуального кодексу України на позивача покладено обов`язок додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

При цьому заявником в порушення вищевказаних вимог закону, до заяви про видачу дубліката виконавчого листа, не надано жодного належного та достатнього доказу втрати отриманого оригіналу виконавчого документа (у разі якщо його втрачено).

За таких обставин, вважаю за необхідне застосувати до поданої заяви про видачу дубліката виконавчого листа наслідки статті 185 Цивільного процесуального кодексу України, і залишити заяву без руху з наданням строку для усунення недоліків

Керуючись статтями 175, 177, 183, 185 Цивільного процесуального кодексу України, суддя,

У Х В А Л И В:

Заяву Публічного акціонерного товариства Національна Акціонерна Страхова Компанія Оранта , залишити без руху.

Надати заявнику строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху, для подання заяви із зазанченням повного найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти, а також зазначенням інших відомостей, вказаних в статтях 175 та 183 Цивільного процесуального кодексу України; надати копії заяви та всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості учасників провадження у відповідності до статті 177 Цивільного процесуального кодексу України або надати докази надіслання (надання) заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи (провадження) в порядку, передбаченому статтею 183 Цивільного процесуального кодексу України; надати до суду докази втрати отриманого оригіналу виконавчого документа.

Запропонувати заявнику сплатити судовий збір в розмірі 68,10 грн. на р/р UA968999980313191206000011565; Код банку отримувача (МФО) 899998; отримувач коштів: ГУК у Кіров.обл./Фортечн.р-н/22030101; Код отримувача (код за ЄДРПОУ) 37918230, Код класифікації доходів бюджету: 22030101, призначення платежу (судовий збір, за позовом


(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Кіровський районний суд міста Кіровограда, надавши суду оригінал квитанції, про сплату судового збору.

Роз`яснити положення частини третьої статті 185 Цивільного процесуального кодексу України, якщо заявник відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо заявник не усуне недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається заявникові.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда Л. Д. Кулінка

Дата ухвалення рішення19.02.2021
Оприлюднено19.02.2021
Номер документу94996774
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди, заподіяної джерелом підвищеної небезпеки у порядку регресу

Судовий реєстр по справі —404/887/20

Ухвала від 09.02.2022

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 03.12.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 03.12.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 24.11.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 25.03.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Ухвала від 19.02.2021

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Кулінка Л. Д.

Рішення від 20.05.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

Ухвала від 26.02.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

Ухвала від 17.02.2020

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні