Ухвала
від 25.02.2021 по справі 927/619/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

25 лютого 2021 року м. Чернігівсправа № 927/619/20

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Белова С.В., розглянувши матеріали справи за заявою голови ліквідаційної комісії

боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю «ДУК ТОРГ»

ідентифікаційний код 39665239, проспект Перемоги, 87,оф.204, м.Чернігів, 14000

предмет спору: про відкриття провадження у справі про банкрутство

Учасники провадження не з`явились

Ухвалою суду від 21.07.2020 відкрито провадження у справі про банкрутство Товариство з обмеженою відповідальністю ДУК ТОРГ . Повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство оприлюднено на офіційному веб-порталі судової влади України 21.07.2020 № 65032.

Постановою господарського суду Чернігівської області від 11.11.2020 року Товариство з обмеженою відповідальністю «ДУК ТОРГ» (ідентифікаційний код 39665239, проспект Перемоги, 87,оф.204, м.Чернігів, 14000) визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Поду Вячеслава Володимировича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №886 від 23.04.2013 року, адреса: вул. Шевченка, б.97А, кв.58 , м.Чернігів, 14000, реєстраційний номер НОМЕР_1 ), скасовано арешти, накладені на майно, та інші обмеження щодо розпорядження майном банкрута.

Оприлюднення на офіційному веб-порталі судової влади України повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури здійснено 11.11.2020 року № 65456.

12.02.2021 року ліквідатором, на виконання вимог ст.65 Кодексу України з процедур банкрутства, після завершення всіх розрахунків з кредиторами було подано до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 15.02.2021 року розгляд звіту ліквідатора призначено на 25.02.2020 року.

24.02.2021 року на адресу господарського суду надійшла заява кредитора ТОВ Хешт про розгляд справи без участі. Кредитор зазначив в поданій заяві, що заперечень щодо звіту ліквідатора не має.

Інші учасники справи були належним чином повідомлені про час та місце розгляду справи, проте в судове засідання не з`явились.

Відповідно до ч.1 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Враховуючи, що явка учасників справи не визнавалась обов`язковою, суд розглядає справу за їх відсутності.

Розглянувши звіт про здійснення ліквідаційної процедури та ліквідаційний баланс, господарським судом встановлено:

В результаті проведеної роботи ліквідатором виявлено та включено до реєстру вимоги:

- Товариства з обмеженою відповідальністю Хешт (проспект Металургів, буд 36, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл., 50027) в розмірі: 3309268,26 грн основного боргу до четвертої черги, а також 4204,00 грн судового збору до першої черги реєстру вимог;

- Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (вул. Сімферопольська, 17-а, м. Дніпро, 49005) в розмірі: 16246,48 грн заборгованості по податкам та зборам до третьої черги та 4204,00 грн судового збору до першої черги реєстру вимог.

Згідно з приписами Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатором вживались заходи щодо розшуку майнових активів банкрута (нерухомості, автотранспорту та земельних ділянок).

Ліквідатором були зроблені запити до Управління патрульної поліції в Чернігівській області, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного реєстру обтяжень рухомого майна, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Державного реєстратора щодо участі, у складі інших підприємств, Головних регіональних управлінь Державної митної служби України, органів регіонального БТІ, відповідних відділів державної виконавчої служби, регіональних інспекцій державного, архітектурно-будівельного контролю, Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, Державного департаменту інтелектуальної власності, Державної авіаційної служби Міністерства інфраструктури України, та ін.

Згідно відповідей зазначених установ за банкрутом транспортні засоби, трактори, самохідні шасі, самохідні сільськогосподарські, дорожньо-будівельні і меліоративні машини, сільськогосподарська техніка та інші механізми, а також великотоннажні та інші технологічні транспортні засоби, водні транспортні засоби не зареєстровано. Відповідно до отриманого витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, за TOB ДУК ТОРГ відсутні записи, що могли свідчити про наявність обтяженого рухомого майна. Відповідно до Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна за банкрутом відсутні зареєстровані об`єкти нерухомості.

На підставі отриманої від державних та комунальних реєстраційних установ, а також з державних реєстрів речових прав ліквідатором встановлений факт відсутності у підприємства-банкрута рухомого та нерухомого майно, а саме об`єктів нерухомості, земельних ділянок, цінних паперів, внесків до статутних фондів інших підприємств, коштів на рахунку, товарно-матеріальних цінностей.

На підставі наказу ліквідатора № 12/11-20 від 12.11.2020 була провезена інвентаризація майна банкрута.

За даними інвентаризації вартість всіх активів TOB ДУК ТОРГ становила 63628,38 грн, що складалась з дебіторської заборгованості. Дана дебіторська заборгованість погашена перед банкрутом у повному обсязі.

Вартість зобов`язань (кредиторська заборгованість) банкрута склала 3333922,74 грн.

Згідно довідки №-27/24/821/2020 від 21.12.2020 АБ Укргазбанк поточний рахунок підприємства-банкрута у фінансовій установі закрито.

Аналіз фінансового стану банкрута, зокрема показника забезпечення зобов`язань боржника всіма його активами, який визначається як відношення суми активів боржника до його позикового капіталу (суми довгострокових та поточних зобов`язань) є меншим за нормативне значення та дорівнює нулю, тобто розмір позикового капіталу банкрута є більшим за розмір його загальних активів за балансовою вартістю, що свідчить про стійку неплатоспроможність TOB ДУК ТОРГ , а саме неможливість погасити свою заборгованість у повному обсязі за рахунок активів підприємства.

Згідно аналізу фінансового стану боржника не встановлено ознак доведення до банкрутства, ознак фіктивного банкрутства, ознаки приховування банкрутства, а відповідно заявлених вимог до третіх осіб, які несуть субсидіарну відповідальність за зобов`язаннями боржника ліквідатором у ліквідаційній процедурі не представлялось необхідним, так як вина засновників, керівника боржника у доведенні підприємства до банкрутства не встановлена. Факти відчуження або безоплатної передачі (дарування) об`єктів нерухомості боржником іншим особам саме у період, коли у боржника виникли обставини стійкої неплатоспроможності перед кредиторами, що свідчить про намагання боржника ухилитися від виконання грошових зобов`язань шляхом виведення активів від можливого звернення стягнення на ці активи на користь кредиторів, не підтверджено.

Ліквідатором були виявлені документів, які відповідно до ч. 1, 2 ст. 67 Кодексу України з процедур банкрутства, повинні передаватися до архіву. Згідно Акту № ОУ-0000191 від 04.01.2021 року ліквідатором було передано до ТОВ Юридично-архівне бюро Легіс документацію з особового складу (накази та розрахункові відомості нарахування зарплати працівникам ТОВ ДУК ТОРГ ), яка підлягає довгостроковому зберіганню.

Зборами комітету кредиторів, які відбулись 10.02.2021 року схвалено звіт ліквідатора TOB ДУК ТОРГ про виконану роботу та оплату послуг ліквідатора в розмірі 52699,14 грн; вирішено звернутись до господарського суду з клопотанням про ліквідацію банкрута.

Відповідно до ч. 6 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства ліквідатор TOB ДУК ТОРГ надає звіт про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого.

За період проведення ліквідаційної процедури ліквідатором нараховану основну грошову винагороду у розмірі 7 2571,43 грн та додаткову грошову винагороду у розмірі 3181,14 грн.

Виплата нарахованої грошової винагороди ліквідатору TOB «БЕЛШУЗ» була здійснена частково у розмірі 52699,14 грн у зв`язку з відсутністю коштів, одержаних боржником-юридичною особою у результаті господарської діяльності або коштів, одержаних від продажу майна банкрута, яке не перебуває у заставі.

Згідно наданого ліквідаційного балансу (звіт про фінансовий стан) активи у підприємства-банкрута відсутні. У зв`язку з чим залишились не погашеними кредиторські вимоги на загальну суму 3333922,74 грн, які згідно ч.7 ст.64 Кодексу України з процедур банкрутства вважаються погашеними, а саме вимоги:

- Товариства з обмеженою відповідальністю Хешт (проспект Металургів, буд 36, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл., 50027) в розмірі: 3309268,26 грн основного боргу та 4204,00 грн судового збору;

- Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (вул. Сімферопольська, 17-а, м. Дніпро, 49005) в розмірі: 16246,48 грн заборгованості по податкам та зборам та 4204,00 грн судового збору.

Частиною третьою статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов`язаний подати до господарського суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Наданим ліквідаційним балансом підтверджується наявність кредиторської заборгованості у розмірі 3309268,26 грн, тоді як активи товариства (дебіторська заборгованість) в розмірі 63628,38 були витрачені у ході ліквідпроцедури, що підтверджується матеріалами справи.

Згідно частини 2 статті 65 Кодексу України з процедур банкрутства, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Розглянувши звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, господарський суд вважає, що їх необхідно затвердити, юридичну особу - банкрута Товариство з обмеженою відповідальністю ДУК ТОРГ ліквідувати, а провадження у справі закрити.

Відповідно до частини 4 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства, вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Керуючись ст. 64, 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю «ДУК ТОРГ» (ідентифікаційний код 39665239, проспект Перемоги, 87,оф.204, м.Чернігів, 14000).

2. Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю «ДУК ТОРГ» (ідентифікаційний код 39665239, проспект Перемоги, 87,оф.204, м.Чернігів, 14000).

3. Вимоги не погашені у зв`язку з недостатністю майна та вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені у встановлений Кодексом України з процедур банкрутства строк або були відхилені господарським судом, вважати погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

4. Провадження у справі припинити.

5. Копію ухвали направити: банкруту; ліквідатору Поді В.В. (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №886 від 23.04.2013 року, адреса: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер НОМЕР_1 ); кредиторам: ТОВ Хешт (проспект Металургів, буд 36, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська обл., 50027), ГУ ДПС у Дніпропетровській області (вул. Сімферопольська, 17-а, м. Дніпро, 49005); Державному реєстратору Центру надання адміністративних послуг м. Чернігова (вул. Рокосовського, 20-а, м. Чернігів, 14032); Головному територіальному управлінню статистики у Чернігівській області (14000, м.Чернігів, вул. Гонча, 37); Сектору з питань банкрутства Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми) (пр.Миру, 43, к.215, м.Чернігів,14000).

Ухвала складена та підписана 25.02.2021 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Північного апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України з урахуванням п.17.5 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України.

Суддя С.В. Белов

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення25.02.2021
Оприлюднено25.02.2021
Номер документу95133455
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —927/619/20

Ухвала від 25.02.2021

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 15.02.2021

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 02.12.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 11.11.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Постанова від 11.11.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 31.08.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 25.08.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 10.08.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 21.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 10.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні