Ухвала
від 20.05.2021 по справі 152/262/21
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 152/262/21

УХВАЛА

20 травня 2021 року м. Шаргород

Шаргородський районний суд Вінницької області у складі:

головуючого - Войнаровського І.В.,

секретаря - Дешевої В.В.,

позивача - ОСОБА_1 ,

представника

позивача - ОСОБА_2 ,

відповідача - ОСОБА_3 ,

представника

відповідача - ОСОБА_4 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні клопотання представника позивача про залучення у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 про стягнення матеріальної та моральної шкоди

у с т а н о в и в :

В провадженні Шаргородського районного суду Вінницької області перебуває зазначена вище цивільна справа.

В підготовчому судовому засіданні представником позивача заявлено клопотання про залучення у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - ОСОБА_5 .

В обґрунтування клопотання, представником позивача вказано, що рішення суду у цій справі може вплинути на права чи обов`язки останньої. Позивачем підтримано клопотання представника.

Представник відповідача та відповідач заперечували щодо задоволення цього клопотання в зв`язку з його необґрунтованістю.

Заслухавши думки учасників судового засідання, вирішуючи питання про залучення у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, суд виходить із такого.

Згідно ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч.ч. 6, 7 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Відповідно до ч. 5 ст. 53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Беручи до уваги те, що позовні вимоги ґрунтуються на завданні шкоди позивачу відповідачем ОСОБА_3 , шляхом знищення посівів культур ФГ Грендач , а ОСОБА_3 , як вбачається з матеріалів справи та підтверджено останнім в підготовчому судовому засіданні, здійснив такі дії за дорученням та домовленістю з ОСОБА_5 , суд доходить висновку, що вона має висловити свою думку стосовно позовної заяви, рішення у справі може вплинути на її права та обов`язки, оскільки в разі задоволення позовних вимог у цій справі, відповідач не буде позбавлений можливості скористатись своїм правом зворотної вимоги до ОСОБА_5 .

Таким чином, з метою всебічного з`ясування обставин справи, клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 53, 258-261, 353 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача про залучення у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача ОСОБА_5 - задовольнити.

Залучити у справі ОСОБА_5 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Зобов`язати позивача повідомити суду адресу залученої третьої особи ОСОБА_5 з метою її належного повідомлення.

Запропонувати третій особі ОСОБА_5 в п`ятнадцятиденний строк з дня вручення їй копій цієї ухвали подати до суду пояснення щодо позову, яке має відповідати вимогам, встановленим статтею 181 ЦПК України.

До пояснень щодо позову слід додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів позивачу та відповідачу.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі Судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/.

Копію цієї ухвали надіслати третій особі з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.В. Войнаровський

СудШаргородський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення20.05.2021
Оприлюднено21.05.2021
Номер документу97047592
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —152/262/21

Ухвала від 01.10.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 20.09.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Рішення від 15.07.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Войнаровський І. В.

Рішення від 15.07.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Войнаровський І. В.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Войнаровський І. В.

Ухвала від 20.05.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Войнаровський І. В.

Ухвала від 03.03.2021

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Войнаровський І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні