Ухвала
від 03.03.2021 по справі 152/262/21
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шаргородський районний суд Вінницької області

Справа № 152/262/21

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

03 березня 2021 року м. Шаргород

Суддя Шаргородського районного суду Вінницької області Войнаровський І.В., перевіривши на відповідність вимогам Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), в інтересах якого діє адвокат Івасик Олександр Валерійович (вул. Стрілецька, 1-А, каб. №301, м. Вінниця) до ОСОБА_2 (місце реєстрації та проживання: АДРЕСА_2 ) про стягнення матеріальної та моральної шкоди,

у с т а н о в и в:

23 лютого 2021 року ОСОБА_1 - голова Фермерського господарства Грендач , в інтересах якого діє адвокат Івасик Олександр Валерійович , звернувся до суду із указаним вище позовом.

Позовна заява подана з додержанням вимог, викладених у статтях 175, 177 ЦПК України.

Обставин, передбачених частиною четвертою статті 185 ЦПК України, які обумовлюють повернення позовної заяви не вбачається.

Підстав, передбачених частиною першою статті 186 ЦПК України для відмови у відкритті провадження у справі не встановлено.

Отже, за вказаних обставин слід прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Зважаючи на те, що спір між сторонами виник щодо стягнення майнової шкоди, враховуючи складність справи, а також обраний позивачем спосіб захисту та обсяг доказів у справі, розгляд справи належить здійснювати в порядку загального позовного провадження, відповідно до вимог частини 4 статті 19 ЦПК України з проведенням підготовчого засідання.

Керуючись статтями 1-4, 19, 23, 31, 175, 177-181, 185-187 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

1. Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Івасик Олександр Валерійович до ОСОБА_2 про стягнення матеріальної та моральної шкоди та відкрити провадження у справі.

2. Розгляд справи здійснювати в порядку загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

3. Підготовче засідання призначити на 11 годину 00 хвилин 29 березня 2021 року у залі судового засідання Шаргородського районного суду Вінницької області (вул. Героїв Майдану, 231, м. Шаргород, Вінницька область).

4. У підготовче засідання викликати сторони.

5. Запропонувати відповідачеві в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення йому копії цієї ухвали подати до суду відзив на позовну заяву, який має відповідати вимогам, встановленим статтею 178 ЦПК України.

До відзиву на позовну заяву слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Роз`яснити відповідачеві , що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

6. Повідомити відповідача про те, що відповідно до частини першої статті 193 ЦПК України у строк для подання відзиву він мають право пред`явити зустрічний позов.

7. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою https://court.gov.ua/fair/sud0230.

8. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи. Крім того, відповідачеві надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ця ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності, учасником справи, а також особою, яка не бере участі у справі, якщо суд вирішив питання про її права, свободи, інтереси та (або) обов`язки.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Вінницького апеляційного суду через Шаргородський районний суд Вінницької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення .

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.В. Войнаровський

СудШаргородський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення03.03.2021
Оприлюднено04.03.2021
Номер документу95287171
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —152/262/21

Ухвала від 01.10.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 20.09.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Рішення від 15.07.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Войнаровський І. В.

Рішення від 15.07.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Войнаровський І. В.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Войнаровський І. В.

Ухвала від 20.05.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Войнаровський І. В.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Войнаровський І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні