Ухвала
від 02.03.2021 по справі 907/68/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

88000, м. Ужгород, вул. Коцюбинського, 2а

e-mail: inbox@zk.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://zk.arbitr.gov.ua

УХвала

"02" березня 2021 р. м. Ужгород Справа № 907/68/18

Суддя Господарського суду Закарпатської області Ремецькі О.Ф.

розглянувши скаргу публічного акціонерного товариства Всеукраїнський акціонерний банк в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, м. Київ від 29.01.2021 №112-60-31/21 на бездіяльність державного виконавця

у справі №907/68/18

за позовом за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Таурус Проперті» , м. Київ

за участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Пилипецької сільської ради, с. Пилипець Міжгірського району

до відповідача 1 публічного акціонерного товариства «Всеукраїнський акціонерний банк» м. Київ в особі Уповноваженої особи ФГВФО на ліквідацію Славкіної М.А., м. Київ

до відповідача 2 Міжгірської районної державної адміністрації Закарпатської області, смт. Міжгір`я

за участі у справі в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідачів -Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, м. Київ

про визнання права власності на земельну ділянку та зобов`язання вчинити певні дії

Представники: не викликались

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду Закарпатської області від 01.06.2018 у справі №907/68/18 позовні вимоги задоволено повністю, визнано за Товариством з обмеженою відповідальністю «Таурус Проперті» (01011 м.Київ, вул.Панаса Мирного, 16/13 код 38970070) право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 2122485201:01:001:0024 площею 1,0Га, цільове призначення : для будівництва та обслуговування об`єктів туристичної інфраструктури та закладів шромадського харчування, землі комерційного призначення - обслуговування туристичного комплексу, площею, що знаходиться за адресом: Закарпатська область, Міжгірський район, с.Пилипець, урочище Шипіт лазок; зобов`язано Міжгірську районну державну адміністрацію (90000 с.м.т.Мідгір`я, вул.Шевченка, 97 код04053772) вчинити дії, щодо внесення відповідного запису до державного реєстру щодо реєстрації прав власності на земельну ділянку з кадастровим номером 2122485201:01:001:0024 площею 1,0Га, цільове призначення : для будівництва та обслуговування об`єктів туристичної інфраструктури та закладів шромадського харчування, землі комерційного призначення - обслуговування туристичного комплексу, площею, що знаходиться за адресом: Закарпатська область, Міжгірський район, с.Пилипець, урочище Шипіт лазок за Товариством з обмеженою відповідальністю «Таурус Проперті» м.Київ (код 38970070).

Присуджено до стягнення з Публічне акціонерне товариство «Всеукраїнський акціонерний банк» м.Київ в особі Уповноваженої особи Славкіної М.А. (04119 м.Київ, вул,дегтярівська, 27-Т код 19017842) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Таурус Проперті» (01011 м.Київ, вул.Панаса Мирного, 16/13 код 38970070) суму 27071,75 грн. витрат по сплаті судового збору. Також присуджено до стягнення з Міжгірської районної державної адміністрації (90000 с.м.т.Мідгір`я, вул.Шевченка, 97 код 04053772) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Таурус Проперті» (01011 м.Київ, вул.Панаса Мирного, 16/13 код 38970070) суму 27071,75 грн. витрат по сплаті судового збору.

Постановою Західного апеляційного господарського суду від 21.12.2018 рішення суду скасовано, у задоволенні позовних вимог відмовлено.

Постановою Верховного Суду у складі суддів Касаційного господарського суду від 16.04.2019 касаційну скаргу ТОВ Таурус Проперті задоволено, постанову Західного апеляційного господарського суду від 21.12.2018 скасовано, а рішення Господарського суду Закарпатської області від 01.03.2018 залишено у силі.

03.02.2021 року до Господарського суду Закарпатської області надійшла скарга публічного акціонерного товариства Всеукраїнський акціонерний банк в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, м. Київ від 29.01.2021 №112-60-31/21 на бездіяльність державного виконавця.

Дослідивши подані матеріали, суд приходить до висновку, що скарга підлягає поверненню без розгляду, виходячи з наступного.

Частиною 1 статті 170 Господарського процесуального кодексу України визначено, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву, клопотання або заперечення, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), вказівку на статус фізичної особи - підприємця (для такої фізичної особи), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України;

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів (за наявності), що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, які вимагаються цим Кодексом.

Згідно з ч. 2 ст. 170 Господарського процесуального кодексу України письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

В пункті 3 постанови Пленуму Верховного Суду України № 14 від 26.12.2003 Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження вказано, що у разі відсутності спеціальної норми щодо вирішення певних питань, які виникають при розгляді скарг на рішення, дії або бездіяльність посадових осіб державної виконавчої служби, до заяв (скарг, подань) учасників виконавчого провадження мають застосовуватися положення ЦПК і ГПК, якими врегульовано аналогічні питання.

Скарги, заяви, подання мають відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до п. 9.9. постанови Пленуму Вищого господарського суду України Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України № 9 від 17.10.2012, скарга має відповідати загальним вимогам щодо змісту та форми позовної заяви, передбаченим статтею 54 ГПК, з доданням до неї документів, зазначених у пунктах 2, 4 частини першої цієї статті і за необхідності - зазначених у частинах другій і третій статті 57 названого Кодексу, а також містити відомості, перелічені в пунктах 3 - 5 частини сьомої статті 82 Закону України Про виконавче провадження .

Відповідно до п. 1 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Згідно з ч. 1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Згідно Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 270 від 05.03.2009, розрахунковий документ - (касовий чек, розрахункова квитанція тощо) видається відправникові з додержанням вимог Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" і підтверджує факт надання послуги відділенням зв`язку.

Згідно з п.п. 59, 61 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 270 від 05.03.2009, внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю з описом вкладення подаються для пересилання відкритими для перевірки їх вкладення. У разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення.

Таким чином, заявник в якості належних доказів надіслання іншим учасникам справи копії скарги та доданих до неї документів має подати розрахунковий документ (касовий чек, поштову квитанцію), який підтверджує факт прийняття для пересилання поштового відділенням зв`язку разом з описом вкладення кореспонденції у цінний лист, який підтверджує зміст поштового відправлення.

Заявником до скарги не додано відповідних доказів надіслання скарги учасникам справи та відділу ДВС, оскільки відсутні відповідні описи вкладення та фіскальні чеки.

Окрім того, суд звертає увагу заявника не те, що ним не зазначено номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі. Також заявником не надано суду відомостей про те, що предметом оскарження є виконавче провадження, відкрите стосовно примусового виконання відповідного рішення Господарського суду Закарпатської області, оскільки не приєднано жодних матеріалів виконавчого провадження, стосовно якого подано скаргу.

Відповідно до ч. 4 ст. 170 Господарського процесуального кодексу України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Враховуючи те, що скарга публічного акціонерного товариства Всеукраїнський акціонерний банк в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, м. Київ від 29.01.2021 №112-60-31/21 не відповідає вимогам ст. 170 Господарського процесуального кодексу України, суд приходить до висновку, що вона підлягає поверненню без розгляду.

Керуючись ст.ст. 170, 234 ГПК України, -

У Х В А Л И В:

1. Скаргу публічного акціонерного товариства Всеукраїнський акціонерний банк в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, м. Київ від 29.01.2021 №112-60-31/21 на протиправну бездіяльність Шевченківського районного відділу ДВС у місті Києві Центрального міжрегіонального управління повернути без розгляду.

Ухвала набрала чинності 02.03.2021 та підлягає оскарженню протягом 10 днів з дня її підписання.

Ухвалу складено та підписано 02.03.2021.

Суддя Ремецькі О.Ф.

Дата ухвалення рішення02.03.2021
Оприлюднено03.03.2021
Номер документу95233172
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/68/18

Ухвала від 02.03.2021

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Йосипчук О.С.

Ухвала від 30.07.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Йосипчук О.С.

Ухвала від 17.07.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Йосипчук О.С.

Ухвала від 17.07.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Йосипчук О.С.

Ухвала від 29.05.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пільков К.М.

Постанова від 16.04.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пільков К.М.

Ухвала від 12.04.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пільков К.М.

Ухвала від 05.04.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пільков К.М.

Ухвала від 19.03.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пільков К.М.

Ухвала від 26.02.2019

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Йосипчук О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні